Masti u prehrani |
Post Reply | Page 123 5> |
Author | ||
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Rujan 2010 at 17:18 |
|
Ne bavim se tjelovjezbom i zanima me koliko je ishranom dovoljno unijeti npr. orasastih plodova i sl. da bi zadovoljili minimalnu potrebu za "dobrim mastima" i koliko nam masti treba za normalnu funkciju organizma? :) Need help!
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nadovezati cu se na ovu postojecu temu te priložiti sljedecu tablicu što je Rahx okacila:
Slažete li se s tablicom i kako vi unosite masti - što jedete? Znamo da vecina jede orašaste plodove, ribu i sl. - ima li još što? |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
coconout oil je dobar na dietama jer je 50% i više masti u ulju srednjeg lanca što ih cini potencialno dobirma za štednju proteina i opcenito dobrim, lako iskoristivim izvorom energije
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
od ostalog.. dnevno jedem bademe, kikiriki.. dobro mi dodju jer ne mogu bas unosit na posao hranu a njih je lako sakrit. pistacio volim al sto kad kod nas mozes rinfuzo kupit one przene i zasoljene. Od ostalih sjemenki lan cesto koristim, ljesnjake isto. ribu s placa jedem bar jednom tjedno, tunu u iznimnim prilikama a ako odem "preko" onda si uzmem dimljenog lososa. Drugo nisam ni isprobavala.. |
||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
||
just_me409
Cita FAQ Joined: 08 Prosinac 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
koliko otprilike tih orasastih plodova se smije pojesti?
|
||
sve se moze kad se hoce
|
||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
30ak grama po obroku edit: da nebi bilo zabune, uz to ide i neki izvor proteina Edited by soner_9393 |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Zagi.
Cita FAQ Joined: 23 Rujan 2010 Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaci zanima me...ovako..
Navecer prije spavanja pojeem 250 posnog...i sad bi tu ubacio neke masti... Citam sve pozitivno za omega 3, gdi to ima? kolko dode? kak se uzim(pije, jede) i kolko se uzima? |
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
procitao sam negdje da se samo od zasicenih masnoca moze dobiti energija. koliko je to tocno?
|
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
uz taj posni sir možeš ubaciti orašaste plodove (kikiriki, bademi ili sl.) vezano za omega 3, ovdje si malo procitaj https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci- prehrani/zdravlje/Omega-3-riblje-ulje-kapsule.aspx |
||
animal-zg
Cita FAQ Joined: 20 Sijecanj 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Uz posni prije spavanja, koliko bi bilo ok recimo badema? 20-30g?
|
||
Go Hard... or go home.
|
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma jedna šaka |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na koju energioju mislis? ATP? popunit zalihe klikogena? |
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ne sjecam se... znam samo da je pisalo da zasicene masnoce sluze za energiju... pa sam mislio na keto dijeti da bi trebalo mozda vise po zasicenim drmati...
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mmmm pa.sluze kao izvor energije to znas ,tak d aneznam na kaj si tocno mislio?
Koristimo masti kao izvor energije uz prisustvo kisika dok mirujemo cijelo vrijeme, crobno, ali i duzi ancrobni rad kod npr nekog HIIta ili kruznog treninga.....Al to i onak znas........ Bas i sam proucavam upravo taj energetski dio posto cu ga morat naucit za ispit i onako pa i mene zanima.......a i zanimalo me isto to na keto dijeti jer sve sto je spomenuto na predavanju se kosilo sa keto djetom, no rekla mi je profa da nije isla tolko duboko s gradivom kad sam ju pitao Ak si mislio na pretvaranje u glukozu i popunjavnje glikogena u nekom procesu to nemre kolko znam.........nedavno smo to ucili na fiziologiji i bas sam neki dan postavio hrpu pitanja profesorici mailom vezano upravo na keto dijetu i sto se događa tamo , kako dobivam energiju i na kaj "radim" posto nemam nikakve zalihe glikogena ni nis......... Kaj se tice glukoze i glikogena on se sintezira u procelu glukoneogenezi, tu se aminokiseline i laktati , mlijecna kiselinapretvara u glukozu i popunjva glikogen i hrani stanice glukozom, tak da eto, ocito je odlicno trenirat da sto vise mlijecne kiseline proizvedes tad........ Kaj se te glokoneogeneze tice niej mi jos nekaj jasno, al nisam dobio jos odgovore na pitanja pojednostavljena, jer neke stvari ne kuzim iz tih formula i pojmova...... Rekla je prof da ce odgovorit kad nebu guzva......... Ak imas neka dobra pitanja reci pa cu joj postavit jer i mene zanima...... Edited by The Phoenix |
||
Zagi.
Cita FAQ Joined: 23 Rujan 2010 Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kaj od tih orasastih ispadne najjeftinije?! |
||
Post Reply | Page 123 5> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |