Maline - finooo |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Lipanj 2010 at 21:38 |
Danas jeo maline i marelice pa me zanima..
Jedete li maline i u kojim oblicima? Ono što imamo na fitness.com.hr webu vezano za maline: Malina raste u grmovima na osuncanim rubovima šuma, ima slatkasti miris i krcata je hranjivim nutrijentima. Ima antioksidativna svojstva (pomaže u sprecavanju nekih vrsta tumora); š00 g maline ima 52 kcal, 86 % vode, š,2 % proteina, 0,65% masti, š2% ugljikohidrata i bogata je dijetetskim vlaknima (6,5 g) pa se preporuca kod redukcijskih dijeta. Bogata je vitaminom C (sadrži 26,2 mg što je 44 % preporucene dnevne kolicine tog vitamina) i vitaminima B kompleksa. Sadrži u manjim kolicinama vitamine E i K te sve minerale. Ovaj ukusni plod možete jesti sam, u raznim vocnim salatama te pripremiti svoju marmeladu s obzirom da ovaj plod sadrži prirodne zgušnjivace. Možete pripremiti i caj, ocat i sirup koji se koristi kod tegoba s bubrezima i jacanja srca. Dianna je napisala recept: Maline s pudingom od cokolade Volite li maline? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
VictimOfChanges
Cita FAQ Joined: 22 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
Obožavam. Kad mi financije dopuštaju pojedem jednu mjerico dnevno. Pošto financije nisu baš bajne onda se limitiram na mjericu svakih par dana. Da imam dovoljno novaca davio bi se u njima :)
Jedem ih same, bez dodataka. Samo ih isperem vodom i to je to. Maline imaju presavršen okus da bi im se išta dodavalo. Edited by VictimOfChanges |
|
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
danas sam ih jelaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))))))))))
|
|
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
imam ih u vrtu pa uberem tu i tamo kad mi se jede
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ti bi to trebao onda malo cešce jesti.. Imaš neki cool recept za maline s necime? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |