New Posts New Posts RSS Feed - Piletina sa šparogama i rajcicama (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Piletina sa šparogama i rajcicama (R)

 Post Reply Post Reply
Author
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Piletina sa šparogama i rajcicama (R)
    Posted: 15 Travanj 2010 at 09:33
Za 2 osobe:
500 g pileceg filea
š6 šparoga
š6 cherry rajcica
Ružmarin
Kopar
Majcina dušica
Peršin
Maslinovo ulje
Prošek ili bijelo vino
Par kapi limunova soka
Sol i papar

š) Pecnicu ugrijte na 200°C.
2) šparogama odstranite donji tvrdi dio, a cherry rajcice razrežite na pola.
3) U jednu zdjelu stavite pileci file, rajcice, šparoge, pospite željenom kolicinom zacina, dodajte malo maslinova ulja i prošeka/bijelog vina i par kapi limunova soka.
4) Posolite i popaprite pa sve dobro izmiješajte
5) Uzmite komad aluminijske folije pa u njega stavite prvo povrce pa zatim pileca prsa preko i sve prelijte mješainom ulja i vina. Zamotajte foliju tako da na vrhu ostane cca 5 cm otvora i tako sve zajedno stavite u pleh.
6) Pecite 30-40 min.

PS: Možete gotovo jelo preliti i s Acetom balsamicom.   

Edited by chaxy
Strong is the new skinny.
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 10:24
Zvuci veoma ukusno - definitivno se ovo treba probati! 
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 10:46
Modificirani recept Jamiea Olivera sa jednog domaceg bloga.

PS: hvala za fejs
Strong is the new skinny.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 12:56
 ee chaxy zauzimas face sad
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:20
a nisam ni morala svoju sliku staviti
Strong is the new skinny.
Back to Top
lady_namine View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 29 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 161
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lady_namine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:43
  ili sparogama oguliti nozem za guljenje donji dio i skupiti sparoge u buket.
isti ucvrstit gumom za tegle i onu tvrdu stranu stavit u kljucalu vodu na 2-3 minute!


eto vam strucni recept za savrseno pripremanje sparoga bez da pola zavrsi u kanti za smece!
u starije sparoge mozete dodati malo mlijeka i sirceta dok se kuvaju i sigurno nece ostati "drvenaste"!

recept cu da probam ovih dana,sezona sparoga je pocela
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 13:54
Originally posted by lady_namine lady_namine wrote:

 
ili sparogama oguliti nozem za guljenje donji dio i skupiti sparoge u buket.isti ucvrstit gumom za tegle i onu tvrdu stranu stavit u kljucalu vodu na 2-3 minute!eto vam strucni recept za savrseno pripremanje sparoga bez da pola zavrsi u kanti za smece!u starije sparoge mozete dodati malo mlijeka i sirceta dok se kuvaju i sigurno nece ostati "drvenaste"!recept cu da probam ovih dana,sezona sparoga je pocela

amlo mi je ovo nejasno... kako ce se onda meki dio skuhati? i zašto sam 2-3 min ako šparogama treba cca š0 min da se skuhaju ( i to onom mekanom dijelu)

inace, hvala za savjet, cula sam ja za to ali sam prelijena za napravit ga
Strong is the new skinny.
Back to Top
lady_namine View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 29 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 161
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lady_namine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2010 at 14:58
  pa mislila sam da 2-3 minute kuvas samo donji dio,pa onda nastavis dalje sa kuvanjem.
ako ih kuvas prekratko,donji dio ostane drvenast,ako predugo,gornji dio se raspadne.

zato ig prije pokupis fino u buket i povezes gumicom i onda kuvas samo donju polovicu sparoga,nakon 2-3 minute skines gumicu i nastavis dalje da ih kuvas citave.

ili ako ih vec stavljas u rernu u neki sos,onda skuvas malo samo taj donji dio,a ostatak se onda ispece u rerni bez da se raspadne
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.