Koja pileca ili pureca prsa kupujete |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
RedLove
Cita FAQ Joined: 15 Lipanj 2012 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Veljaca 2013 at 11:31 |
Dragi Fit-ovci, ovaj sam vikend spremala pileca prsa u pecnici, bez puno zacina i bez masti....sam okus mesa je imao nešto gorko u sebi,zapitala sam se što zapravo unosim u sebe jeduci kupovno meso?Svašta citam, životinje se hrane svakakvim galofakom,mljevenim kostima,pile od kada se izlegne do našeg stola živi ukupno 7 dana, šopa se hormonima za taj proces rasta, dakle-što jedemo?Što kupujemo?Ima li V od vitamina u tim prsima?
Najradije bih kupovala domace kokice, ali na žalost, nemam od koga nabaviti.Svi koji imaju domace cuvaju za sebe i užu obitelj. Rado bih voljela cuti Vaše mišljenje o ovoj temi. |
|
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim si da su ta prsa i mesa iz masovnog uzgoja prepuna i vitamina i hormona i svakog drugog smeca koje nas ubija i radi kojeg cemo se raspadati 500 godina!
Najbolje bi bilo uzgajati svoje ili kupovati od nekog poznatog jer sve drugo je vjerovatno slicno kako sa piletinom, tako sa svinjetinom ili ribom iz uzgoja. No, moraš kupiti nešto pa... |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imaš opciju ribe svaki dan, to barem znaš da je "prirodno".
Što se tice piletine ja svoju kupujem svježu na tržnici iako mi se nikad nije dogodilo ovo što i tebi..hmm probaj promijeniti trgovca? |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
Ribu jedem dva puta tjedno, plavu, s njom nema nikakvih problema.Piletina je bila Cekinova-ova gorka.
Morat cu promijeniti trgovca, samo moram pronaci alternativu.Zato sam se i obratila ovim postom;) |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Inace ta sranja cekin, plodine, konzum itd. što god da ti je etiketirano po meni (ja probao) ne vrijedi ništa, kad dodješ do tete kao u mesnicu di ti ona iz kante izvadi friško ujutro oderano pile i tamo ti ga sa kožom i sve razreže e to je vec pile :)
|
|
|
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
Sad samo da nadjem takvu tetu :D
|
|
White_Insane
Post Options
Thanks(0)
|
Pitaš u mesnici di mogu ovako kupit svježe piletinu, tako sam ja i covjek me uputio u susjedni paviljon i vec 3 godine kupujem kod iste tete :)
|
|
|
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
adatar
Viden/a u gymu Joined: 13 Rujan 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
gledajte na to ovako,istina je,ali ljudi su postali toliko osjetljivi na okolis i na sve da cemu vjezbanje i jacanje organizma,pa svi govore danasnja hrana u trgovinama je otrov,pa donekle je istina,sopaju jadne koke da narastu sto vece sto brze,ali pogledajte unazad 10 000 god,sta su ljudi jeli? jeli bilo brokule?jeli bilo voca iz afrike u europe? banane,narance itd? jeli uopce bilo povrca osim mozda nekakvih divljih bobica? jeli smo meso vecinom i neke namirnice koje su bile lakse dostupne,kao med,bobice,divlje povrce koje je bilo otrovnije nego korisno (obrambeni mehanizam biljaka koje su domestikacijom postale manje toksicne)
necu izbjegavat prsa jer bi morao i ribu,riba se ili uzgaja ili se lovi a ta ulovljena je i zatrovana od brodova tankera i slicnih gluposti,zivimo u takvom svijetu i nemozes to izbjec pa tako se zapitajte |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja kupim od tete sa placa koju poznajem i što je još bitnije znam što daje pilicima jest :P :)
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nemre pilic za 7 dana nikako od jajeta do stola, to je neka lovacka:) Treba mu dalekoooo više.Nije ko domaca koka sa dvorišta da mjesecima raste, neg se to skrati na cca 2 mjeseca vjerovatno
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
bitno da znate cime se hrani pile/kokoš koju kupujete, ako jede šrot (u ovom slucaju ugrubo mrvljeni kukuruz onda je ok jer se time inace hrane domaci pilici) ako jede amonijak (a nažalost toga ima) to je druga stvar
|
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
U pravu si, zato je moja baba živila 100 godina ;) |
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
Sumnjam da ce mi teta na moje pitanje s cim ste hranili ovu kokoš što ste mi ju upravo prodali?-odgovoriti baš iskrenim odgovorom:( Ali bi ih mogla otici špijunirati u uzgoj :D |
|
RedLove
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da ti Cekini, Plodine, Ptuj i slicno svi hrane kokice baš hranom u kojoj ima amonijaka....
|
|
Ivica23
Viden/a u gymu Joined: 30 Rujan 2012 Location: Vinkovci Status: Offline Points: 148 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja nebi mogao zamilsiti da moram jesti tu ''piletinu'' iz trgovina, fala Bogu pa moja majka uzgaja domace
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |