New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav svima iz Zadra
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav svima iz Zadra

Post Reply Post Reply
Author
zadranka23 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav svima iz Zadra
    Posted: 26 Kolovoz 2012 at 17:59
Pozdrav svima..

Kao što vidite iz Zadra sam, imam 23 godine i ozbiljnije sam se pocela baviti fitnessom prije pola godine. Konkretno, radim bodyweight vježbe te koristim jednorucne utege pošto trenutno nemam mogucnosti za odlazak u teretanu, a mislim da i s ovim mogu postici svoje ciljeve.

Inace, volim sport ali kako se nisam tome ozbiljno posvetila uvela sam ove treninge 3-4 x tjedno i baš se dobro osjecam od tada.

Prikljucila sam se forumu jer me zanima gdje se kriju ti ljudi koji vježbaju pošto ih u mojoj okolini nema ili se srame pa ne žele to reci
Zadrani i Zadranke gdje ste?
Mogu me i ostali pozdraviti i pomoci ako žele, nije ograniceno sam na Zadrane

Edited by zadranka23 - 28 Kolovoz 2012 at 18:36
Back to Top
duka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote duka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kolovoz 2012 at 23:12
PoZdrav!!

Ima nas još iz Zadra
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kolovoz 2012 at 10:36
Pa baš i nema puno koliko vidim..no, nema veze, samo me zanimalo jer vidim malo ljudi u svojoj okolini koji ovako žive..

Htjela sam pitati jel dovoljno raditi samo BW vježbe i s utezima, može li se s time što postici? Ima li netko kakav savjet kako iz toga izvuci maksimun? Prehrana je naravno sredjena..
Back to Top
mr-triple-double View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kolovoz 2012 at 22:30
pitanje je sta zelis tocno postici i u kojem si trenutno stadiju? Sve se moze uz odgovarajucu prehranu trening, te ulozen trud i kroz odredeno vrijeme

predlazem da napises neke osnovne brojke svoje, kazes ili jos bolje stavis neku sliku sta bi htjela pa cemo vidjeti s cime kako kada
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 01:11
Originally posted by mr-triple-double mr-triple-double wrote:

pitanje je sta zelis tocno postici i u kojem si trenutno stadiju? Sve se moze uz odgovarajucu prehranu trening, te ulozen trud i kroz odredeno vrijeme

predlazem da napises neke osnovne brojke svoje, kazes ili jos bolje stavis neku sliku sta bi htjela pa cemo vidjeti s cime kako kada

Visina: 177 cm
Težina: 62 kg

Teško mi je odrediti neki cilj, kao npr. smrsati 10 kg, kad mislim da je ovo ok kilaža za moju visinu. Tako da bi rekla bi da mi je cilj definirati tijelo,ali ne bi htjela biti premršava,možda još koji kg manje,ali nikako više od toga.

Trenutno sam u stadiju da vježbam kako sam napisala i jedem kako treba uz pokoju iznimku.

Da li trebam mijenjati nešto odnosno kako da dodjem do svog cilja?
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 12:57

Originally posted by zadranka23 zadranka23 wrote:

Originally posted by mr-triple-double mr-triple-double wrote:

Visina: 177 cm
Težina: 62 kg

Teško mi je odrediti neki cilj, kao npr. smrsati 10 kg, kad mislim da je ovo ok kilaža za moju visinu. Tako da bi rekla bi da mi je cilj definirati tijelo,ali ne bi htjela biti premršava,možda još koji kg manje,ali nikako više od toga.

Trenutno sam u stadiju da vježbam kako sam napisala i jedem kako treba uz pokoju iznimku.

Da li trebam mijenjati nešto odnosno kako da dodjem do svog cilja?

Napisi kakav ti je trening i prehrana pa cemo iz toga zakljuciti jer dobro ili nije.
A cilj moras, moras znati sta zelis. Meni je osobno puno teze s zenama oko toga, nekako svi muskarci zele slicno masu i onda definiciju ali zene su puno kompliciranije i svaka ima neki svoj pogled sto joj je lijepo i kako zeli izgledat. Neke zele vecu guzu, jaca ramena, leda, a neke se odma zgroze i zele manju guzu, da im se leda ne diraju i da im se smanji opseg bedara. I to sad ne mislim na zene koje imaju nesto pretjerano vise kila nego ono zele izgradit odredeni dio tijela. Al ajde sve zele ravni trbuh
Ali i tu je sad pitanje kakve kolko da se vide misici i slicno, bolje da ne pocnem
Tako da mislim kako sam napisao gore da trebas napisat prehranu i treninge kakve imas, i opisati se ili stavit sliku i jos mozda neku sliku kako bi htjela izgledat.
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 14:31
Prehrana mi izgleda ovako (kada treniram):
dorucak- 30 gr zobenih + 20 gr lanenih sjemenki + 1,5 dcl mlijeka
medjuobrok- vocka ili nešto od povrca
rucak- piletina ili puretina + riža/ tjestenina + povrce ili riba + povrce
medjuobrok- banana
trening
PWM- 2 male žlice meda i nakon toga tunjevina + kruh ili 2 jaja + kruh ili 1 jaje + kruh + dimcek 5 dkg
zadnji obrok- 10 ili 15 dkg posnog sira + jogurt (miksano skupa) + kikiriki / sjemenke suncokreta/ bademi/ orasi

Inace, kruh je nekakav tamni sa sjemenkama sezama.

Na dane kada ne treniram bananu iz medjuobroka zamjenim nekom drugom vockom kao npr. narancom, kivijem, kruškom, itd., veceram sa malo kruha (1 mala fetica) ili bez i zadnji obrok jedem bez posnog sira.

Trening rijetko kad radim isti, obicno dodam još koju vježbu, seriju ili odradim bez pauze 2 serije. Uvijek imam osjecaj da mogu još više. Jedino što me sprjecava je što se sjetim da cu pretjerati i što uvijek ogranicim trening na 1h.

Osnovni trening izgleda ovako:
slobodni cucanj 4x10
mrtvo dizanje s bucicama - klasicno 1x10
mrtvo dizanje s bucicama - s ravnim nogama 1x10
izdržaj 2x45sec + 1x60sec
iskorak sa utezima 3x15
marinci 2x10
ženski sklekovi 3x10 ili obrnuti sklekovi na stolici 3x10
*podizanje ispruženih nogu na strunjaci 3x10
*podizanje noge u ležecem položaju 3x10
*klasicni trbušnjaci s rukama na glavi 2x15
ledjnjaci na podu 3x10

* Nakon što sam citala clanak (https://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Kako-postici-bolje-trbusnjake.aspx ) sam te vježbe mijenjala sa ovima:
Set vježbi bez pomagala (na tlu):
Izmjenicno podizanje ruke 1x14
Izmjenicno podizanje noge 1x14
Unutarnja rotacija kukova 1x14
Podizanje suprotne ruke i noge 1x14
Bocni izdržaj na podlaktici 2x10
Radim ih na ravnoj podlozi pošto nemam ono povišenje koje je prikazano na videu..jel to ok?
Da li je to previše opterecenja za trbušne pošto radim full body treninge 3 x tjedno ( i onaj plank s pocetka) ?

Nakon tih vježbi radim s utezima:
Bench press bucicama 3 x 10
Kosi bench press bucicama 2 x 10
Sjedeci potisak bucicama 1 x 8
Jednorucno veslanje bucicama 2 x 10
Lateralna podizanja bucicama 1 x 12
Naizmjenicni pregibi bucicama 1 x 12 + 1 x 20

Imam podesive bucice, još uvijek sam na pocetnoj kilaži ( 3 kg). Strah me da ne pretjeram..

Što se tice opisa..visinu i kilažu sam navela. Nemam nekih viškova osim na donjem dijelu trbuha. To bih htjela promijeniti.

A kako bih htjela izgledati..to mi je pomalo smiješno jer mislim da smo svi drukcije gradjeni, ali evo probala sam naci neku figuru što mi se svidja:

Što mi je ciniti?

Edited by zadranka23 - 28 Kolovoz 2012 at 16:31
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 14:33
Ocito mi slika nije uspjela..

Evo na ovoj je stranici..http://media4.onsugar.com/files/2012/02/08/4/1873/18733718/7a918eaea26db508_Women_Fitness_Model_A.jpg
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 14:53
Kaj se tice prehrane prvo mi u oci upada ocit nedostatak proteina u dorucku, probaj ubaciti neke bjelanke ili nesto u dorucak. Moj osobni touch je to da je jako dobro popiti casu vode kad se probudis odma i pojesti prvo bananu prije dorucka da se malo ubrza metabolizam.
Takoder ukomponiraj si neki caj, zeleni, koprivu i sl. imas ih puno pa vidi sta ti tocno odgovara i da ti je ukusan.
Inace ja smatram da je zdrava prehrana, zdrava prehrana. Je da je jednolicna mozda ali vidio sam da tu cure dosta imaju maste pa sam siguran da ce ti ili napisat neki recept fini ili mozes sama potraziti. E sad prehrana je ugl ista za sve, samo kolicina iste ovisi o tome zelis li smsaviti u cijelosti, dobiti misice, ili sagorijeti samo neki dio.
Imas tu par tablica na forumu i slicno gdje ti je opisano tocno kolko je kalorija proteina ugljikohidrata i masti u cemu pa se po tome mozes ravnati.
Ja ti ne namjeravam pisat kaj da jedes kada, to mislim da moras sama naci prouciti i sebi po volji i mogucnostima rasporediti. Ugl slijedi puno citanja

E sad za trening. On vise ovisi o tome sta se tocno zeli postici. Ajmo prvo trbusne. Ja sam pristalica teorije da su trbusnjaci ko i svaki drugi misic u tijelu samo sta se na njih skuplja prvo mast.
Tako da ja nebi nikome preporucio vise od 2,3 puta tjedno ih vjezbat, i dao im odmor ko svakom misicu. Uostalom kod svake vijezbe osim izolacijskih se oni barem malo ukljuce. Ionako se trbusnjaci rade u kuhinji :) pogotovo kod zena koje ne zele da im se tolko vide plocice, tj kockice

Moj je dojam da bi trebala ubaciti neki kardio s kojim bi se rijesila tog viska na trbuhu o kojem pricas. Naravno u kombinaciji sa prehranom.

I da ja ne vidim nikakvu sliku, probaj opet
Nadam se da ce ti neka cura mozda stavit neki trening koji njoj djeluje, jer ja smatram da je hrpa dobrih treninga i treba ih vise probat i vidjeti jer svako drukcije reagira na drukcije treninge. Tako da isprobavaj dok ne nades sta ti pase i daje najbolje rezultate, a i samom promjenom ces vec dosta potaknut napredak.
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Kolovoz 2012 at 16:26
evo slika:

slika

Nisam išla baš u takve detalje..Cašu vode popijem ujutro cim se dignem. Takodjer i cajeve pijem, najcešce mentu, zeleni, itd. Svašta kombiniram jer ih volim piti..Znam neki put pojesti neku vocku prije dorucka ili ubaciti bananu u mlijeko i zobene. A proteina ima nešto malo u mlijeku, mislila sam da je to dovoljno jer mi se onda ne jedu opet jaja ili tako nešto, a i to mi je previše za pojesti.

Citam vec dosta dugo o prehrani..ovo što sam sama iskombinirala nije palo s neba . Naravno, ucim i dalje, ali sam došla ovdje po konkretne savjete. Te tablice s kalorijama sam takodjer citala i znam koliki mi je BMR i TDEE, ali ne znam gdje naci to što si napisao za sagorijeti neki dio (konkretno donji dio trbuha). Koliko sam ja shvatila to je nemoguce. Ako može neki konkretan site ili savjet da mi daš..

Kakav ti se cini ovaj trening? Nisi ništa konkretno napisao.

I zaboravila sam napomenuti za cardio da sam vec pocela voziti biciklu 2-3 x tjedno po 1h.

Ako ima još netko voljan pomoci neka se slobodno prikljuci raspravi. Zahvaljujem..

Edited by zadranka23 - 28 Kolovoz 2012 at 16:29
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kolovoz 2012 at 18:15
Zar baš nikog nema da pomogne?
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kolovoz 2012 at 21:05
Zadranka, moram priznati da imaš tu dosta dosta za popraviti, ali sada nemam vremena da ti odgovorim detaljnije jer sam u gužvi, sutra cu ti pokušati nešto detaljnije napisati savjete oko treninga i prehrane.
Najkriticnija je sada prehrana, ne toliko trening, jer da bi izgledala priblicno kao Amanda, treba unijeti promjene. Kažeš da si uglavnom zadvoljna s izgledom, imaš kakvu slikicu sebe možda da ti lakše pomognemo?

Topljenje zadnjih masnoca s trbuha nije mission impossible, ali je zato potrebna posvecenost i clean prehrana do ibera recimo nekim mjesec dana kao zadnji stadij u kojem ti je posebno cilj sacuvati stecene mišice, a bez dobro organizirane prehrane ništa od toga nece bit baš kako treba. Kad se radi o tome onda izbacuješ sve što ti navlaci vodu, pocevši od zobenih, preradjene namirnice i zacini (tipa vegeta), namirnice koje sadrže prašak za pecivo. Nemoj se bojati ugljikohidrata, jedi krumpir (batat), rižu kao izvor, a klasika proteini - posni sir, tuna, piletina (najbolje kuhana). Voce koje jedeš kao medjuobrok ne valja, moraš si u prehranu ubaciti još neke P s tim. Ugl.sutra cemo detaljnije.

Ti imaš zadatak do tada proucavati prehranu i kako i što ubaciti jer fitness je takav da zahtjeva ucenje i ucenje, a da si malo više proucila, bolje bi si prehranu posložila. Zato, puno primjera imaš po forumu, google ispisuj i citaj.
Sutra cemo detaljnije...
LiveStrong
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kolovoz 2012 at 22:17
Prvo hvala što si se javila, zaista!

Tu sliku sam našla tek toliko da pokažem da ne želim baš mršavi izgled vec malo popunjeniji, mišicaviji..ne znam kako da se izrazim..uglavnom, mislim da se to iz slike vidi..slikala se nisam, malo mi je bed, ako se predomislim objaviti cu, nadam se da to nije preveliki problem..

Citala sam vec puno jelovnika ukljucujuci i one sa stranice fitnessangels.net i sad tek vidim da sam uz to voce u medjuobrocima trebala stavljati i orašaste plodove (kao izvor proteina). Nekako mi je to promaklo. Pretpostavljam da si na to mislila?

Citam vec godinu dana o fitnessu i sada sam mislila da nešto i znam, ali ocito ne dovoljno

Samo da još napomenem da sam prehranu promijenila prije godinu dana (izbacila junk, slatkiše, itd.), a vježbati sam pocela prije 4 mjeseca. Da znaš s cim imaš posla..

Do sutra, pozdrav..i hvala još jednom na pomoci..
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2012 at 13:27
Ništa od savjeta
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Rujan 2012 at 12:01
Javi mi se na PM
LiveStrong
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.