Vježbanje nakon operacije |
Post Reply |
Author | |
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Studeni 2012 at 16:20 |
Ima li netko od iskusnijih trenera iskustva s klijentima koji su imali operaciju tumora (konkretno se radi o tumoru dojke, žena u ranim tridestima)? Znaci, zanima me kakve vjezbe i aktivnosti mogu preporuciti? za sada sam joj preporucila lagani cardio, pilates i te body&mind programe, ali me zanima moze li i nakon koliko poceti raditi i vjezbe s utezima?
Hvala Edited by avangarde - 22 Studeni 2012 at 16:20 |
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bitno je samo da je doktor odobrio vježbanje. Ako je sve ok i ako se oporavila, može se raditi sve normalno. Jel bila kemoterapija? To jako iscrpi tijelo, pa treba neko vrijeme da se dodje na sebe.
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
je da, prije tri mjeseca je zavrsila s kemoterapijama. Nisam pitala za ljecnicku potvrdu, valjda je dobila dopustenje kad je dosla u fitness. Svakako cu je to jos pitat. Mislis da je ok da radi vjezbe za prsa s težinama? hmm |
|
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zena je mozda i samoinicijativno dosla u fitnes. Bolje bi bilo da se konzultira s doktorom u ovisnosti kakva je bila tezina zahvata. Lagani kardio joj sigurno nece skoditi i njega vecina onkologa preporuca. Sto se tice vjezbi za prsa s tezinama isto sam sumnjicava - odredjeni period mora proc od operacije do opterecenja reza. Obicno se dosta dugo nose elasticni postoperativni steznici pa pretpostavljam da se ocekuje da neces imat opterecenja na to podrucje.
|
|
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |