New Posts New Posts RSS Feed - Mumyo
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Mumyo

Post Reply Post Reply
Author
opasni View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opasni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Mumyo
    Posted: 22 Lipanj 2010 at 23:52
  dobio jedan paketic danas, jeli ko koristio... istina ili mit
mrtav hladan
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:20
Originally posted by opasni opasni wrote:

dobio jedan paketic danas, jeli ko koristio... istina ili mit

Reci odakle ti to i što znaš o tome?
cuo osobno puno o toj smoli, navodno je svemocna i radi cuda.

Ukratko o Mumyu:

šTO JE MUMYO?

U pecinama visokog gorja u središnjoj Aziji nalazimo Mumyo kao nakupine tamno smeđe ili crne smole. Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju. Mumyo sadrži prirodne steroide, fospolipide, etericna ulja i mnoge druge tvari. Mumyo je tisucljecima poznat starima narodima koji su ga koristili kao pomoc kod raznih bolesti i poremecaja, no tek su brojne znanstvene i klinicke studije vođene od pedesetih godina prošlog stoljeca dokazale njegova ljekovita svojstva. Mumyo pripada skupini tzv. adaptogena odnosno posebnih tvari i biljaka koje pomažu organizmu da se bolje prilagodi na povecane zahtjeve kao što su prekomjeran stres, negativni utjecaji zagađenja okoliša itd.  Mumyo su kroz povijest proucavali mnogi cuveni lijecnici i znanstvenici poput Aristotela i Paracelzusa, a Avicenna je napisao: „Mumyo izoštrava svijest, jaca želudac i olakšava disanje; to je najsavršeniji lijek!“ U Sovjetskom Savezu Mumyo je bio proglašen strateškim materijalom koji je za uporabu bio dostupan samo tzv. elitama Ršš; politicarima, vrhunskim sportašima, astronautima, pilotima itd.

KOJA JE NAMJENA MUMYA?

Mumyo predstavlja odlican stimulator imunog sustava te pomaže organizmu u obrani od raznih infekcija. Ubrzava regeneraciju i zarastanje mnogih vrsta tkiva, prije svega koštanog, mišicnog i vezivnog. Isto tako pomaže kod oštecenja živcanih stanica kao i srcanog mišica. Kao snažan antioksidant sprjecava stvaranje štetnih slobodnih radikala te time dugorocno štiti tijelo od opasnih oksidativnih oštecenja stanica. Nadalje, potice pozitivne procese u krvi i pomaže jetri pri eliminaciji toksina iz tijela. Uravnotežuje hormonalni sustav i djeluje protuupalno, osobito kod problema sa zglobovima. Primjenom Mumyja dolazi do blagog pada sposobnosti krvi za zgrušavanjem pa tako on pomaže u lijecenju problema sa venama. Kod umora i depresije vraca snagu i dobro raspoloženje. Djeluje antisepticki i baktericidno. Zbog njegovog anabolickog djelovanja Mumyo je popularan među sportašima koji su izloženi prolongiranom fizickom i psihickom naporu.

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:23
Nema puno informacija o Mumyo na HR webu, teško je doci do pravih iskustava.
Zašto bi to koristio?
Back to Top
opasni View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opasni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:23
  dobio sam od jednog frenda koji je atleticar u repki je... i to je njima kao neko tesko ludilo... stavi se pod jezik(odvratnog je okusa :P)

znam isto ovo sto si ti napisao ali sutra bi mogao znati puno vise...prikupljam informacije
mrtav hladan
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:24
Originally posted by opasni opasni wrote:

dobio sam od jednog frenda koji je atleticar u repki je... i to je njima kao neko tesko ludilo... stavi se pod jezik(odvratnog je okusa :P)

znam isto ovo sto si ti napisao ali sutra bi mogao znati puno vise...prikupljam informacije

On je atleticar ili trener?
Mislim da znam odakle im to..

Javi što si saznao i što znaš o ovome..
Back to Top
opasni View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opasni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:29
  on je atleticar, pa i nije neki problem za nabaviti koliko vidim, ok cim dobijem povratnu informaciju biti cete informirani

al brate odvratno za popi***ti
mrtav hladan
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 00:44
 brate interesira me vise o tome,samo ti napisi nesto,moze i opseznije
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 11:54
Koristio sam... preporuku sam dobio od jednog bacaca kugle.. rusi su navodno radili neke studije gdje je ubrzavao zacjeljivanje kostiju, pa sam ga pio rastopljenog u caju poslje operacije inace se preporuca za sve i svašta.. onako.. 2 x godišnje po 3 tjedna ga piti, nije nešto preskup
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
opasni View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opasni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 12:02
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Koristio sam... preporuku sam dobio od jednog bacaca kugle.. rusi su navodno radili neke studije gdje je ubrzavao zacjeljivanje kostiju, pa sam ga pio rastopljenog u caju poslje operacije inace se preporuca za sve i svašta.. onako.. 2 x godišnje po 3 tjedna ga piti, nije nešto preskup

a ja od bacaca koplja
mrtav hladan
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Lipanj 2010 at 17:55
 aj napisite malo vise, di se to moze rijesit i tako nesto, jel ima kakve nuspojave,ko ga nebi smija uzimat i tako
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.