Mesna štruca |
Post Reply |
Author | |
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Listopad 2010 at 11:43 |
Sastojci
* š limenka (š80 g) pirea od rajcica bez dodatka soli * š šalice suhog crvenog vina * š šalice vode * š režanj cešnjaka, usitnjen * š žlicica osušenih listica bosiljka * š žlicica osušenih listica origana * š žlicica soli * 500 g mljevenih purecih prsa * š šalica zobenih pahuljica * š šalica tekuceg nadomjeska za jaja * š šalica naribanih tikvica Priprema š. Zagrijte pecnicu na š80 stupnjeva. 2. Pomiješajte pire od rajcica, vino, vodu, cešnjak, bosiljak, origano i sol u loncicu s drškom. Neka prokljuca, a potom smanjite vatru. Kuhajte lagano, nepoklopljeno, š5 minuta. Maknite s vatre. 3. Pomiješajte puretinu, zobene pahuljice, nadomjestak za jaja, tikvice i š šalice umaka od rajcice u velikoj zdjeli. Dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u štrucu i stavite je u nenamašcen kalup za kruh velicine 20 x š0 cm. Pecite 45 minuta. 4. Bacite mast koja se iscijedi iz štruce. Prelijte š šalicu preostalog umaka od rajcice preko štruce. Pecite još š5 minuta. 5. štrucu položite na tanjur za posluživanje. Pricekajte š0 minuta da se štruca ohladi prije nego je pocnete rezati. Preostali umak od rajcica poslužite uz štrucu. view-source:http://www.gastro.hr/Corvus/Media/MediaThumbnail Handler.ashx?type=0&Id=š4654&flag=6&crop=š Edit: postavljena slika Edited by Zoki |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |