masa + kardio |
Post Reply |
Author | |
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Sijecanj 2013 at 20:54 |
Ovako,vježbam u teretani (samo dizanje utega) Ponedjeljkom,utorkom,cetvrtkom i petkom. E sada,želio bih ubaciti žešci cardio srijedom (i možda subotom). Inace,prehrana mi je za masu i to mi i je cilj ali bih želio i nabiti kondicije i izgubiti malo sala što imam. Koliko mi je to pametno i ucinkovito,s obzirom da mi je prehrana za masu? |
|
diinnoo
Viden/a u gymu Joined: 02 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 143 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pucaj sad masu do 4-5 mjeseca, kasnije se reži.
|
|
Onoga trena kada pocneš razmišljati što ceš uraditi ako izgubiš, vec si izgubio.
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dokle god si u kalorijskom suficitu rast ceš, ali nece bit tolike koristi od kardija u svrhu skidanja masti ali u svrhu kondicije oce
|
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sto se tice mog misljenja, ja bi ti rekao da svakako ubacis cardio, (slobodno svaki dan 30 min. trcanja bezobzira na vjezbanje utezima, a mozes jednom tjedno i malo zesci cardio) bez obzira sta radis masu, jer da bi cardio poceo "prziti" misice, trebalo bi jako puno trcanja (po par sati dnevno), a svakako ce ti pomoc u kondiciji... jer ja sam misljenja da je moguce u isto vrijeme i topiti masti i graditi misice, samo su bitne 3 stvari: pravilna prehrana, kvalitetno vjezbanje i dovoljno odmora
|
|
Remind
Cita FAQ Joined: 16 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
A što podrazumijevaš pod 'pravilnom prehranom' i zašto se profesionalni, prirodni body-builderi izlažu ciklusima dobivanja mase pa dobivanja definicije kad bi 'pravilnom prehranom' mogli ubiti dvije muhe jednim udarcem?
Sorry, ali dokle god si u kalorijskom suficitu, neceš gubiti salo, unatoc cardiu. Kojeg preporucujem dvaput tjedno, ali cisto zbog zdravstvenih razloga. |
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo da objasnim
prvo moram reci da se ovdje ne radi o profesionalnom bodybuilderu, bar ja tako nisam stekao dojam o osobi koja je otvorila ovu temu... u pravu si sta kazes, da dok si u kalorijskom suficitu da nemozes gubiti salo, al poanta je upravo u tome... cilj je biti u laganom deficitu, do 10% u odnosu na tvoju "ukupnu dnevnu potrošnju energije", znaci dovoljno da gubis salo, a s druge strane ne previse da ne riskiras gubitak mase (ili kako bi se reklo, prženje misica), i tu dolazimo do te pravilne prehrane koju sam spomenuo( mozda sam se ja krivo izrazio), nije to nista specijalo, vec samo da treba unositi dosta proteina rasporedenih u 5-6 obroka, slozene UH, i samo zdrave masti (40% energije treba dolaziti iz proteina, 50% od UH i 10% od masti)... ovo naravno ne vrijedi za profesionalne bodybuildere, zato jer su oni vec u blizini svojih genetskih granica sto se tice dobivanja mase |
|
Remind
Cita FAQ Joined: 16 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
S tim se vecim dijelom slažem. Ali OP želi nabiti masu i izgubiti salo, a to se nece dogoditi. Može samo jedno ili drugo.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Može i jedno i drugo u principu, sa dobro pogodjenim treninzima i prehranom. Tim više kaj je pocetnik u principu pa to i nije takav problem.
Druga je stvar ako želi najvecu mogucu masu u najkracem mogucem vremenu.Onda ce se zamastiti neminovno, no ako mu se ne žuri i spreman je na neki kompromis izmedju kolicine mišicne i ne zamašcivanja onda nije niti to problem. Sa stažem i adaptacijama tijela to postaje kasnije sve teže, ali može se
|
|
Gabrijel7
Post Options
Thanks(0)
|
ja cu vidjeti na sebi dali to tako moze funkcionirati (gubiti salo i dobiti na masi u isto vrijeme)..do sada sa i ja podrzavao tu metu, da prvo treba jedno pa onda drugo..,
usao sam u jedan program treninga pa cu proslijediti rezultat kad zavrsim ;) |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |