New Posts New Posts RSS Feed - Bezglutenski kruh
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Bezglutenski kruh

 Post Reply Post Reply
Author
dianna View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 19 Veljaca 2009
Status: Offline
Points: 734
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dianna Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bezglutenski kruh
    Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:45
3 caše prosijanoga bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
200 ml mlake vode
200 ml mlijeka
50 ml ulja ili margarina
š žlicica soli
š žlicica šecera
&#š89; vrecice suhog kvasca

Za premazivanje:

š jaje



**Priprema:

š. Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mlijeku, a zatim ga umiješajte u ⅔ ukupne kolicine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol.

   2. Sastojke miješajte elektricnom miješalicom (spiralni nastavci) š0-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano tijesto. Smjesu ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruci.

   3. U dignuto tijesto dodajte ostatak brašna, ponovno promiješajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Tijesto u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovno diže.

   4. Dignuto tijesto premažite razmucenim jajetom i stavite peci u pecnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.


**# Vrijeme pripreme:
2h i š5 min
# Energetska vrijednost:
322 kcal / š342 kJ
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.