Smijem li uzimati proteine? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
musicmonster8
Cita FAQ Joined: 27 Listopad 2012 Location: Rijeka Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Listopad 2012 at 21:24 |
Nova sam ovdje pa nisam sigurna je li ova tema vec postavljana, a i nisam sigurna kako se bas ovdje koristiti svime,ali ugl moje pitanje je sljedece: Imam 17 godina, 175 sam visoka i 69 kg. bavim se crossfitom i htjela bi zapoceti onu prehranu koju je extremefit predlozio u 5 tjedana u kombinaciji sa 5x tjedno crossfitom,medjutim mene zanima smijem li ja kupiti i piti proteine? s obzirom da zelim misicnu definiciju i snagu,ali ne zelim biti (kako neki pricaju da proteini imaju ucinak) napuhana i ogromna za curu? tako da me zanima koliko mi je pametno to kupovati i moze li mi postici suprotni efekt od zeljenoga? Unaprijed hvala svima :)
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bjelancevine odnosno proteine mogu koristiti svi - bez obzira da li ste muško ili žensko.
Necete dobiti 10 kg mišica ili mase od proteina, ne morate se bojati toga, ovo govorim prvenstveno za žene... Mnoge naše forumašice koriste svakodnevno whey protein pa nisam vidio da su dobile na masi. Dapace, poslužio im je da imaju idealan obrok nakon treninga i da im kao jedan od mnogo faktora pomogne da ostvare cilj. Proteini ce vam poslužiti kao idealan dodatak prehrani, služi za oporavak nakon vježbanja. Edited by Zoki - 28 Listopad 2012 at 23:52 |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
musicmonster8
Post Options
Thanks(0)
|
hvala puno na odgovoru :)
|
|
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nemoj se bojat proteina, ja znam puno ljudi koji ih uzimaju pa im nis ne znace Prehrana je najbitnija, a oni su super nadomjestak, kad ne mozes nes dobroga pojesti jer nisi doma i slicno i nakon treninga |
|
musicmonster8
Post Options
Thanks(0)
|
e super onda:D ja sam se bojala jer su mnogi meni to napricali da cu postati ogromna, da cu biti ko ormar i takve gluposti.. a zapravo mi treba uz snagu i zdravlje definicija, a mislim da bi proteini odradili super posao u tome s obzirom da nekad ne stignem jesti radi skole,ucenja i tako. hvala! :)
|
|
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma nije ti to do proteina tolko kolko do testosterona, a posto si zena, vrlo vjerovatno ga nemas previse pa nebude problema ne brini misici se osim uz steroide ne mogu dobiti brzo, tako da uvjek imas vremena vidjet polagani razvoj i onda ako ti se ne svida smjer u kojem nes ide promjeniti nesto u treningu i u prehrani Edited by mr-triple-double - 29 Listopad 2012 at 10:08 |
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo da ti se i jedna žena javi koja redovito pije whey i nije ogromna (i nece ni biti )
Uglavnom proteini su vrlo prakticna stvar nakon treninga ili ujutro za dorucak, brzo je gotovo, hranjivo i ukusno. I odmah nakon treninga za par minuta imaš kvalitetan obrok što je danas u silnoj strci i nedostatku vremena veellliiikkkii plus. |
|
musicmonster8
Post Options
Thanks(0)
|
hahaha ajde bas mi je drago ma ja nisam bila sigurna je li to povezano sa godinama,aktivnosti i tako dalje a s obzirom da vidim pozitivne odgovore znaci da mi to nikako ne moze biti minus..tako da puno hvala!
|
|
musicmonster8
Post Options
Thanks(0)
|
ej da jos jedno pitanje.., ti uzimas jednom dnevno mjericu, ili? jer meni u onom planu prehrane pise ujutro, za dorucak uz zobene pahuljice i poslije treninga. to je okej , je tako? :)
|
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
Ja obicno uzimam jednom dnevno iza treninga, u dane kada ne treniram uzmem ujutro uz zobene za dorucak to je samo iz financijskih razloga (dakle da mi kanta duže traje).
Inace možeš uzimati i ovako kako si zamislila. Uz 50g zobenih stavim 150-200g svježeg sira u dorucak tako si nekako ubacim proteine bez da trošim skupocjeni prašak:)) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
ukoliko je novac problem, a vecini je i ako trening nije odmah iza dorucka možeš jesti i spore proteine ujutro+ složene Uh, kao sto je navela Scarpetta, znaci integralni kruh+meso ili riba neka, ili zobene, posni, voce. Nije nužno ujutro piti brzi protein tj jesti sheake sa zobenima |
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozdrav svima!
evo,i ja sam pocela s proteinima,citala sam puno,istraživala.i odlucila probati,i mislim da mogu samo pomoci,a,ne obrnuto kao prvo,whey je tak fini da bi ga mogla pijuckati cijeli dan! ja uglavnom od kad pamtim,imam problem dorucka. ne jede mi se ujutro,nikak,a to je loše,sad cu probati ujutro popiti whey,da vidim btw,ja sam rekreativka,nisam neki vrhunski sportaš.ali definitivno,cu piti zbog zdravlja no,uglavnom,ja sam definitivno ZA proteine! |
|
musicmonster8
Post Options
Thanks(0)
|
hvala vam svima :D rijesili ste mi totalno dilemu! sutra po whey :) pozdrav!
|
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
E ovo što baba44 kaže da je fin, ja se slažem u potpunosti.
Vec neko vrijeme ne jedem slatko cokolade, kolace... (naravno sve to obožavam) ali kad mi je kriza smuckam si whey i to mi je pravi kolacic Ja uzimam okus vanilije i to mi je mljac, a još i zdravo |
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
i ja vaniliju,mljac!! predobro! [<:o)]
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja cookies ili karamelu |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |