Zašto Whey poslije treninga ? |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||||||
Tina33
Cita FAQ Joined: 03 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Srpanj 2012 at 11:17 |
|||||
Moj suprug se nikako ne slaže da trebam piti Whey poslije treninga i to pogotovo jer želim smršaviti.Procitao je puno tekstova o tome i uvijek se spominju proteini i mišicna masa.Sada niti meni nije više jasno.
I da, kako to da je mjerica proteina uvijek ista za svih,bez obzira na težinu osobe? Kako ja od 64 kg mogu piti istu kolicinu kao i netko sa 90 kg.? Malo sam zbuki ! |
||||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
To je zato jer odjednom osoba moze primiti 30g proteina.. ali neki trpaju i po 50g nakon treninga..
Whey te nikako nece udebljat nakon treninga.. to su gluposti.. jos ako je intenzivan trening, ide i dekstroza nakon treninga.. nek se muz baci malo na citanje.. |
||||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||||||
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
moraš samo uracunati kalorije koje uneseš putem wheya u svoj cjelodnevni kalorijski racun, whey se pije da nadomjesti proteine iz hrane (ako je mjerica wheya 30 grama cistog proteina to je jednako kao da pojedeš 150g pileceg bijelog mesa) samo je whey lakše probavljiv i pije ga se sa porcijom uh poslije treninga da sav ode u mišic i cuva mišicnu masu jer ti je ona prijatelj pri mršavljenju zato što troši više kalorija od masnih naslaga koje ne želiš
da bi dobila mišice moraš pojesti 3 grama proteina po kilogramu tjeselne mase što bi kod tebe bilo cca 190 grama što je jednako cca kilogramu pileceg bijelog mesa dnevno (ako ti sa svoje 64 kile toliko možeš pojesi samo naprijed :)) nadam se da sam pomogao i da nisam nigdje pogriješio ali to bi bilo to po stvarima koje ja citam po forumima P.S. zašto ti sa 64 kilograma želiš smršaviti ? edit: kad vidim koliko je bolje objašnjava netko tko se skroz kuži glupo mi je išta pisat po forumu Edited by Markan1989 - 26 Srpanj 2012 at 12:38 |
||||||
alpinist
Viden/a u gymu Joined: 19 Kolovoz 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 344 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
|
||||||
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...
http://www.spk-strik.hr |
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Ma citao je i previše pa mu nije bilo jasno zašto se stalno sa proteinima veže prica o mišicnoj masi.Ja sam mu pokala neke postove ali nije bio zadovoljan sa odgovorom
|
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Sa 60-61 kg na 172 cm bi izgledala puuunooooo,punooooooo bolje
|
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Citala sam ne jednom od sajtova ( mislim da je bio bosanski ) da se višak unešenih proteina ne može iskoristit pa se taloži u salo.
|
||||||
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
sva energija koja se ne iskoristi se taloži u salo bile to M, UH ili P, ali ovo sa 30 grama proteina odjednom po meni ne stoji, iskoristit ce se ako ukupni kalorijski unos bude zadovoljavajuci i to je po meni to
ta 2 kilograma viška ne bi trebao biti problem, bitan je postotak masti u tijelu, da imaš i 64 kilograma ali više mišica super bi izgledala a tvoje tijelo bi trošilo nešto više kalorija bitno je da se osjecaš dobro i da imaš kolicinu kondicije koja te zadovoljava i to je to, ako ti je cilj smanjiti za 2 kilograma to se riješi u mjesec dana samo dnevno imaš unos kalorija koji je za 250 manji od tvoj TDEE koji se dobije iz BMR, imaš puno kalkulatora, samo guglaj i naštimaj tako i ici ce |
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Googlam svaki dan i i stalno citam postove.Prehranu sam prilagodila i treniram 5xtjedno.Na tijelu se vidi vec napredak: struk,podignuta guza,zategnutija koža,pravilnije držanje ali mi kile još stoje.
Ono što mog dragog muci je da cu ako pijem Whey poslije treninga nabildirati bedra i listove koji su mi vec ionako malo jaci prirodno |
||||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Cega se bojite, ovog? Bez brige, ne vjerujem nit da treniraš toliko intezivno niti da si na nekoj kuri tako da možete slobodno otklonit taj strah od proteina Uostalom, onda prestani jest sve što ima veze sa proteinima i baci se na povrce i UH-e Uostalom, zašto ljudima mišicna masa znaci nešto veliko,ogromno? Pa svima nam je u cilju imat što više mišica naspram masnog tkiva, ne?
Mjerica je mjerica, a svatko si dozira prema potrebi Netko od 90 kg može stavit 2 mjerice, tebi dovoljna 1.
Siguran?
Aha. A bi li bio zadovoljan ako ja kažem da ga pijem više od 2 god. i da sam sve skupa dobila.....0 kg? I da i dalje izgledam kao žensko?
Jelda, baš 3g, baš baš?
Kile, kile...samo su kile bitne...joj,joj... To dragog muci....a tebe? Moram primjetit da malo previše ovisiš o njegovom mišljenju...sorry...ja bi voljela cut što tebe brine i muci, cijelo vrijeme su njegove dileme u pitanju....aaannddd where are you? ;) |
||||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
racuna se bezmasna tjelesna masa. znaci, ako ima 64kg, uz 20% BF, to je 51kg ili 150g P |
||||||
Demetra
Viden/a u gymu Joined: 09 Travanj 2012 Status: Offline Points: 105 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
je je gymka....kile kile....i tako dok se ne nauci da tijelo s istom kilažom može sasvim drugacije izgledat...
|
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Uh,uh koliko toga....
Što se tice kila sa 23 sam imala 60 a sada sa 36, 64 kg.Puno bolje se osjecam i izgledam sa 2-3 kg manje.Dragi je nevjerni Toma i sve voli imati crno na bijelo , i naravno da bi volio da sam mršavija kao i svaki drugi muškarac.Nisam ovisna o njegovom mišljenju ali o svemu raspravljamo zajedno pa sam ga vašim strucnim znanjem htjela uvjeriti da nema razloga za brigu. |
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
i da, slika je groooooznnnnnnaaaaaaaa.........
|
||||||
Tina33
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
|
||||||
diinnoo
Viden/a u gymu Joined: 02 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 143 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||
Sto je više mišicne mase to je manja sklonost ponovnom debljanja, jer mišicna celija ima svojstvo da troši energiju za razliku od celije "sala" koja ima zadatak da skladišti energiju. Svaki kilogram mišicne mase 100 kalorija više se troši.
|
||||||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |