D: Paradoks mehanizma topljenja masti |
Post Reply |
Author | |
kajsa
Cita FAQ Joined: 08 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Veljaca 2012 at 11:51 |
Mislim da je clanak odlicno napisan...vrlo precizno i jasno su dati primjeri o tome kako pravilnim treningom doci do željenog cilja...Bravo!
|
|
mrzimcelulit
Cita FAQ Joined: 22 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
iskreno,ne razumijem ovaj pojam metabolicki podražaj...mislim super je ovo sve napisano,i u biti vjerujem u to,jer sam masu puta nesvjesno tako vježbala,brzo ali intenzivnije,cisto iz lijenosti i dobivala bolje rezultate nego kad se ubijam na stazi za trcanje... al opet,taj metabolicki podražaj mi nije jasan,jel se to misli da kao dok treniraš sagoriš neke kalorije pa kasnoije to tijelo nadoknaduje iz masnih rezervi ili šta?
|
|
Sharma
Cita FAQ Joined: 20 Lipanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovaj clanak je super napisan.. i to sve sta pise je istina..ali ja bih nesto dodao :D istina je da cemo vise energije trosit nakon intervalnog treninga u odnosu na kontinuirani(60 min trcanja) ali isto tako ja pitam Tihomira koliko ce on hrane pojest nakon intervalnog treninga a koliko nakon kontinuiranog? sta je bitna stavka za mrsavljenje... stoga bi ja ipak dao prednost kontinuiranoj metodi treninga.. ali to je moje miseljenje :D pozdrav
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da. Nakon zavrsenog takvog treninga tijelo trosi dominantno masti u oporavku da bi se vratilo u homeostazu. Dakle dug kisika, snizavanje tjel temp, razgrasnja laktata i ostali procesi u tijelu koje treba normalizirati nakon takvog treninga trose masti vecim dijelom kao izvor energije za obavljanje tih procesa |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Po kojoj logici mislis da bi se nakon takvog treninga trebao prezderavati? Ako imas sredjenu prehranu sa svim potrebnim nutrijentima, adekvatan kalorisjki unos kroz dan nema potrebe ni zahtjeva tijela da se odjednom prezders do besvjesti. Poanta topljenja masti nije gladovanje i ne jedenje, nego upravo suprotno, vecina koja krece s time vec u startu jede nedovoljno i treba povisiti kalorije i urediti prehranu kompletno...... |
|
Sharma
Post Options
Thanks(0)
|
Nitko nije reka da bi se trebalo prezderavati,ali poanta za gubljenje potkoznog masnog tkiva manje unositi nego sto trosimo,cista matematika :D tako da nakon 60 minutnog treninga mozes ne jesti da tijelo trosi masti da dodje u homeostazu,a nakon intervalnog treninga,HIIT-a,cega god tesko da ces moc da ne uneses nesto hrane u sebe jer je trening intezivan,naporan..a i neophodna ti je u tom slucaju hrana jer se tijelo nece regenerirati nakon takvog treninga..
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
A tko kaže nda na kraju dana neceš biti u deficitu ako i jedeš poslje HIIT-a? Jedan obrok ne cini ukupni kalorijski unos........Mogu 6x jesti na dan Ok kolicine i još uvijek biti u deficitu, tako da taj obrok poslje treninga je poželjan u svakom slucaju. Druga stvar je da ne vidim razloga da se ne jede poslje 60 minutnog treninga, to smatram pogrešnim, a niti takvog treninga nižeg intenziteta , ako govorimo o nekoj LI varijanti tijelo je u homeostazi vrlo brzo nakon treninga pošto niti fiziološke promjene u tijelu nisi niti blizu tako velike kao nakon treninga visokog intenziteta, pa samim time nema niti potrošnje masti nakon takvog treninga u toj mjeri. |
|
Sharma
Post Options
Thanks(0)
|
Istina je to sto kazes,mozes ti biti i u deficitu nakon 6 obroka u danu,ali to ti i pokusavan rec,na dugorocno neces moc trenirat s tim nacinom treninga(HIIT),zato jer je intezivan i zato jer ces se vjerojatno razbolit,prehladit nakon nekog perioda,a deficita na kraju krajeve mora biti(za kalorije govorin) jer inace nema mrsavljenja..A da ne govorim kako ces kad ti dodje gospodja ili neki covjek koji zeli smrsaviti a nije u zivotu imao malo teze treninge..oces i njega poslati na HIIT?!?
|
|
jolie
Cita FAQ Joined: 26 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
pocetnik sam i ne razumijem se u pola toga o cemu govorite,ali mogu sa sigurnoscu reci jer sam svaki dan u teretani, (nadam se da to nije greska) da stariji lakse podnose pravilan trening na spravama, pod tezinom koju im odredio trener, nego sto bi mogli izdrzati trcanje na spravi ili orbitrek sat vremena... kao sto rekoh..ja sam samo jos jedan laik,ali evo upijam i ucim.... btw_ clanak je odlican! ohrabrio me, iako mi vaga vec 2mj ili stoji ili ide gore :((
|
|
Iman
Viden/a u gymu Joined: 18 Srpanj 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlican clanak! Napokon je dokazano da nije sve u ubijanju u teretani!! ??
|
|
jokem
Cita FAQ Joined: 06 Rujan 2012 Location: split Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam pocetnik pa ako mi može ko objasnit malo bolje jer meni je glavni cilj skinit salo sa trbuha i malo raširit ramena i povecat prsa
sad mi je program takav da svaki dan radim jedan dio tjela(idem 6 dana u teretanu tjedno),po ovom clanku mi ispada da je bolje radit svaki dan cilo tilo,te da cu tako istopit više masti.ako je bolje da radim cilo tjelo jel mi može ko napisat program ili bar dat neke smjernice .
HVALA VELIKA!!!
|
|
Franc003
Cita FAQ Joined: 06 Sijecanj 2016 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci osoba A je za 2 tjedna izgubila 14 dana...
|
|
Vrba
Cita FAQ Joined: 31 Ožujak 2016 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlican clanak, i ja kao trener primjenjujem slicne treninge sa klijentima. Kombiniram npr. dva treninga kružni teretana i jedan kružni na poligonu (marinci. Skokovi, sprintevi, Itd.) i rezultati su fenomenalni.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |