Svinjska gripa - savjeti za prevenciju |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Studeni 2009 at 16:39 |
|
Dr. Vinay Goyal, svjetski
autoritet na podrucju nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva
podijelio je nekoliko efikasnih uputa o kojima se nedovoljno govori
Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguce sprijeciti doticaj s virusom HšNš. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo cete vjerojatno ipak doci u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veci je problem sprijeciti ga da oživi u tijelu i ucini nas bolesnima. Vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta. Dok ste još uvijek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije HšNš virusom, kako biste sprijecili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete poduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog lijecenja Tamifluom. Dakle, š. cesto perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti). 2. Hands-free pristup. To jest, suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu (naravno osim kad jedete, perete se ili spavate). 3. Promuckajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu HšNš treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i pocne pokazivati karakteristicne simptome. Obicno grgljanje stvarno može sprijeciti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat ce jednak ucinak na zdravog pojedinca kao što ce Tamiflu imati na bolesnoga. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i mocan nacin prevencije bolesti. 4. Slicno kao što to treba ciniti s ustima, cistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti Yoge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obje nosnice smotuljcima vate koje ste umocili u slanu vodu lako je uciniti i vrlo je ucinkovito. 5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citricno voce. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako bi poboljšali apsorpciju. 6. Pijte što vece kolicine toplih napitaka (cajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak ucinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuce viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i uciniti nas bolesnima. Izvor: Metro-portal |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Slobodno dodavajte savjete i informacije koje cujete ..ovdje...
|
||
|
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zoki
Dobro si se sjetio napisati ovako nešto Takvi savjeti uvijek dobro dođu! A ovi ovdje su baš kratko i jasno sroceni. Ja bih još dodala jednu naizgled sitnicu, ali jednako važnu preventivnu mjeru- IZBJEGAVATI VELIKE SKUPOVE LJUDI Stvar je jasna. Ukoliko nije hitno ni bitno, nemojte baš sad dok je jako aktualno to stanje s gripom odlaziti na kazališne predstave, koncerte i u kina. Bar nastojte smanjiti okupljanja. Edited by Kate |
||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|
što vi mislite da li je svinjska gripa previše "napuhana" u medijima i kakav je vaš stav?
Niz ljudi govori da je sve to zbog farmaceutske industrije i da se želi zaraditi lova. Govori se da novinari šire paniku dok statistike pokazaju da je "obicna gripa" ubila puno više ljudi u određenom periodu nego ova nova svinjska. |
||
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zato se nisam htjela ni miješati u ovu temu Mislim da je sve moguce. Lako je manipulirati nama laicima koji ne znamo ništa. Danas se sve radi radi love, a ljudi su na zadnjem mjestu - tako da me nebi cudilo, više me ništa ne cudi. Ja nisam bila bolesna ne znam vec koliko godina, ne sjecam se kad sam imala temperaturu zadnji put, negdje valjda na pocetku srednje. Jednostavno ne mislim na bolest i ne poduzimam nikakve mjere opreza - niti cjepiva, niti pijem vitamine, ništa ništa ništa....samo ne mislim o tome :) Tako da....inace sam sve više skepticna jer mi sve to lici na muljanje nas malih od njih velikih...al ko ce ga znat... ja svejedno nastavljam živjet u svom svijetu, neoptereceno pa što bude, bude :) Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Hope
Cita FAQ Joined: 29 Listopad 2009 Status: Offline Points: 36 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
što je sa odlascima u teretanu!?
što kažete za to? Jeli sigurno ici u teretane? |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hehehehe još nam samo to fali ko još jedan izgovor come on people, relax.... |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma svinjska gripa je izmisljotina.. to Amerikanci namjerno stvore virus i pustaju u zrak, kako bismo kupovali ljekove.. gripa ko gripa.. a oni koji umru od nje, se ustanovi da boluju inace od dijabetese ili neceg drugog..
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
True |
||
-Ivana-
Viden/a u gymu Joined: 24 Listopad 2009 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo, ja sam cijeli prošli tjedan provela uz krevet - SVINJSKA GRIPA. Prvo kad sam cula da bi to moglo biti to - panika, a onda... gripa kao gripa. Par dana temperature, malaksalost... Kašalj, koji je i dalje dosta prisutan, ali... Danas sam vec dobro.
Prema tome... I ja mislim da je sva strka oko ove gripe u medijima prenapuhana. |
||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|
Odlicno što si nam prenijela svoje iskustvo. I mi svi mislimo da je to malo "napuhano"... |
||
|
||
Breathless
Viden/a u gymu Joined: 18 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 267 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim da je to izažlo iz americkog laboratorija. Baš kao i sida. :/
|
||
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."
(Gabrielle Roth) ~ |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim da sam je dobila..... Ako curenje nosa, glavobolja, slabost i promuklost znace da imam svinjsku, onda je imam. Za temp ne znam, jer otkad živim sama (8 god), nemam toplomjer jer nikad nisam bolesna.
|
||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|
I moje je mišljenje je da je to bio laboratory work. Ne znam da li je netko gledao nocas Krešimir Mišaka na HTVu i na rubu znanosti gdje je žena tužila Svjetsku zdravstvenu organizaciju i predstavila iznimno dobru prezentaciju orijentiranu u smjeru zarade, moci farmaceutskih kompanija i SZOa i sl. Neke stvari definitivno ukazuju na to da je to bilo ciljano širenje virusa jer još 2006.god. neke farmaceutske kompanije su prijavile cijepivo za sv. gripu koja onda još nije ni postojala. Malo sam googlao i našao krešimirov blog i njegov post vezano za tu temu: http://blog.vecernji.hr/misak/2009/šš/07/tko-se-cijepi-proti v-svinjske-gripetaj-je-lud/ Izvrsni podaci, izvrsne cinjenice. Edited by Zoki |
||
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tako je, slušajte Mišaka, a ne WHO i njima slicne
|
||
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja sam gledao emisiju s onom novinarkom. Ispada da je WHO u tom nemoralnom cinu. Neznam jel rekla da su u Nigeriji djeci davali cjepivo u kojem je zivi virus samo da umru djeca. A sve te bolesti velike postaju farmaceutske kompanije, inace bi propale. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |