definicija |
Post Reply |
Author | |
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Listopad 2012 at 22:43 |
Ovak,pocetnik sam u teretani i želja mi je definicija. 16 godina,175/69 Idem svaka dva dana u teretanu po nekih sat i 15,sat i pol i radim vježbe za cijelo tijelo svaki put. Da li mi je to pametno ili da radim drugacije nekako? |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
Iskreno mislim da i onako imaš pre malo kg da bi išta definirao dodatno.Pocetnik si i trebao bi iskoristiti to za najkorisniji moguci napredak u ovom trenutku, a to je povecanje snage i mišicne mase. Samim time ce se i tijelo oblikovati a možda izgubiš i na masnom tkivu ukoliko budu trening i prehrana dobri. Pošto puno ljudi koji dodju na forum pišu provodim to i to vrijeme u teretani, u ovom slucaju veliš 1,15h bitno je napomenuti da taj podatak baš ništa ne znaci jer možeš to vrijeme potrošiti pricajuci u teretani, radeci biceps pregib i sl. Ono kaj je bitno je nacin vježbanja , spomenuo si full body i to je super, no još bitnije je izbor vježbi, intenzitet( težine s kojima radiš), volumen(broj serija i ponavljanja) , pauze i svi ostali parametri treninga koje koristiš.tek tada ti netko može odgovoriti dal je to ok ili bi trebao nešto mijenjati Edited by The Phoenix - 09 Listopad 2012 at 22:59 |
|
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
premalo kg velis? a niš bumo onda nabili koju ne :) a gle radim fakat dosta vježbi (nisu njih par pa udri po njima),a ponavljam cijelo tijelo dvaput u sat i pol i imam 5 min pauzu samo..pocel sam nedavno tek tak da.. :) |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Samo savjet...nauci tehniku izvodjenja viježbi, nadji nekog u teretani da ti pokaže i ispravi ako ne znaš i drž se zgibova, cucnjeva, deadlifta ,iskoraka, potisaka , veslanja , sklekova i bencha. To nek bude baza , a komotno mozes se bazirati i na samo par tih osnovnih liftova. Uz to jedi kvalitetno , odmaraj i gledaj promjene ubrzo :) Kloni se sprava i mašina koliko ide. ALI ponavljam, tehnika prije svega jer bolje i sprave nego loša tehnika pa ozljeda.
|
|
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
kaj se tice prehrane to da,od kad treniram tog se držim :) mogu li mi možda i kreatini pomoc u ovom? odnosno trebaju li mi uopce za ovo?
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Neces nista extra dobiti time, radje se koncentriraj na prehranu, mozes i napisati ovdje pa da tu popravimo ak treba
|
|
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
obroci mi se baziraju na zobenim pahuljicama (vecera ili dorucak ili oboje),raznim rižotima (piletina,lignje,plodovi mora...),ribi...i jednom tjednom kud puklo da puklo pojedem il kebab il tako neš :)
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Trebao bi biti detaljnjiji ( dakle napisati tipicni dnevni menu) da bi ti nešto pametno mogao reci, no iz nekog vec vidjenog iskustva obroci su ti vjerovatno nedovoljno nutritivno izbalansirani , a ova rižota koja spominješ su vjerovatno uz ostalo puna masti i ne smatram ih nekom dobrom opcijom s obzirom na tvoje ciljeve,
|
|
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
današnji menu: Dorucak-zobene sa bananama Rucak-lignje sa blitvom Vecera-dvije mandarine i banana. |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lose lose.. U dorucku skoro nista proteina kao ni u veceri.. Nijedan medjuobrok... :S |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
pomoc onda?
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |