Odlucite - judo ili aikido |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||
4001
Viden/a u gymu Joined: 10 Listopad 2009 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Listopad 2009 at 21:52 |
|
Trenutno sam u dilemi dali da se nastavim baviti dzudom ili da upisem ai-ki-do..treba mi vase misljnje ...sta bi ste vi odlucili i za koji bi ste se sport vi odlucili...
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mislim da je naše mišljenje ovdje prilicno nevažno...šta da ti od š0 ljudi 5 kaže za jedno, a 5 za drugo? cekao bi šš-og da se javi i odluci? Popricaj malo sa sobom pa vidi Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa po meni iskreno je zanimljiviji aikido.. odi na borilacki sport di je dopusten kontakt :D
|
||
vlajster
Viden/a u gymu Joined: 20 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 247 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A u judu nije dopušten kontakt?! Ili se oni hrvaju telepatski? Da sam na tvom mjestu ja bih otišao na jiu-jitsu...ili neki drugi grappling,možda hrvanje grcko-rimskim stilom Aikido ti je više za samoobranu ali može biti itekako koristan...
|
||
Vracam se starom poroku...mišicima :P
|
||
Zeka
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 88 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Aikido sam trenirao i mogi ti reci da tu razvijas um i koncentraciju pre svega. Pre svega je i pravljen da cikica od 50 kila moze koristeci polugu da polomi grdosiju od 90.
Dok ju u judu bitno da si i ti grdosija, i svaki potez moras protivnika preko svoje grbace otresti o strunjaci. Moje misljenje, pa ti odluci |
||
belay
Cita FAQ Joined: 01 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
idi na krav maga..to je zakon
|
||
stipo...
|
||
mr. bungle
Cita FAQ Joined: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Brasilian Jia i tajlandski boks mi se cini najbolje opcije,
pogotovo za razvijanje snage - a u ovoj tvojoj dilemi definitivno bih se odlucio za judo. aikido je vise temeljen na "fintama", motorici i efikasnosti pokreta nego na sirovoj moci (+ cinjenica da je aikido š00% obrambena disciplina) |
||
aikidoko
Cita FAQ Joined: 06 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=fH6HtkySiCQ
Pogledajte ovo od pocetka do kraja i slušajte razmišljanja komentatora o Seagalu i aikidu opcenito.Stvarno odlicno napravljeno. |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Meni je ok taj aikido, ali dali mislim da je koristanm i upotrebljiv? ne baš
Uvjek ljudi lete kao muhe bez glave.. i ond aih ovaj tobože baca.. iskreno ne nalazim to prenosivim u stvarni život |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
aikidoko
Post Options
Thanks(0)
|
|
prezentaciji promijenio bi mišljenje. |
||
aikidoko
Post Options
Thanks(0)
|
|
Za sve skeptike konacni udarac http://www.youtube.com/watch?v=KnwSKk-wrA8 http://www.youtube.com/watch?v=KqEtBApIHkE |
||
vlajster
Viden/a u gymu Joined: 20 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 247 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hm,što je ipak loše u aikidu ako se uz minimalno truda riješiš prijetnje?
|
||
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Loše je to što se u današnje vrijeme ulicni problemi rješavaju pištoljima i noževima a ne aikidom i slicnim b. vještinama. To je žalosno al istinito. Možda treniraš aikido ali nisi otporan na metke. Da se razumijemo, obožavam borilacke vještine i trenirao sam ih, vrijedi ih trenirat samo radi osobnog gušta al da ih ideš trenirat samo zato da budeš manga na cesti, to mi je bedasto jer uvijek postoji luđi od tebe koji ce te ubost il nedaj bože propucat. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja znam za slucaj u zadru gdje su se zaozbiljno potukli trener tckwondoa i trener aikidoa(vertovsek)mozda si cuo za njega, nije bilo nikakvog udarca iznenadjenja nego su posteno krenuli u fajt, cak je i taj iz aikidoa prvi nasurnuo, borba je zavrsila jako brzo jednim kontra udarcem sakom u glavu trenera tckwondo-a i aikido trener je pao u nokaut, i bilo je svjedoka cili aikido klub i nekolicina drugih ljudi. pisalo je u novinama o tome, a frend mi je bas bio tamo i to vidio. |
||
mrtav hladan
|
||
Bane
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2009 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To apsolutno nije tacno da covjek mora bit grdosija za judo pa imam druga koji ima 52 kg a bacao je one od 80-90 kg.tako da to nije tacno.A Judo nije samo bacanje preko grbace nego tu ima noznih,rucnih i tako dalje tehnika... I judo definitivno...Ja sam trenirao karate i presao sam na dzudo jer mi nekako dzudo je bolje i zadovoljan sam njime Edited by Bane |
||
vlajster
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim da je aikido ipak koristan pogotovo u zatvorenom gdje ima malo prostora za manevar...a što se tice "frajera" s pištoljima to su uglavnom likovi koji ga vole pokazivati ali ga se boje koristiti jer su pichkice. Sigurno postoji adekvatna aikido tehnika u kojoj se protivniku oduzima pištolj,slama ruka i lomi kicma u 2 sekunde |
||
|
||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |