JEL MOŽE POMOC? |
Post Reply |
Author | |
NuclearBishop
Cita FAQ Joined: 30 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Kolovoz 2012 at 23:21 |
Bok! Dosta sam mlad i trebam par iskrenih mišljenja od iskusnijh u vezi moga vježbanja pa ako možete odvojiti par minuta da mi pomognete. Imam 16 godina.. visok sam 168cm i težak 72kg.
Vježbam 6 puta tjedno ( jedan dan za pauzu)
Jedan dan ruke a drugi prsa i tako vec 4 mjeseca...
PRSA: bench: vježbam sa 52.5kg- 5 serija do iznemoglosti (brojke se vrte oko 7-10 puta)
a rekord mi u benchu 65 kg
razvlacenje: vježbam sa 13.5 kg (jedna bucica) i napravim 5 serija po 10 ponavljanja
potisak na ravnoj klupi: vježbam sa 15 kg (jedna bucica)
i ona vježba gdje sa obje ruke dižem bucicu iza glava : vježbam 13.5kg 5 serija po 10 ponavljanja
RUKE: EZ šipkom iza glave (nez kak se zove) : radim sa 33kg po 5 serija do 10 ponavljanja
bench uski hvat : 33 kg - 5 serija po 20 ponavljanja
pregib u stojecem stavu: 33kg - 5 serija do iznemoglosti
najizmjenicno dizanje bucica: 13.5 kg -5 ponavljanja do iznemoglosti..
mrtvo dizanje: 80 kg- 5 serija do iznemoglosti
Jel to išta valja.. aj pomozite mi :)
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vidi se da imaš 16 godina :). Al dobro još možeš sve stic, bitno je da uciš koliko god možeš. Procitaj malo moje blogove, pa ako ti šta nije jasno onda pitaj. Pozz
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jednostavno, ubaci u trening noge i ledja za pocetak i složi si 3-4x tjedno nki full body program jer ovo kaj radis nema smisla
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
heheheh istina :) Sjecam se svojih pocetaka. Otprilike smo isto godište, ako se sjecaš onog stripa tarzan ako si ga ikad imao, mislim da je bio a4 format, ili mrvu manji.Na zadnjoj stranici je bio Arnold u fotografijama kao izvodi vježbe s bucicama ili šipkom.Kao ucenje i demostracija izvodjenja vježbi u fotkama. E tu sam se prvi put primio utega , gledao te slike i vježbao po tome Volio bih sada te stripove imati da vidim i podsjetim se...... |
|
NuclearBishop
Post Options
Thanks(0)
|
Pa zašto je to besmisleno? Pa ja sam u 4 mjeseca uspio uduplati težinu kod bencha a ruke sam poceo raditi sa 5 kg bucice a ez 18kg sada 13.5 i 33 kg...a ledja su dobra jer ipak radim mrtvo dizanje sa 90 kg... i usput teško ce mi biti raditi full trening jer ja imam praksu 8h i još pomažem roditeljima oko kuce..pretežno bude fizikalija... jednostavno umoran sam :( |
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
S ovim sam se hranio , al nikak da nadjem vježbe :))
Nekak mi ova slika zvoni u glavi da je isto u tom stripu bila :) http://mightylists.blogspot.com/2009/12/18-classic-comic-book-ads.html ( 2. po redu) Edited by The Phoenix - 31 Kolovoz 2012 at 00:05 |
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Uhhh, ak si sad umoran sa 16 kak buš onda kasnije kad ceš morati raditi, imati obitelj i ostalo........ Jednostavno nije dobro da zapostavljaš druge, puno bitnije dijelove tijela. dovest ceš se do disbalnsa , ozljeda i na kraju kajeva smješnog izgleda. Napredak u pocetku je normalan što god radio, posebno u tvojim godinama kada hormoni divljaju i tijelo se mijenja, tako da te napretke i jacanje možeš pripisati i tom homonalnom razvitku i razvijanju tijela........najbolje prouci sve na na portalu i šire pa ce ti biti jasnije |
|
NuclearBishop
Post Options
Thanks(0)
|
Cuj mene budale ''umoran'' xD Krivo sam se izrazio.. mislo sam reci da ujutro na praksi osjecam se ko bik, onako jak ali dok dodjem do svojega treninga vec to nije to.. htje bih vježbat baš kad sam full energije...ali sve me neš zafrkava :)
pocet cu sa nogama iako sam ih prije radio ali ne želim izgledati glupavo xD
I baš kad si spomenuo kak si poceo vježbati kod mene je pitanju ljubav prema jednoj djevojci koja izgleda da me ne šljivi ni 2% ahhhhhhhh
btw hvala ;)
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Koji god razlog za vježbanje bio dobro da si krenuo iako ti nebi trebao biti razlog radi drugih nego radi sebe.
Nebuš izgledal glupavo ak radis noge, upravo suprotno.Ako razvijes gornji dio tijela, a zapostavis donji kao sto ljudi obicno rade tek onda izgledaš smiješno i glupavo.Jake ruke i trup na cackalicama.A i limitiran si razvojem gornjeg dijela ukoliko nebaš na cemu nositi to tijelo, da ne govorim i o disbalansima i mogucnosti ozljeda |
|
NuclearBishop
Post Options
Thanks(0)
|
Rekoh pocet cu vježbat noge jer ne želim izgledati glupavo i naravno da vježbam radi sebe ali ona me potakla :)
|
|
Vlasta64
Cita FAQ Joined: 02 Rujan 2012 Location: CROATIA Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kao prvo ubaci noge , gornji dio ledja, trbusnjake u trening kako su ti diskusanti preporucili... Sto je s cardiom?
Drugo sest dana u tjednu treninga je po mom misljenju previse. Misici prsa i ruku zahtijevaju barem 48 sati oporavka da bi imali prostora za jacanje i rast... Kako je napisao Phoenix ti si sad u fazi razvoja, a na pocetku na bilo koji trening i sok misic reagira. Kako ce vrijeme ici sve ce biti puno teze i sporije Iz tog razloga pokusaj vise stvari procitati na forumu, te od pocetka pametnije i ucinkovitije trenirati.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |