Koljena - problem |
Post Reply |
Author | |
12Brko
Cita FAQ Joined: 27 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Lipanj 2014 at 11:25 |
Imamm problem s kolenima, dakle oba 2 - sindrom prenaprezanja.
Trčao sam previše kroz 3 mjeseca i ozljedio se prije mjesecipo. Koljena mi bila natekla, pucketalo sve živo u njima (škrkrkkrkrk) , bolilo i pri hodanju. Osječao sam bol u kompletnom koljenu, ali nije ništa bilo puklo. Nakon par dana popustilo, osječao samo kao neko žarenje u koljenima i škljocanje. S vremenom prolazilo. Eto nakon mjesecipo više ne boli ko prije, ne škljoca više, samo zna povremeno zabolit u toku dana. Na dodir me boli medijalna strana zglobne pukotine, kao da imam neki čvor (zadebljanje) na medijalnoj srani koljena, koji kad pritisnem zaboli. Bio kod fizijatra prije par dana: kaže da mi je to najviše došlo od ravnih stopala (spuštenih). I zaista sam stalno imao neke manje ozljede koljena, potkoljenice tako da vjerujem da je to uzrok najveći. Dg: St. post laesio genus bil. Klinički: na palpaciju bolnost u pordučju medijalnog dijela zglobne pukotine, ne palpiram oteknuće kao ni slobodne zglobne tekućine, nema hematoma, testovi stabilnosti obostrano uredni. Th: pošteda od treniranja 4 tjedna, kontrola, fizikalna terapija (IFS, UZV, fit-vibe, masaža), ortokinečki ulošci Što vi mislite, da li mi je potrebna fizikalna i hoće li mi što pomoći. Da li je vama pomagala da ne dajem bezveze pare. |
|
Maratonac
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hladi ledom dva puta dnevno koljeno po 15 minuta. Drzis minutu-dvije, pa maknes na minutu. I tako, dok gledas tv. 2-3 tjedna. Onda krenuti postepeno s laganim treningom. I da, mozes slobodno trcati s ravnim stopalima. Samo uzmi trenera.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |