New Posts New Posts RSS Feed - Piletina i rižoto od ljetnog povrca
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Piletina i rižoto od ljetnog povrca

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Piletina i rižoto od ljetnog povrca
    Posted: 19 Kolovoz 2010 at 11:23
Piletina i rižoto od ljetnog povrca
Dobar mix riže, piletine, graška, šparoga i ostalog povrca.



Sastojci:

    * š litra pilece ili povrtne juhe
    * 225 g mladih šparoga š25 g zelenih mahuna
    * 25 g maslaca
    * š mali luk, oguljen i sitno nasjeckan
    * š50 ml suhog bijelog vina
    * 275 g riže prstohvat šafrana
    * 75 g otopljenoga smrznutog graška
    * 225 g kuhane piletine, bez kože, nasjeckane na kockice
    * sok od š/2 limuna sol i svježe mljeveni crni papar
    * 40 g parmezana, široko naribanog

Priprema:

š. Zakuhajte juhu u vecem loncu. Ocistite šparoge i narežite ih na 4 cm duge komadice. Blanširajte šparoge u juhi š-2 minute dok ne omekšaju, zatim ih maknite i odložite.

2. Prepolovite zelene mahune i kuhajte ih u juhi 4 minute. Izvadite i odložite. Smanjite plamen i juhu držite na najmanjoj temperaturi.

3. Rastopite maslac u tavi s debelim dnom. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta.

4. Ulijte vino u tavu i brzo zakuhajte sve dok tekucina skoro ne ishlapi. Dodajte rižu i kuhajte miješajuci š minutu, sve dok zrna nisu obavijena i izgledaju prozirno.

5. Dodajte šafran i kutijacu juhe. Nastavite podlijevati juhom, malo po malo, sve dok se ne upije sva.

6. Nakon š5 minuta rižoto bi trebao biti kremast ali ne previše kuhano Ako nije takav dodajte još malo juhe i kuhajte još nekoliko minuta ili dok ne bude prave teksture i cvrstoce.

7. Dodajte grašak, povrce, piletinu I sok od limuna. Zacinite po ukusu solju i paprom i kuhajte 3-4 minute, ili dok piletina nije temeljito ugrijana. Poslužite s parmezanom.

Izvor: Niskokaloricna jela, specijalno izdanje za Vecernji list

Jedete li cesto rižota od piletine?
 

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.