Whey protein i kazein - razgradnja? |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Rujan 2010 at 13:06 |
|
E illy, jel imaš neki link za ovo? ak je tak ,onda cu i u pwm rješavat kazein jer ga mogu nabavit za jefinjaru |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imam vrlo pozdan izvor, a mogao bi se naci i link na neku studiju samo mi se ne da tražiti :P a izvor je lyle mcdonald
što se tice wheya... whey koncentrat se oko 3-4 sata resorbira tako da se može i preko 30 grama a ti sonner, javljaj na pm za kazein |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok, budem potražio za apsorbciju blabla..
e da, daj pocisti inbox jer ti je pun |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
lol. sorry , riješeno |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sta onda ispada da je whey i kazein u biti isto. ja nekako nevirujen bas u to |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Cudno malo.. Uvijek se govorilo da se whey pije odmah iza treninga jer se odmah apsorbira, a kazein npr. navecer jer se dugo otpusta.. A mozda im je vrijeme do zapocinjanja apsorbiranja jednako, ali vrijeme otpustanja razlicito.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lyle Mcdonald
eto ga, to je to Illy? ..dakle i jedan i drugi ulaze u krvotok u relativno isto vrijeme, samo je razlika u dizanju razine aminokiselina gdje je whey u prednosti.. whey povecava sintezu proteina ali ne zaustavlja razgradnju, dok kazein radi obrnuto... zato kombinirajte jedno i drugo nakon treninga pa dobite oboje, ili whey uzmite prije treninga (ili tokom, dwm) pa kasnije npr. samo kazein... tako ja to shvatih |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa po meni bi najbolje bilo whey iste minute kad zavrsi trening, a za
jedno 20-30min kazein.. Iako mislim da kazein ne treba, vec za nekih 45 min kruti obrok.. |
||
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Otvorio sam novu temu za ovu diskusiju!
Evo, pokrenuta je rasprava u temi o zobenim pahuljicama, da li se brže razgrađuje whey protein ili kasein. Molim da se sva daljnja rasprava obavlja ovdje! Edited by Zoki |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a zašto bi ih odvajao?
..u slucaju da ti obrok nije u 45 min....nego nekih 2h nakon treninga... ili ovo govoriš samo u slucaju tako brzog obroka nakon pwm-a? |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
|
Komplicirate. Tokom treninga pijuckajte whey sa dextrozom i kad dođete doma, otuširate se i jedete kruti obrok
|
||
Rijeąeno na PM.
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo bas kako je soner rekao..
|
||
|
||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
slažem se
|
||
LiveStrong
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja nikada nisam pio PWM kao DWM.. mozda sad pocnem jer cu radit
trening snage.. Soner, koliko onda dexa i proteina stavis u shake ako je i za DWM I PWM? |
||
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno da kompliciramo, da ne kompliciramo ovaj forum bi imao 80% manje tema |
||
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tako svi forumi funkcioniraju - svi kompliciraju! A i uvijek se iz komplikacije dozna nešto novo.. tako da ponekad to dobro dođe. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |