domaci maslac od kikirikija |
Post Reply |
Author | |
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Srpanj 2012 at 17:33 |
je li ga itko ovdje radio?
Ja imam doma kikiriki u ljuci. Kad ga oljuštim, kikiriki još uvijek ima onu svoju tamnosmedju tanku ljuskicu.. kak da nju što lakše uklonim? il da radim maslac s njom? hvala :) |
|
Nhunter
Cita FAQ Joined: 07 Srpanj 2011 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neznam kako je najlakse ukloniti ali ja bi ih iskreno uklonio jer mislim da bi ti mogle smetati kad bi ti se zaljepile za grlo...
. |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
uzmeš kuhinjsku krpu... staviš kikiriki u nju, i zavežeš gumicom, onda prstima prolaziš po tom dijelu gdje je kikiriki i skinut ceš bez problema
nadam se da si skužio što sam htjela reci tako ja radim sa prženim lješnjacima Edited by Slavonka23 - 31 Kolovoz 2012 at 14:12 |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pustitie se kikiriki maslaca nije pre zdrav ako cete raditi domaci maslac onda od badema ( znam da su skuplji dosta, ali ionako je jako kaloricno pa treba umjereno)
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam kupila organski oljušteni i nesoljeni kikiriki, cak me dodje puno jeftinije nego maslac od kikirikija, a mislim da je i adekvatna zamjena.
|
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
adatar
Viden/a u gymu Joined: 13 Rujan 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam radio,treba kupit onaj przeni kikiriki,onda ga ispecete 15 minuta na 200,poslije ga stavite u mixer,dodate biljno ulje ili od kikirikija ulje,i malo soli,ko zeli moze stavit i zlicicu secera zbog jos boljeg okusa ali ja ga ne stavljam
kikiriki je jako zdrav i prepun proteina |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
o tome se još raspravlja, a tvoj pržen, zasoljen i sa biljnim uljem pogotovo nije
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
|
adatar
Post Options
Thanks(0)
|
zasto nije,ja sam to procitao na bodybuilding.com i otad ga radim
reci mi svoju varijantu maslaca od kikirikija? kako bi ga ti napravio? |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
presoljeni, prženi kikiriki je ZLO.. doslovno!
Ako vec praviš, pravi od onoga u ljusci.
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
adatar
Post Options
Thanks(0)
|
kakvo zlo,o cemu ljudi pricate? hrana,ljudi jedu hamburgere i fast food i niko se ne zgrozava toliko a kikiriki soljeni zlo,nevalja sigurno previse slano jest,ne poticem ja to,treba nac ravnotezu,pa ne namjeravate jest maslac od kikirikija svaki dan,to je samo jedan dio prehrane,ovaj kupovni maslac od kikirikija je upravo tako i napravljen,samo oni stave jos i gorcicu,secer,emulgatore itd.
znaci balans u prehrani sa povecanim unosom bjelancevina,treba znat kad i sta jest,ako si na rezanju onda ces ukinut masnoce,smanjit ugljiko i povecat bjelancevine,ako si na masi onda ces ujednacit ugljiko i proteine,cak malo vise ugljiko i malo masnoce. |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
Kad sam ga radio dodavao sam riblje ulje ;)
Upitno je zdrav jer sadrži par loših stvari ukljucujuci agglutinin, bla la bla, zna uzrokovati arterosklerozu i tako, bademi su bolji. Ionako ne dolaze iz iste porodice biljaka. Samo kažem da nije idealan, a i prefin je pa ljudi cesto pretjeraju :P Ako dodaš riblje umjesto obicnog i ne soliš ga, a treba ti jer radiš na "masi" može proci. Ali da ga treba težiti jesti previše, ne treba. Kako rekoh, bolje orašasti plodovi
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |