pileca prsa s kajganom i lukom |
Post Reply |
Author | |
Lady
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 107 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Ožujak 2011 at 13:30 |
ORIGINALNI RECEPT: 200 g mljevene piletine mješavina zacina za kosane odreske š luk, narezan na ploške sol 2 jaja pola šalice naribane Goude ili nekog drugog lako topivog sira djevicansko maslinovo ulje Zagrijte ulje u tavi, na srednjoj vatri. Dodajte luk i posolite ga.
Smanjite vatru i pirjajte luk dok ne postane karameliziran, miješajuci
cesto. Pokrijte i maknite s vatre. Zacinite meso mješavinom zacina i
napravite tanke kosane odreske (pljeskavice). Trebali biste dobiti 4
odreska. Pecite ih na gril tavi, oko 3 min sa svake strane. Izmutite
jaja u zdjelici i ulijte ih na zagrijano ulje, pa umiješajte sir.
Napravite srednje mekanu kajganu. Poslužite tako da na odreske
rasporedite prvo kajganu sa sirom, pa gore stavite karamelizirani luk. ja sam umjesto mljevenog mesa uzela pileca prsa, negdje 200 grama, ispalo je prefino! peceno doslovno na 2 kapi ulja (prva za luk i druga za meso) i u jednoj tavi, gotovo za š5 min ja sam napravila kajganu od jednog jaja i 2 snitice gaude recite da je ovo ok!:) izvor: http://www.gradpula.com/
|
|
dancibananci25
Cita FAQ Joined: 17 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
Wow, ovo cu definitivno probati! Vec sutra, zvuci jako fino.
|
|
Kika99
Cita FAQ Joined: 02 Listopad 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Cini mi se predobro,moram probati,hvala na raceptu:)
|
|
Amigo24
Cita FAQ Joined: 26 Travanj 2013 Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
nespojiv mi je zajednicki okus piletine i jaja :/ ali možda cu probati, :)
|
|
"Dobar je Martin, skupija je dosta vojnika oko sebe, izgleda da im tumaci kako mogu pobici."
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |