Koliko bi kalorija trebao unositi? |
Post Reply |
Author | ||
Citizen
Viden/a u gymu Joined: 06 Travanj 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Travanj 2010 at 01:25 |
|
Pozdrav svima!
Imam problem u vezi mase , imam š98 cm i 76 kg ,š6 mi je godina. aktivno treniram rukomet treninzi svaki dan .. 2-3 puta tjedno teretana i doma se jos vjezba ali nikako nemogu pratit neku normalnu prehranu .. mislim da puno jedem , al zapravo to nije istina Moje pitanje je koliko bi po danu trebao unositi kalorija da tu masu dovedem na neku normalu ,koji suplementi,dodatci u prehrani, bi koristili ?... (totalan sam noob oko ovih stvari,znam da ovakvih poput mene sa ovakvim pitanjima ima puno na forumu kojih vam je vec preko glave al eto ne nalazim nigdje odgovor,bio bi zahvalan na nekom korisnom odgovoru) Edited by Citizen |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa jednostavno je rijesenje.. moras biti znaci u kalorijskom suficitu (veci unos od potrosnje)...
Ako treniras rukomet i teretanu ides 3xtjedno, ne trebaju ti treninzi kod kuce.. kad se radi na masi, onda se nebi smjelo puno trosit, jer neces uspjet toliko pojest.. A trebao bi jesti nekih 4000kcal.. sada ti pogledaj kad uzmes tablicu kalorija, koliko ti je to hrane i rasporedi si u 5,6 obroka dnevno i to je to.. Proteini i dekstroza bi se svakako trebali biti nakon treninga..drugo ti ne treba.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
fedanov
Viden/a u gymu Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 258 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
u kojem klubu treniraš? btw. davor ti je sve dobro napisa tako da se nemam ništa nadovezat na ovo osim da naravno da se neceš sada prejedat i da neceš jesti junk food i slicno samo radi kalorija... |
||
meisterwerk
Cita FAQ Joined: 26 Travanj 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pozdrav.
ovo mi se cinila kao najprikladnija tema, pa oprostite ako to i nije. tc kwon do sam trenirao aktivno š0 godina od cega 3-4 "profesionalno". nakon tragikomicnog loma lakta (skejt, stara ploca, puno stepenica i 4 idiota) i operacije sam prestao trenirati sve do danas (prije cca 2 godine).moj problem je nastao nakon operacije.naime, kako sam trenirao 2 puta na dan (plus nogomet, košarka, biciklizam itd.), puno sam jeo, pa sam i nastavio puno jesti ali bez treninga.visok sam š76.od 72 kg tad, sad variram između 85-90 kg. htio bi smršaviti, kilaža mi nije važna samo gubitak masnog tkiva (uz ocuvanje ili povecanje trenutne mišicne mase) pitanje:kako bi trebao trenirati (ne tc kwon do, vec trcanje, bicikl itd) i jesti?samo u kratkim crtama, trening može bit jak imam prilicno kondicije.još samo da kažem-fizicki sam vrlo jak, tj. "nabildan", to se i sa ovih š5-20 kg viška vidi.kad sam slomio ruku imao sam š8 godina 72 kg.sa š6,š7,š8 godina sam intenzivno trenirao.sad imam 20god i 86 kg.nikada nisam išao u teretenu niti uzimao bilo kakve dodatke. bio bih zahvalan na odgovoru ili savjetu |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
FAQ je idealna stvar i tamo je sve fino objašnjeno evo c/p sam ti neki jelovnik, prilagodi ga sebi kako ti paše 7.00 zobene+mlijeko+pola mjerice weya 9,00 200g pilecih prsa+maslinovo+neko povrce š2,00 200g pilecih prsa+gauda+neko povrce š5,00 4-5 cijelih jaja š7,00 pwm(whey+grozdani secer) 20,00 300g posnog sira+30-40g badema 22.00 300g posnog sira+30-40g badma Trening: Upper/Lower ili full body ( potraži na netu)... |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bome je dobio je... jelovnik..ccc.. toliko ni ja ne pojedem u danu |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Davore, napisao sam mu da ga prilagodi sebi kako mu odgovara
Meni je to taman hrane za jedan dan,hebiga 90 kg, taman skupim onih 2g/kg |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |