Pozdrav |
Post Reply |
Author | |
Cico
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Svibanj 2012 at 14:42 |
Pozdrav Fitovci !
Vec duže vrijeme vas pratim i nadjoh puno korisnih tema i clanaka, ali naravno imam još pokoje pitanjce :) Evo ovako, planiram krenuti u teretanu ali prije toga bih vas zamolio da mi kažete dali je osobi sa skoliozom uopce mjesto tamo? Samo iskrivljenje je veoma blago ali ipak me je strah da si ne pogoršam stanje. Ima li netko od vas ima iskustva s tim i koji savijet da podijeli? Unaprijed hvala!! |
|
Marius
Cita FAQ Joined: 14 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 58 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav, buduci da je skolioza deformitet lokomotornog sustava, a postoji više oblika skolioze, dati jednostavan odgovor nije lako! :)
Osobno bih više preoprucio plivanje, a što se tice teretana konzultiraj se sa fiziotereapuetom i ukoliko odobri, izvodi vježbe koje odredi fizioterapeut! Dobrodošao na forum i budi FIT! |
|
Cico
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Thx na savjetu.
Budem vidio s fizioterapeutom a plivanje mogu iskljuciti jer nemamo bazene :/ Ako otpadne teretana može li Boot camp? |
|
vedi08
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2012 Location: rijeka Status: Offline Points: 135 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo ti odgovor od jednog fizioterapeuta
prvo ako nikad nisi bio na nekoj vrsti terapije, a tu prvenstveno mislim na kineziterapiju nemoj sam nista radit vjezbe su najbitnija stvar kad su skolioze u pitanju, ukoliko ne pricamo o velikim zavrivljenostima tako da se vjezbanjem moze puno postic i napravit, i u principu vjezbajuci u teretani, ukoliko radis ciljane vjezbe i izvodis ih pravilno si nemozes odmoc ali u svakom slucaju odi se konzultirat s nekim tko ima uvid u realno stanje tvoje kraljeznice pa nek ti napisu program vjezbi koje trebas izvodit ja ti mogu napisat one osnovne za skoliozu ukoliko bas nemas kako doci do nekog fizioterapeuta |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |