D: Cemu zapravo služi kreatin i kako djeluje? |
Post Reply |
Author | |
belay
Cita FAQ Joined: 01 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Prosinac 2011 at 12:15 |
Svaka cast za clanak,evo taman sam nedavno cuo za: Kreatine nove generacije, Olimp Creatine Powder, (naime kod njih nije potrebna faza punjena) pa me zanima jeli to istina ili samo marketing? Hvala :)
|
|
stipo...
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bavim se fitnessom i mislio sam uzimati kreatin, dali mi je dosta 3-4 tjedna punjenja š0 tjedana faza održavanja š0 tjedana i onda pred more da prestanem uzimati zbog definicije ? Pomoc !
|
|
futura
Cita FAQ Joined: 16 Prosinac 2011 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ belay
Nisam se susreo sa kreatinom doticnog proizvodaca, a da li je faza punjenja potrebna je tema oko koje se stalno lome koplja. Prema do sada dostupnim (nepristranim i neovisnim) studijama niti jedan kreatin nove generacije nije se pokazao superiornijim nad kreatin monohidratom, a kod njega je punjenje potrebno radi postizanja superkompenzacije (stvaranja rezervi) kreatina u organizmu.
|
|
futura
Cita FAQ Joined: 16 Prosinac 2011 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Zvonimir Brle
Punjenje bi trebalo trajati 4-7 dana. Kod definicije nije potrebno prekidati uzimanje kreatina.
|
|
schwabo
Cita FAQ Joined: 14 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Clanak je odlican i neke su mi stvari sada puno jasnije.Hvala Ivane
|
|
cmirjana
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlican je clanak. Zanima me da li se mora intenzivno vježbati da bi imao ucinak kreatin ili je dovoljno "kucno vježbanje" pilates i sl.
Hvala
|
|
profa74
Cita FAQ Joined: 17 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
dobar clanak... a zanima me dali je potrebno ponovno provoditi fazu punjenja nakon stanke od uzimanja?
|
|
silwer
Cita FAQ Joined: 26 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako ima neko da da mi odg na pitanje ? ovamo gore u textu sam procitao.
Glavni problem monohidrata je problematicna topljivost njegovih kristalica.
Da li je jako puno stetno i da li treba prestati uzimanje creatina kao se pojave jedan od ovih simptoma neapsorbirani kristalici mogu prouzrociti crijevne smetnje, neugodan osjecaj u trbuhu, a ponekad i proljev.
|
|
benjamin
Cita FAQ Joined: 11 Svibanj 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako pijem universalov kreatin i imam par pitanja odradio sam dozu punjenja 7 dana i sad ga pijem odprilike 5 grama prije treninga 5 poslije. Da li trebam piti kreatin kada odmaram znaci dan kad pravim pauzu inace treniram 3-1-3-1, 3 dana treninga 1 dan pauze. Da li je toliko vazno pijem li kreatin sa vodom ili kako neki kazu sa sokom itd. hvala unaprijed na odgovoru
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svaki dan pij kreatin ...no ne bih ti preporučio punjenje..ustvari možeš ali ja bih ipak uzeo na konstantan unos pa bih radio bez punjenja...tek uzeo pauzu kada istrošim kutiju tjedan dva i počeo ponovno ... pazi da je u što toplijoj vodi da se otopi dobro
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
benjamin
Cita FAQ Joined: 11 Svibanj 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Citao sam na par foruma da ne treba raditi dozu punjenja ali poslije doze punjenja koju sam ja uradio.... Popio sam do sad za mjesec i 10-15 dana jednu kanticu od 200 gr naceo sam drugu nedavno, citao sam da ne treba raditi neku pauzu kad popijem i tu drugu er nema nista stetno u kreatinu da ako hocu mogu nastaviti piti.. I jos jedno pitanje ovih prvih mjesec dana nisam uzimao kreatin na dan kad sam odmarao vecinom ga mjesam sa vodom idextrosom (grozdanim secerom) i sa hladnom vodom da li je "toliko" bitno mlaka ili hladna voda i da li mi je puno 5 gr prije 5 gr posije treninga. Hvala unaprijed.
|
|
justhard
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2016 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
kreatin je definitivno najaci stimulans i najzdraviji zato jer ga imamo u tjelu,ali u malim kolicinama..kad sam ga poceo konzumirat nakon 20 dana mi je poceo rast intezitet treninga,dobio sam troduplo vise energije,snage i izdrzljivosti..pio sam ga 3 mj i napredovo sam jako brzo,ali sam ga presto uzimat jer sam poceo bujat i nakupljalo mi se dosta vode ,sad radim na definiciji i mrsavljenju..preporucam ga za uzet kome je cilj da nabije masu,al jedino zamjeram sto nakon prestanka intezitet treninga padne za 50 %....
|
|
klaki
Cita FAQ Joined: 18 Svibanj 2016 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja neznam šta da mislim, imam 53 godine, idem u teretanu i vježbam sve kao i mladi, još uvijek se trašim po pitanju raznih proteina kao i kreatina, pa bi molio nekog iskusnog da mi da savjete a u odnosu na moju dob. Ne predaem se, isao bih napredovati. hvala. Klaki
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako ti engleski leži, pogledaj si ovo: Da li si možda radio endokrinološke pretrage spolnih hormona? |
|
GM
Cita FAQ Joined: 23 Sijecanj 2018 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Clanak je strucan i jednostavan za razumjeti.
Jedino,iz osobnog iskustva znam da nije potrebno punjenje kreatinom.
Uz kreatin toplo preporucam glutamin i ribozu.Ta kombinacija radi cuda....
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |