Moze li pomoc pri sastavljanju jelovnika? |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
kemp
Cita FAQ Joined: 27 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Veljaca 2008 at 22:02 |
|
Imam 28 godina. Visok sam š83, tezak 76 kg. Premalo tezine. Htio bih nabaciti 5-6 "kvalitetnih" kilograma, tj. misicne mase. Mislim trenirati u kuci za sada, 3 puta sedmicno + jednom sedmicno na nogomet sa drustvom. Nedavno sam odbacio cigarete i odlucio provati napraviti nesto sa svojim tijelom i zdravljem.
Moze li mi tko pomoci oko jelovnika? Danas sam se provao prvi put zdravo hraniti. Evo, ovako je izgledao moj jelovnik: Dorucak: - joggsy sa zitaricama - banana - Iso sport 0.5 l Medjuobrok: -xxl snickers ( ovo sam vjerovatno pogrijesio) Rucak: - 200 g puretine - zelena salata - kruh sa sjemenkama Medjuobrok: - banana Vecera: - š65 g tunjevine u vodi - kruh sa sjemenkama (nakon 2 sata)... š00 g svjezeg sira Tokom dana sam popio (otprilike) 2 l tekucine. šl Iso Sporta, 3 dcl vode sa vitaminima, 3 dcl cedevite, 3 dcl mlijeka sa kras - ekspresom ( prije spavanja)... Da li negdje grijesim? Sve je to dobro, ali ipak, imam jedan VELIKI PROBLEM. Ja radim teski fizicki posao. Svaki dan 9 sati. Kako onda sloziti jelovnik, kad ti je rucak tek u š6:30? Kako izdrzati dan sa musliem i vocem? Mislim da bih pao u nesvjest. Znaci ovako. Ustanem u 06:š5. Pojedem zitarice, bananu i ravno na posao. Teski fizicki posao do 9:45. Pauza za dorucak. što onda? Nakon dorucka rad do š5:45. Vrijeme je za rucak. Ili je to vecera? Kako sloziti jelovnik pri ovakvim uvjetima? |
||
crystal planet
Viden/a u gymu Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 170 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bez kras ekspressa, snickersa, cedevite i iso sporta
|
||
Uspjeh je rezultat stalne brige o cilju.
|
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
Zver
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Location: Zimbabwe Status: Offline Points: 16 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zaboravi na misice ako radis fizicki tezak posao i tako dugo vremenski!ti covece ne dozvoljavas da ti se misici odmore i jos sa tom ishranom.....slabo je to brate treba ti mnogo jaca ishrana ako hoces napisacu ti!
|
||
Ako ljudi ne vide dobrotu u tvom srcu,VIDECE GA NEBO!(nemoj da budes veliki,budu ogroman)
|
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
malo to s obzirom na fizicke napore koje podnosis tokom dana
|
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Je da moras biti 'zivotinja' za takvo nesto, da uklopis teski fizicki posao i tjelovjezbu - ali ako si uporan sve se da.... Edited by Mr G. |
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ajde molim te, napisi mi. |
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kako bi ti to sve poslozio? Pomagaj... |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dakle, mala legenda. U tvome sam postu podebljao svoj tekst da ne bude zabune. Nadalje, ovo je samo okvirno i bez gramaze jer to prepustam tebi a mislim da i sam znas da bi trebao pojacati obroke. Takodjer za tocniji jelovnik treba se znati puno vise o tebi, koji si tjelesni tip, kakav ti je trening koji bi izvodio kod kuce, koje bi dodatke trosio ili ih trosis, itd itd... Ako mislis da je whey skup, pogledaj samo koliko si trosio na cigarete, ali takodjer trosi se novac i na ostale nepotrebne/stetne stvari (ne mislim tu samo na tebe)tako da to ne bi trebala biti prepreka zdravoj (po nekima mitski receno "skupoj") prehrani. Kazes da si prestao pusiti, odlicno! Zamijeni taj novac od cigara za whey! Nadam se da je barem malo pomoglo jer kao sto kazem nitko od nas ti ne moze sve "usuti" u glavu, nesto moras i sam ako zaista to zelis Budi odmetnik, budi drukciji od drugih, budi inovativan, budi spreman na kompromise! |
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
E, puno ti hvala Hammerstrength
|
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hammerstenght
|
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
@obojici Nema boljega nego pomoci drugome ako mozes |
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jos par pitanja, ako moze.
-cuo sam da se nesmije jesti puno jaja sedmicno. Neki kazu samo 3 tjedno!?? Ako izbacim iz jaja zutanjak, onda mogu jesti jaja koliko hocu? - Navecer popiti zlicu maslinova ulja (domaceg) je u redu? - Namazi tipa sirko, svjezi krem sir..., su u redu? - Da li je dobro pojesti vocku na vecer? - Da li se ovim programom https://www.fitness.com.hr/vjezbe/vjezbanje/Trening-doma.aspx moze doci do dobrih rezultata? Edited by kemp |
||
Hammerstrength
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pozdrav! |
||
kemp
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nitko mi neodgovara na ovo moje zadnje pitanje...
Evo ovako izgleda zadnjih dana moj jelovnik. Dorucak: (06:30) - musli sa 3 dcl mlijeka, nekakvo voce,a ponekad dodam uz to i razeni kruh sa svjezim sirom, sok od narance . Medjuobrok: (š0 h) š/3 razenog kruha sa tunjevinom ili sardinom ili dimcekom + nekakvo voce Medjuobrok: (š3 h) jogurt + banana ili jabuka... Rucak: (š7 h) Pileca ili pureca prsa sa brdo salate ili tjestenina sa srdelama... Medjuobrok: (š9:30) Jogurt Vecera: (2š h) Posni sir + jaja (4 bjelanjka i jedan zutanjak), ili sardina, ili tunjevina (znam da je mogu jesti samo 3 puta u tjednu), ili sami posni sir. Kad je trening onda prije treninga bananu, a poslije grozdjica ( neznam koliko je pozeljno) + vecera . Izad treninga uvijek jedem jaja ( 4-5 bjelanjaka i š zutanjak)... Preko dana od pica pijem samo vodu (oko š,5 l). Da li mi je jelovnik sad u redu? |
||
Hammerstrength
Post Options
Thanks(0)
|
|
E sad bi se vec moglo reci da je ok Museli=skuplji i natrpaniji secerom od zobenih. Oaj jogurt oko š9.30 bih ja izbacio jer opet nepotrebno dizes inzulin a to ti ne treba pred kraj dana. Koliko vidim imao bi vecernji trening. Grozdjice slobodno iza treninga ako nemas glukoze (traubenzuker). Vidjet ces sam ima li rezultata ili ne. |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |