New Posts New Posts RSS Feed - Princip slaganja "full body" trening programa ???
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Princip slaganja "full body" trening programa ???

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Princip slaganja "full body" trening programa ???
    Posted: 20 Veljaca 2013 at 18:02
Vec neko vrijeme treniram u teretani "split" nacinom treniranja i
htjeo bih prijeci na "full body" program treniranja.
Cilj mi je povecanje funkcionalne mišicne mase, pa mislim da
bi mi "full body" nacin treniranja utome više pomogao.
Na internetu se može naci mnogo clanaka po tom pitanju, ali nekako mi to nije to jer bih htjeo više znati o tome.

Dakle zanima me što bi taj trening trebao sadržavati,
od cega se sastojati
prema kojem se principu se sastavlja
s tim da je naglasak na funkcionalnoj mišicnoj masi.

pa tko zna neka pomogne. hvala

Back to Top
bebolina View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bebolina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 18:24

Nemam konkretan odgovor, ali sam se sjetila da je bio  blog na tu temu s odlicnim povratnim informacijama:

https://www.fitness.com.hr/blog/extreme_fitness/Kucni-trening-za-masu.aspx 

Back to Top
baba44 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote baba44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 18:30

www.muscleandstrength.com › Articles › Training

pozz! ja sam našla ovo,ima dosta za citati,ali ima i video za svaki segment.meni se cini ok!

Back to Top
bebolina View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bebolina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 18:58

Molim te procitaj blog koji sam ti linkala, kratak i jasan. Prepišeš si ga na papir i prati taj program bilo u kuci bilo u teretani!

Sretno!

Back to Top
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 19:16
thx.Smile
Moram probati bilo sta, jer sam došao do stagnacije što se mišicne mase tice,
a svakako cu probati i taj trening od extremefit-a premda mi se na prvu ne cini baš nešta,
a to je vjerojatno zato jer nisam na takav nacin još trenirao
Back to Top
Zvonimir Brle View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zvonimir Brle Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 20:15
pojacaj prehranu !
Back to Top
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 20:40
prehrana je u redu ...Thumbs Up
Back to Top
White_Insane View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 22:21
Jedna rijec: Crossfit.
Life is a journey full of adventures !!
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 23:02
Ma koji crossfit, sastavi trening pocevši od vježbu za noge, vježbu za ledja-prsa u superserijama ili svaku posebno, vježbu za ramena i na kraju ruke ako oceš, tako 3 treninga sastavis malo razlicita ponavljanja ili druge vježbe i peglas po tom
Back to Top
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 23:09
Kružni crossfit sa heavy liftovima a to rade i mma borci:
bench press bucicama na kosoj klupi 15, cucanj duboki ispod paralele 15, 60sec max zgibovi ili 15komada, prebacivanje gume od 100kila (može i manje i više) umjesto toga može ic clean and press 15ponavljanja + knee tuck jump izmedju ponavljanja. ovo se radi 3 runde bez stanke izmedju njih a svaki krug se podiže težina te je drugi krug 12ponavljanja sve, a zadnji 10.
Nakon ovog slijede još 2 kompleta od 4 vježbi (ako si mma borac) a ako radiš crossfit možeš još jedan dodatan krug da se testiraš i to je to.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2013 at 23:37
S ovin po meni nece povecat misicnu masu nego više razvit neku esplozivnost
Back to Top
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 01:39
Trenutno studiram tako da sam malo na faksu, a malo doma.
Pa dok sam na faksu htjeo bih najbolje iskoristiti teretanu i razviti više funkc. mišicne mase pošto mi je to primarni cilj.
...
U vezi sastavljanja programa, dali da radim po dvije vježbe za odredjene mišicne skupine
(noge, ledja, prsa, ramena) ili ???
Back to Top
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 21:52
Možeš da. za taj funkcionalni mi je pokazivao prijatelj "ruski" nacin 8heavy atg cucnja i nakon toga 8 high knee-tuck jumpa. Moš kombinirat kako ceš.
Back to Top
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 22:41
thx
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2013 at 08:01
odradiš prvo vježbe za core

onda imaš 2 densityja snage (prvo radiš upper kontra skupine tipa press i row onda drugi density s nogama isto kontra skupine u kombinaciji squat i deadlift) svaki traje 10 minuta i radiš sa težinom koju možeš podic 10 puta a radiš 5 ponavljanja po vježbi (inace svisneš) cilj ti je 10 superserija u svakom densitiju, kad možeš napravit 10 serija s pravilnom formom onda podižeš težine

na kraju kratki kardio 6-8 minuta i to je to (možda neceš trebat jer ce te ova 2 densitija strgat

gotov si za 45 minuta sa zagrijavanjem i istezanjem (ako sve pravilno odradiš strgan ceš bit XD)

možeš kombiniraj military press sa zgibovima, bench sa bent over row, i dipseve sa bodyweight row

za noge imaš cucanj/deadlift, onda one leg squat sa one leg deadlift, ili bugarski cucanj sa podizanjem kukova

ako želiš funkcionalnost najbolje se klonit sprava i tadit sa slobodnim utezima i vlastitom težinom

evo i jedan vodic Vodic

edit: zaboravio sam rec core i kardio idu intervalnim nacinom treniranja i svaki tjedan smanjiš pauzu ili povecaš rad kreneš sa 30/30 pa ak ti je predug rad onda povecaš broj serija, uglavnom evo ti još jedan link da vidiš kako extemefit trenira (rekao si da ti se ne cini baš nešto ali covjek je životinja hehe) probaj ovako trenirati Link

Edited by Markan1989 - 22 Veljaca 2013 at 08:26
Back to Top
fpotter View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fpotter Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2013 at 16:00
Originally posted by Markan1989 Markan1989 wrote:

odradiš prvo vježbe za core

onda imaš 2 densityja snage (prvo radiš upper kontra skupine tipa press i row onda drugi density s nogama isto kontra skupine u kombinaciji squat i deadlift) svaki traje 10 minuta i radiš sa težinom koju možeš podic 10 puta a radiš 5 ponavljanja po vježbi (inace svisneš) cilj ti je 10 superserija u svakom densitiju, kad možeš napravit 10 serija s pravilnom formom onda podižeš težine

na kraju kratki kardio 6-8 minuta i to je to (možda neceš trebat jer ce te ova 2 densitija strgat

gotov si za 45 minuta sa zagrijavanjem i istezanjem (ako sve pravilno odradiš strgan ceš bit XD)

možeš kombiniraj military press sa zgibovima, bench sa bent over row, i dipseve sa bodyweight row

za noge imaš cucanj/deadlift, onda one leg squat sa one leg deadlift, ili bugarski cucanj sa podizanjem kukova

ako želiš funkcionalnost najbolje se klonit sprava i tadit sa slobodnim utezima i vlastitom težinom

evo i jedan vodic Vodic

edit: zaboravio sam rec core i kardio idu intervalnim nacinom treniranja i svaki tjedan smanjiš pauzu ili povecaš rad kreneš sa 30/30 pa ak ti je predug rad onda povecaš broj serija, uglavnom evo ti još jedan link da vidiš kako extemefit trenira (rekao si da ti se ne cini baš nešto ali covjek je životinja hehe) probaj ovako trenirati Link

e puno hvala na ovome
samo me jos zanima koliko cesto da mijenjam vjezbe i svakih koliko bi se trebao izmjenjivati cjelokupni program; s tim da planiram trenirat 3X tjedno.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.