povišena temperatura |
Post Reply |
Author | |
esseJ
Cita FAQ Joined: 28 Studeni 2012 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Studeni 2012 at 19:43 |
pozdrav svima!
Vec dugo "vucem" temperaturu od 37.3, 37.4. Svako toliko se povuce, no nakon nekoliko dana treninga ponovno se povisuje. Krvna slika je u redu, zapravo odlicna je, urin isto tako. Ne znam o cemu se radi...mislim da ne moze biti pretreniranost jer ne pretjerujem (toliko), dobro se hranim, dovoljno spavam, dodatno uzimam vitamine i minerale.... uz temperaturu dolazi i blaga malaksalost, no ne uvijek.. Da li je netko imao slican problem? Help...Doktorica samo slijeze ramenima...A meni je dosadilo svako toliko lezati doma i propustati treninge... |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav!
Hmm...povišena temperatura je uglavnom znak neke upale... ali bi se to onda trebalo i na nalazu krvi vidjeti. Uzima se kao normalno do 37,4..jer nije svaki organizam isti. Imaš možda problema sa zubima ili sinusima?
Edited by Slavonka23 - 28 Studeni 2012 at 19:48 |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz!
meni je palo na pamet da si možda jednostavno,ipak, umoran,iscrpljen,pa ti tijelo šalje signale da malo" staneš na loptu"? iako kažeš sa imaš pravilnu prehranu i odmor. a,možda je mononukleoza? ali imao bi povišene limfocite i leukocite, i povecane limfne cvorove na vratu probaj duži period odmora,bez treninga, barem dva tjedna,pa ceš vidjeti,kak ceš se osjecati ovo je prvo kaj mi pada na pamet ,nisam lijecnik,i ipak odi ponovno doktoru ak ti ne bude bolje sretno! |
|
esseJ
Post Options
Thanks(0)
|
hvala na savjetima..
@ Slavonka: nemam problema sa sinusima i zubima @ baba: mononukleozu sam odradila kao dijete, tako da nije...nema znakova upale nikakve, tako kaze nalaz krvi.. Probala sam i odmarati 10ak dana...bude sve ok 2, 3 tjedna i onda ponovno ista stvar... svako toliko stanem da ne "navucem" nesto ozbiljnije, al dosalilo mi takve pauze raditi....:( |
|
jelava
Viden/a u gymu Joined: 18 Listopad 2012 Status: Offline Points: 139 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo ovako ... Isti problem sam i ja imao ... Stalno visoka fibra ali dosta veca ... oko 38 osjecaj malaksalosti itd itd ... Isto sam trenirao ko konj . Doktorica me je poslala izvaditi krv i moracu ... Sve je bilo u redu . Limfni cvorovi i sve to je bilo na mjestu i tako , no kada više nije znala što ce poslala me vaditi neku krv koja se ceka oko 7 dana . Sad neznam što je tocno ... Vade je dosta ... 3 one boce male mislim . Stigao nalaz i ispostavilo se ... Nekada davno dok sam bio manji imao sam monumonukleozu koju sam prebolio neznajuci niti da je imam ... Znaci trenirao sam i radio sve kako spada ... Ali pošta sam bio mladji nisam ja to toliko osjecao :D I sada od tolike pretreniranosti vratila mi se ponovo monumonukleoza tj. aktivirala se ... Savjetujem ti da izvadiš tu krv .(mislim da je to kompletna krvna slika) i vjerojatno ti je to to kao što je meni bilo ... Bio mi je odmor 3 tjedna i za to vrijeme se kljukaš vitaminima i mineralima ;) |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
Kaj je od krvne slike radjeno, jer ako je samo osnovno vrlo lako da se nece vidjeti nesto. Ako nije vec radjeno reci da te posalje vaditi CRP i sedimentaciju |
|
esseJ
Post Options
Thanks(0)
|
Hmmmm...da , zvuci slicno (iako je tebi febra veca)..... Ali ne razumijem...koliko ja znam mononukleoza se ne vraca...kad je jednom preboliš, to bi trebalo biti to. sve u svemu, detaljniju krvnu sliku cu morati napraviti... P.s. CRP i sedimentacija su ok, ništa povišeno... |
|
jelava
Post Options
Thanks(0)
|
enenen upravo pogrešno ;) monumonukleoza se nemoze izlijeciti ... ona je u tebi ...
|
|
esseJ
Post Options
Thanks(0)
|
nisam to znala...
|
|
jelava
Post Options
Thanks(0)
|
sad znaš :p :D
|
|
junebug
Cita FAQ Joined: 25 Studeni 2012 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
Reaktivacija Epstein-Barr virusa nakon preboljene mononukleoze je moguca, a to se može vidjeti iz serološkog statusa. Imaš li još kakve simptome, odnosno probleme? Pretpostavljam da imaš barem malaksalost, nešto te navelo na mjerenje temperature Jako je teško ovako govoriti o uzrocima, cijeli niz cimbenika može izazvati takvo stanje. Od nekakve subklinicke infekcije do autoimunih bolesti. Isto tako, ta lagana subfebrilnost, ako drugi simptomi izostaju, uopce ne mora biti znak bolesti. Narocito ako si fizicki aktivna, takva temperatura može biti tvoje "normalno" stanje. Ako te to nastavi zabrinjavati, preporucam da razgovaraš s lijecnikom opce prakse i da dogovorite dodatne pretrage. Iako bi tu dijagnostika bila opsežna ako je subfebrilna temperatura jedini simptom. |
|
esseJ
Post Options
Thanks(0)
|
Junebug, uz temperaturu dolazi samo malaksalost...
hvala ti na savjetima i prijedlozima. obaviti cu dodatne pretrage i nadati se da nije nista, odnosno da tako moje tijelo funkcionira :) pozdrav! |
|
jelava
Post Options
Thanks(0)
|
ma ako ti je malaksalost i to sve ... il je monumonukleoza tj. taj virus kao šta je ona navela ili ti možda fali vitamina , minerala i željeza ?
|
|
esseJ
Post Options
Thanks(0)
|
nadam se da nije mononukleoza..... :(
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tema je prebacena u podforum - Zdravlje.
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |