Proteini-poslje prestanka vježbanja |
Post Reply |
Author | |||
nido24
Cita FAQ Joined: 11 Listopad 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Listopad 2012 at 17:12 |
||
Pozdrav,Ovih danas sam cuo svakakve gluposti o tome da kada prestanem vježbati da ce mi se svi ti proteini koje sam ''koristio'' pretvoriti u salo ? da li je to istina ili samo jedna od laži ?
|
|||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
glupost...
|
|||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Moraš razmišljati svojim mozgom , a ne slušati svakakve bedastoce koje nemaju veze sa zdravim razumom
|
|||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
koliko ja znam, ako su glikogenske rezerve pune dio proteina se nece iskoristiti nego se pretvoriti u glukozu i pohraniti u masno tkivo, a dio naravno ce tijelo izluciti van iz organizma. Naravno to ne znaci da trebaš prestati piti protein iza treninga. Mozda netko iskusniji ti da bolji odgovor pozz |
|||
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
avangarde, a baš si lijepo pocela istraživati :) Što je sve potrebno kod hipertrofije, da bi se ugradilo 1g proteina.??? Hiperpl... necemo spominjati.
Nido24, ta tvrdnja je kao takva netocna. Nisam primijetio da se bodybuilderi nakon prestanka bavljenja sportom debljaju više nego npr mršavi nehipertrofirani profi sportaši iz neke druge discipline. Cinjenica jest da je u hipertrofiranom mišicu povecana uskladištena energija, no nije to osnovni razlog debljanja. Mada je opci dojam takav, i zbog same hipertrofije tj napuhavanja mišica, kad mišici splasnu i još dobiješ par kg, vizuelni dojam okoline je da se BBima mišici pretvorili u masno tkivo. A da li i u kojim slucajevima sa kojim ciljevima bi trebao dodatno piti proteine, to ceš sam odluciti. |
|||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
polako, polako nisam još sve procitala covjek uci dok je živ, a umre uglavnom u neznanju |
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Avangarde, proteini nemaju veze sa popunom glikogena, glikogen su UH pohranjeni u mišicima, jetri i mrvu u krvi, proteini imaju drugaciju ulogu
|
|||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
||
i know..mislila sam da je pitanje bilo - ukoliko pojede više proteina nego što mu je potrebno..zar onda ipak dio ne ode u mast? citala sam to negdje, mislim da je Flex u pitanju |
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Spominjala si gore popunjenost glikogenskih zaliha i ovisnost iskoristivosti proteina o tome , zato velim da nema veze glikogen s time. A visak moze biti pohranjen, no cesto ljudi imaju manjak, pocetnici pogotovo, dok okorijeli vježbaci i višak
|
|||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
||
my mistake našla sam o cemu se radilo tu - o ketozi je clanak govorio, UH nisu bili u igri |
|||
nido24
Cita FAQ Joined: 11 Listopad 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ne kuzis ne da ja nisam vjerovo puno sam toga procitao i sada ono reko najbolje da pitam sta je istina al' i mislio sam da ne moze nista biti poslije prestanka i hvala vam :))
|
|||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |