šecer dilema |
Post Reply |
Author | |
Superman
Cita FAQ Joined: 24 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Ožujak 2010 at 19:42 |
Može li mi netko molim Vas pomoci uvezi šecera.
Ujutro znam staviti šecera u kavu (5g.), nekada bijeli, sada smeđi (što je isti vrag, još i gore), a znam i kupiti onaj pravi smeđi šecer u prahu. No, mene opet zanima, koji JE PRAVI smeđi šecer? Koliko on uistinu deblja? I meni najvažnije pitanje, što je sa zaslađivacima? Nama poznati natreen... Dali je istina da su oni loši za zdravlje? Dali je dobro natrenom zamijeniti šecer? |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bijeli šecer - smece Smeđi šecer - smece Zaslađivaci - sukraloza, acesulfam-k, aspartam, saharin, ciklamat - ok jer niti sadrže kalorije niti utjecu na razinu šecera u krvi |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja bi thorn ipak izbjegava aspartam
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
ovisi koje kolicine |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
posto je otrov ne zelin u tijelu nikakve kolicine
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vecu štetu ceš si nanijet bijelim šecerom nego sladilom, budi siguran Edited by ThornOfFaith |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisi nikad cuo da su neke stvari ok u malim kolicinama a u vecim otrovne? |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
zmaj
Post Options
Thanks(0)
|
da al ja san govorija samo sta se tice aspartama ima i drugih sladila, sta mislite o stevii jel je ima di u ducanu kupit ili se narucuje,ako neko zna ducan nek podjeli s nama
Edited by zmaj |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
cisto sumnjam da ceš ju ikako nabavit, steviu
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
ako žvaceš žvakace teško ceš ga izbjec :) Ja sam jednom naletila na neke koje kao nemaju aspartama al to je bila katastrofa....tvrde ko kamen nakon 5 min.. te žvake su valjda još jedino sranje koje mi je ostalo što se tih cuda od zaslađivaca tice :) U svakom slucaju, smeđi šecer, pogotovo onaj kupovni, je definitivno još i gori od bijelog...ko ne vjeruje neka proba otopit malo šecera u vodi i pricekat par min - voda postane smeđa, a šecer bijel |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Superman
Post Options
Thanks(0)
|
malo mi je jasnije sada. E sada cu ispasti kao razmaženo derište, ali može
li mi netko molim vas preporuciti nekakvo vec gotovo sladilo? Kao npr. "imaš u Konzumu, kupi sladilo koje se zove "sladac"... ili npr. "Imaš u Getrou sladilo koje se zove "zdravoslađivac", koji je najbolji... bla, bla, bla"... Vidio sam da neki još uvijek koriste natreen, ono vade iz džepa, pa klik u kavu i natrag u džep, ali dali je natreen OK? Ili mi možete preporuciti neki bolji, "zdraviji" ili možda koji se preporucuje za ljude koji se bave bodybuildingom, fitnessom, itd... Hvala svima na pomoci... |
|
zmaj
Post Options
Thanks(0)
|
volija bi je nabavit znas i sam zasto. gym girl zvake zvacen vrlo rijetko,cola zero i slicna sranja nikako nastojin izbjec koliko god mogu taj aspartam jer san cita o njemu,inace je kategoriziran ka bojni otrov |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Superman imaš posebno jedan na kojem piše "fur bodibilderiše und gesunde fitness leute" šalu na stranu, ja recimo koristim neki iz Interspara, njihova marka, na bazi ciklamata. |
|
Superman
Post Options
Thanks(0)
|
Aha, znaci kao što si rekao, samo da citam deklaracije i tražim sukralozu,
acesulfam-k, aspartam, saharin i ciklamat? Mislim, nešto od toga, jelda? |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Tako je. Najbolje riješi neki natren i miran si. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |