D: Vitamin C: nezamjenjivi vitamin i njegova uloga u organizmu |
Post Reply | Page 123> |
Author | |
angel-ozil
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Ožujak 2012 at 14:49 |
ja pijem šumece tablete vitamin C!
|
|
josipr
Cita FAQ Joined: 29 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 99 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja iz DM-a vitamin C u prahu, svaki dan 2X 10 žlicica :D
|
|
HandzUp
Cita FAQ Joined: 21 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja kivi i sok od narandze! :D
|
|
dadado
Cita FAQ Joined: 30 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne treba kupovati nikakve tablete, to su gluposti.
Ja uzimam kivi, kad ga nema tu je naranda, mango, ananas, jabuka,,uvijek nešto od voca.... :)
|
|
materisna
Cita FAQ Joined: 03 Travanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja uvijek pazim da imam baren nešto od voca u kuci, ali ako ga slucajno nemam, onda joging do trgovine po voce. :D
|
|
musicgirl
Cita FAQ Joined: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
|
uvijek je bolje uzimati vitamin C iz voca i povrca. Izbjegavajte tablete!
Naranca, grejp, ananas, jabuka, kupus, kelj, hren, rajcice, cvjetaca.... za svakog ponešto |
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
trenutno Coldrex, Plivit C, grejp i kivi!
|
|
cookie-monster
Cita FAQ Joined: 06 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
sumeci su smece (imaju puno stetnih sastojaka) od "umjetnih" onaj iz dm-a je najbolji (to je cista askrobinska kiselina) i dobro ga je pomijesati sa sodom bikarbonom (pol-pol), jer kao takav ne sjeda na zeludac, soda je sama po sebi zdrava, a dobiveni napitak cak i ukusan! ;)
|
|
Irija
Mixa shakeove Joined: 29 Studeni 2012 Status: Offline Points: 527 |
Post Options
Thanks(0)
|
koji je "onaj iz dm-a"? mislim ime firme ili nešto?
ja imam plivit c - isto piše da je cista askorbatna kiselina - jel to isto što i askrobinska?!?!?! |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
I onaj iz dm-a je umjetna askorbinska kiselina, najbolje je prirodno jer umjetni vitamini sami po sebi su vecinom otrov, al eto i ja koristin taj iz dm-a jer je najiaplativiji, oko 1-1,5 gr dnevno
|
|
cookie-monster
Cita FAQ Joined: 06 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
prije su ga pakirali u plave okrugle casice, sada su bijele, kostaju 14-ak kn. proizvdonja je bas dm-ova. na njemu pise "das gesunde plus" i "vitamin c pulver" ;)
puuuno jeftinije od vecine pripravaka istog sastava (znaci cista askrobinska) a i u prahu je, pa ne sjeda na zeludac, pogotovo s tom sodom ;) a ovo dal je isto, e to nemam pojma :S |
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma,šta ce vam ta silna kemija?!
ak dobro jedete,svega ima dovoljno u organizmu,ne treba dodatno opterecivati bubrege i jetru sa smecem |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nažalost ni voce i povrce nije ka šta bi tribalo bit
|
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kupila u ljekarni cistu askorbinsku kiselinu i to je jedino preporucljivo od vitamina koji se kupuju. Nikakvi multivitamini i slicna sranja, obmana farmaceutske industrije.
|
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
zmaj
Post Options
Thanks(0)
|
Lolita, to u dm-a ti je isto to, ali i to su umjetni vitamini, dakle ništa prirodno, vitamini su otrov ti umjetni, tako je negdi san i clanak bija cita o tome
|
|
Irija
Mixa shakeove Joined: 29 Studeni 2012 Status: Offline Points: 527 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja svejedno imam osjecaj da hranom ne unosim dovoljno, iako jedem u svakom obroku povrce, a i svaki dan pojedem koju vocku. Barem sad po zimi kad ni nema puno svježeg povrca na raspolaganju.
Vidjet cu za te u dm-u kad potrošim ovaj plivit. |
|
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |