domaci džem |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Rujan 2012 at 08:53 |
imam pitanje za domaci džem.
moja mama ga radi s džem fix-om. dakle, omjer voca i šecera je 1:3, tj. na 3 kile voca ide 1 kila šecera. Sastojci džem fix-a su limunska kiselina i dekstroza. Ja pojedem 2-3 žlice za dorucak s palacinkama od zobenih (40-50grama zobenih, malo mlijeka, 2 bjelanjka, peceno bez ulja) i miješam džem s posnim sirom (50-100grama). Dorucak jedem oko 7:30, vježbam oko 11:30 (HIIT). Dal je to ok dorucak il nije suviše zdrav i dal je ovakav džem sranje ko i bilo koji drugi ili je ipak ok? (prek dana se trudim ne jesti niš drugo slatko, jedino med i voce). Imam 19 godina, 164cm, 58kg i vježbam HIIT 15-20min na dan, 5-6x na tjedan, a svaki dan bar malo brzo hodam. |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
nitko? :(
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa šta svaki dan jedeš taj džem sa palacinkama? Probaj trenirat ranije i na prazan želudac cisto da vidiš razliku, možda ce ti više pasat. I probaj si napravit shake sa zobenim, lanenim sjemenkama i proteinima za promjenu za dorucak.
|
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne, mješam to i zobene s mlijekom, lanenim i suncokretovim sjemenkama i posnim.
|
|
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
Džem taj domaci sam po sebi nije loš, ali iduci put neka ti ga mama radi bez nekakvih dodataka tipa tog fix-a, jer je nepotrebno. Jedina je razlika u tome što ceš kada ga otvoriš nece moci beskrajno dugo stajati u frižideru. Cemu limunska kiselina, dovoljan je npr.smedji šecer od dodataka. Radim ih i sama vec godinama, zato kažem Uvijek ih možeš ukuhati da budu gušci i sl.
I proteinsku palacinku si radi tako da u 2-3-4..bjelanjka postepeno dodaješ zobene i kad se dovoljno ugusti izliješ na tavu i okreneš za minutu-dvije, te možeš jesti džem s tim, ali opet ne previše. Možda idealno da staviš koju groždjicu, pa ti nece džem biti potreban. I radije vodu umjesto mlijeka. |
|
LiveStrong
|
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
danas sam pomiješala posni sir, lanene sjemenke i malo meda i niš drugo mi nije trebalo, bez džema. :)
Zika, probala budem s vodom :) al nemrem se odviknuti od tih palacinkica, jedva cekam da se ustanem ujutro i da mi zamirišeee na tavici. pa nije neka razlika izmedju palacinki i kuhanih zobenih.. u palacinke se još samo dodaju bjelanjci, kaj mi i treba. probala budem modificirati dodatke palacinkama da budu što zdraviji: posni s medom i lanenim sjemenkama, posni s groždjicama itd., ugl smanjiti džem (tj. rafinirani šecer) :) |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo iz mojeg iskustva (a obožavam slatko iako jako pazim otkad sam poceo pazit na klopu) najbolje ti je radit domaci pekmez i to s minimalno ili bez šecera (moja mama radi od šljiva bez pekmeza i malo je kiselkast ali je strašam izvor energije i što je najbolje zasiti te jer je sav šecer prirodan tj iz šljiva, ove godine je od višanja radila pa je isto malo kiselo ali mi tako volimo a možeš ga jesti u umjerenim kolicinama i u pravom vremenskom trenutku (recimo nakon treninga kao popunu glikogena ili prije treninga kao energiju ili za dorucak kad ti zobene dosade, znam da se tu isto može svašta reci ali samo se na profi bb vidi razlika tako da se može jesti) i nece imati visok GI ako nema rafiniranog šecera
super je npr ako ujutro vježbaš ili ne stigneš zobene prije treninga jesti pa pojedeš šnitu integralnog kruha sa pekmezom i imaš energiju za trening koji je za sat vremena ili cak i manje) bio bi ti super i s palacinkama samo sljedeci put kad majka radi reci joj da radi pekmez a ne džem, što zdravije to bolje i ako dobro treniraš potrošit ceš ga pozz |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
hvala na savjetima :)
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Najbitnije je da izbaciš dodatni šecer iz džema. Nakon toga u biti ne vidim zašto nebi zadržala jutarnji ritual , pogotovo kad te toliko usrecuje :P
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
heh, to i pokušavam i zasad mi dobro ide :)
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
Miomir21
Cita FAQ Joined: 12 Rujan 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Manje secera i sve ce biti savrseno!
|
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam upravo pojeo (na poslu) da izdržim do rucka 250 grama posnog i žlicu džema od višanja bez šecera... to mi baš fino, kao laganija verzija panacote :D
|
|
will smoke your weed for food!
|
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
da, voce i posni - savršeno :)
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko dugo može stajati flašica kad ju otvoriš s obzirom da nema konzervansa ( šecer) tj na koji nacin ju konzerviraš?
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Upravo sam i ja htio to pitati.
I moji stalno prave neke džemove, od kajsija, jabuka, višanja, kruški... I jednostavno moraju staviti dosta šecera- na 4 kila voca jedno kilo šecera, jer se inace pokvari u roku od 15 dana ... Svejedno, ja ga jedem, al pazim da bude oko treninga, uživam u tome. |
|
Hemlockelfdancer
Cita FAQ Joined: 19 Rujan 2012 Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne treba stavljati šecer da se ne bi kvarilo, meni domaci džemovi funkcioniraju odlicno sa sokom od limuna ili limunskom kiselinom, držim ih u hladnjaku nakon što ih otvorim i traje dok ne potrošim (mjesec,dva). To funcionira na principu zakiseljavanja sredine što vecina mikroorganizama ne podnosi.
Kad konzervirate sa šecerom onda baš mora biti prava koncentracija jer se takvo konzerviranje temelji na principu osmoanabioze, što znaci da ne možete baš staviti 2 žlice šecera na 3 kg voca:) |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |