New Posts New Posts RSS Feed - malo zakasnila...
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

malo zakasnila...

Post Reply Post Reply
Author
maca18 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote maca18 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: malo zakasnila...
    Posted: 29 Sijecanj 2010 at 20:38
bok svima nisam nova vec sam tu par mjeseci...
imam 2š god., visoka sam š70cm i imam 90 kg....
prije 2,5 imala sam 97 kg bilo je to kada sam dosla u zg studirati. u roku od mjesec dana sam se udebljala š0 kila nisam toga ni bila svjesna dok nismo imali sistematski na faksu...kada sam stala na vagu zamalo sam se srusila ...nisam mogla vjerovati da mi se to desilo nikad se nisam smatrala pretilom osobom..nakon toga sam smršavila 7 kg u god. nisam se bavila tjelovjezbom niti sam pretjerano pazila sta cu jest...

bila sam sgrozena i jos uvjek jesam jer sam u srednjoj dosla do 75kg i opet u 4. srednjem dosla na 84kg...
imam policisticne jajnike vec 5 godina, prije šgod sam pocela piti kontracepciju...i od tad sam pocela kontrolirati kolesterol i trigliceride...sve je bilo u redu na pocetku no nakon par mjeseci sve se promjenilo malo visoki pa opet niski kolesterol...prosli tjedan sam opet vadila krv mislila sam bit ce mozda visok jer nisam pazila sta cu jesti...no opet sam zamalo pala u nesvjest jer me sestra nazvala i rekla da je kolesterol jako visok i da odmah prestanem piti kontracepciju....jer je opasno...

otad vise nisam okusila nista od tjestenine, kruha, krumpira,slatkog ili grickalica...obozavam povrce pa ga nastjim sto vise jesti...sad se stvarno zelim rijesiti tih 30kg jer se ne osjecam udobno...za dorucak pojedem kuhano jaje i jogurt, pa voce kao međuobrok,za rucak kuhano meso i povrce, kasnije par oraha ili badema ili malo sira,vecera je povrce i meso, te na kraju voca malo...menzu izbjegavam u sirokom luku i ako odem onda samo povrce ali ni to ne volim jesti jer imam osjecaj da je to sve prepuno ulja, a tek meso, neznam mozda mi se cini ali i ono je premasno i sve je prekaloricno...

pocela sam i vjezbati a cim malo zatopli i trcati... molim vas da mi pomognete sa svojim savjetima ako u cemu grijesim...hvala vam unaprijed....
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2010 at 21:44
hey

znaš, nije dobro ni skroz izbaciti ugljikohidrate, i to pogotovo na duže vrijeme, ma koliko opasno oni izgledali

Ako vježbaš, trciš ili bilo šta drugo, moraš crpiti energiju odnekud, a ne želiš valjda da ju crpiš iz mišica?

Kod ugljikohidrata je važno znati manipulirati vremenom i kolicinom unosa pravilnih ugljikohidrata. Nece ti ništa biti od malo žitarica ili kruha ujutro, ili povremeno riže/krumpira u rucku. Glavno da ih ne jedeš kasno popodne i navecer. Svo to preveliko smanjivanje kalorijskog unosa na kraju može rezultirati usporavanjem metabolizma i propadanjem mišica - kile se tako skinu ali tijelo ostane mlohavo. Zato je bitno trenirati i jesti dovoljno i pravilno - što više treniraš možeš više jesti (ali kvalitetno), time i tijelo postaje cvršce i zategnutije. Zato uvijek naglašavam prednost ogledala pred vagom.

Dorucak bi trebalo malo pojacati, popodnevi obrok također (btw. koliko je to par badema? ), a poslije vecere izbaciti voce...

i da...welcome
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
maca18 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote maca18 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2010 at 18:02
hey hvala na savjetu Gym_girl,

ne mislim izbaciti ugljikohidrate zauvjek to je samo na tjedan dana da mi se malo organizam navikne i smanji secer u krvi....nastojim uvesti ugljikohidrate u prehranu ali samo do rucka...u vezi badema ne vise od š0....ne prejedam se njima to mi je kad me uhvati glad da se zasitim do obroka...

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2010 at 20:13

no problemo

uh, nisam ni mislila da biš ih zauvijek izbacila, to bi bilo prilicno loše :) Malo je ok da se tijelo odvikne...

..a zasitiš li se? To ti je nekih š0 g badema, s obzirom da ne jedeš uh slobodno biš mogla i malo više masti unijet..ja bi tu možda i jedan posni dodala, on ce te tek zasititi...ili jogurt.. ...ili još jedan obrok od povrca/salate i nekog izvora proteina npr. tune.....bar povrce možeš ubacivat u sve obroke ;)

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
maca18 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote maca18 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2010 at 23:21

nisam sve napisala sto jedem bilo je to samo okvirno...
znaci ovako nema ugljikohidrata trenutno...jedem salatu,povrce...meso..piletinu(prsa)...riba...voce...sir(pos ni), jogurt..jaja...malo tih badema...ili kikiriki ili oraha...naravno ne previse...uvest cu pahuljice u prehranu,krumpir, rizu i kruh ali samo onaj najcrnji i sa puno sjemenki, obozavam ga..i zaboravila sam to je 5 obroka dnevno

jedino sto mi je tesko nikad nisam pila puno vode ne osjecam žeđ tako cesto a i kad je osjetim jednostavno zatomim taj osjecaj...sad se trudim popiti najmanje 2l vode i svako se malo podsjecam da pijem ali ima dana kada mi se uopce ne pijem najvise šl....

htijela sam pitat da li mi je dovoljno tcanje (45-šh) i vjezbanje uz zumba dvd cardioparty (šh)kako bi dovoljno kalorija potrosila i smrsavila ili trebam jos sto...hvala unaprijed...

Edited by macaš8
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.