BCAA |
Post Reply |
Author | |
Hypno
Cita FAQ Joined: 02 Listopad 2013 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Svibanj 2014 at 20:59 |
Pozdrav. Unaprijed se ispricavam ako pise negdje na forumu ali ja nisam uspio naci vezano za BCAA.
Zanima me dali se uzima i u danima netreniranja?
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
jedino ako si na nekom if-u ali ni onda ne vidim nekakve potrebe za njima, inače ima njih dosta u izvorima proteina i ovako, služe najbolje ako treniraš na prazan želudac i možda za oporavak poslije treninga ako ne jedeš dovoljno brzo
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Možeš, ako si u fazi oporavka. BCAA je dobar okidač da hormoni krenu u pravom smjeru. Uzmi ih ujutro skupa s glutaminom na prazan stomak, pa se nekih pol sata poslije napucaj proteinima. Jaja, šunke, sira.
Leucina, izoleucina, valina, pa i drugih aminokiselina ima kolko hoćeš u proteinskim praškovima, no nije ti to isto. Ne pije se BCAA jer nećeš unijeti dovoljnu količinu kroz prehranu već da naglo podignu koncentraciju u krvi i pokrenu sintezu anaboličkih hormona. |
|
joleto
Cita FAQ Joined: 04 Rujan 2013 Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(0)
|
Glutamin, taurin ili bcaa. Po vama koja se aminokiselina isplati uzimat?
|
|
Goranchero
Post Options
Thanks(0)
|
Ovisi o cilju.
Glutamin za općenitu stimulaciju metabolizma i hormonalne aktivnosti. BCAA za stimulaciju anabolizma i hormona u regeneraciji. Taurin kao stimulans za kondiciju. Meni osobno je kombinacija beta alanina i taurina puno pomogla da imam energije redovito trenirati uz sve ostale obveze, pogotovo što sam bio totalno van forme. Sad mi skoro ništa i ne treba, mašina funkcionira tip top. |
|
Hypno
Cita FAQ Joined: 02 Listopad 2013 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jel ima netko iskustva sa AMINORAGE ili mi je pametnije uzeti BCAA od myproteina?
|
|
Goranchero
Post Options
Thanks(0)
|
Usporedi cijene, iako to dvoje nije baš isto. Aminorage ti ima kreatin i citrulin za snagu, te nešto glutamina. Najsličniji myproteinov mix ti je Fuse, ta je opet kombinacija kreatin i taurin.
Skeptičan sam prema Aminorageu jer je preporučena doza premala. Efektivna doza kreatina je 5g, efektivna doza citrulina 5-10g, glutamina 10g, bcaa bi trebao unijeti 10g da dobiješ 5g leucina., i bez ikakvog balasta to je minimum 20g a oni preporučuju 5g. Plus, citrulin je pre-workout, a bcaa je primarno post-workout. |
|
jeulz
Viden/a u gymu Joined: 05 Travanj 2012 Location: Croatia Status: Offline Points: 171 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imam ja viška 500g neotvorenih BCAA od Myproteina, samo 150kn!
kontakt na mail: [email protected]
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |