D: Karnitin - prijenosnik masnih kiselina i oksigenator |
Post Reply | Page 123> |
Author | |
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Travanj 2012 at 13:09 |
A kako se donedavno moglo bez toga i bez slicnih suplemenata!? A danas se o tome jako primamljivo piše, kao da nam je poprijeko potrebno, no konacni efekt kupovine? Buisness...
|
|
SFC. tyros US SPECIAL FORCES ASSESSOR
|
|
Sun Chi
Viden/a u gymu Joined: 24 Travanj 2012 Status: Offline Points: 333 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa moze se i sad bez toga. Bar u obliku suplementa, jer ga ionako uneses hranom.
Pretpostavljam da su suplementi za one kojima djelovanje karnitina iz hrane nije dovoljno. Nije nuzno ali nije ni beskorisno. |
|
You don't drown by falling in the water. You drown by staying there.
|
|
GOSPODIN B.
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 123 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam ga koristio prošle godine i prvi tjedan izazova. Tijekom korištenja sam primjetio pojacano znojenje prilikom treninga, doslovno je curilo s mene.
Možda je i odgovoran za brži gubitak kilograma, no to ne mogu dokazati jer sam imao sredjenu prehranu.
Kad sam prestao, to znojenje se znatno smanjilo. Sad sam ga narucio ponovo. |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
L-karnitin nema nikakog ucinka s bržim gubitkom masti, te je kao suplement gotovo totalno beskoristan, te zadnje na što bi trebalo baciti novac.
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Phoenix, molim link na studije koje potvrduju to što govorš.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Trenutno nemam vremena kopati po studijama jer do glave u poslu, no to je više nego znana stvar odavno, izmedju ostalog i na kinez. faxu pod predmetom prehrana sportaša , gdje se spominju i dodaci prehrani se govori isto, a to je da je dodatna suplementacija doticnim nepotrebna jer tijelovišak i onako ne iskorištava , a rijetko ga tko ima manjka (bolesna stanja) , sve je to lijepo i divno u teoriji na papiru, ali u stvarnosti nema veze s nicim , te je davanje love na to glupost pošto je puno bolje uloženih par 100 kn-a u kvalitetnu prehranu.
MR.B - znojenje nije indikator ucinkovitijeg topljenja masti, zapravo, nema veze s istim. |
|
GOSPODIN B.
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 123 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma ok, Nikola, al mene zanima zašto se pet puta više znojim kad uzmem L-karnitin?
EDIT: Našao sam clanak koji govori o tome: |
|
jeulz
Viden/a u gymu Joined: 05 Travanj 2012 Location: Croatia Status: Offline Points: 171 |
Post Options
Thanks(0)
|
L-carnitine je cisti marketing i efekt je minimalan, mnogi kažu i ne postojeci, nemam trenutno studiju nikakvu ali to je opce poznata cinjenica, ako netko ne vjeruje neka me PM-a pa cu probati naci.
|
|
Arter
Cita FAQ Joined: 26 Travanj 2012 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
masu ljudi, medu kojima sam i ja sam, tvrde da l-carnitin djeluje (iz osobnih iskustava). Tako da je to sve, reka ovaj rekla ona, nekome djeluej nekome ne, to je sve individualno, kao što nekima paše vide proteinska hrana nekima ne.... i sad se tu može raspravljati u nedogled
|
|
MalaAna333
Cita FAQ Joined: 31 Kolovoz 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kupila sam L-carnitin sa dodatko zelenog caja(kapsule). Inace sam takav tip osobe da se ne znojim a sa ovim kapsulama mislim da sam se pocela znojiti jer mi je majica doslovno mokra od znoja...vidjet ce mo rezultate nakon nekog vremena....
|
|
jokem
Cita FAQ Joined: 06 Rujan 2012 Location: split Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja se isto pojacano znojim kada ga popijem,a nadam se da cu i kile izgubit sa njim.
|
|
medeni
Cita FAQ Joined: 18 Studeni 2012 Location: Kutina Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma karnitin je zakon...nevjerovatna stvar...probao ga tek nedavno a vjezbam godinama...odsad pa nadalje stalno ce bit na mojoj polici...em je dobar za energiju,gubitak masti,raspolozenje i kazu za sex no nisam ga pio prije sexa ehehehe...samo organizam mi se brzo navikne na doze pa moram pojacavat
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nepotreban, ka i dosta suplemenata marketing
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
L-carnitin oralnom suplementacijom ne ulazi u mitohondrij, dakle nema niti povecanog transporta masnih kiselina unutar mitohondrija, tako da suplementacija istim ne doprinosi povecanom gubitku masti.
|
|
medeni
Cita FAQ Joined: 18 Studeni 2012 Location: Kutina Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
kako sam ja onda izgubio toliku masnocu ? svako ima svoje ja nastavljam sa koristenjem :)
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
kako? pa treningom i preh ranom. I nije to moja teorija,to je fiziologija tijela i znanstveno dokazane cinjenice. zna se kako se vrsi izmjema medju stanicama i upravo zato mitohondrij ne moze iz krvi preuzeti dodatni lcarn |
|
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |