konoplja |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Prosinac 2012 at 07:10 |
dobro jutro!
ne znam jel bilo vec pisano o tome,ne da mi se sad tražiti?! ima li netko da koristi konopljin proteinski prah? imam ga namjeru kupiti. molim iskustva,kako se uzima, s cime,itd. uzimala sam maca prah,i jedva sam to uspjela dokrajciti zbog odvratnog okusa! unaprijed zahvaljujem,pozz! |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
uzimala dva mjeseca uglavnom navecer pred spavanje. navodno je dosta spor protein i nema potpun aminokiselinski sastav. ali inace jako dobra stvar. medutim, moram te razocarati- okus je kao okus zemlje :D isto kao maca :)
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
I maca i hemp je super ali najbolje ih je kombinirati sa vocem i povrcem da ubije okus. Ja stavim malo blitve, cikle, jabuke, acai, maca, hemp, alge, malo vanile ili agava sirupa za okus i sve zmiksam. Okus je ok sasvim.
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
bljak!
kak si to pila,s cim? odnosno u kaj si mutila? ja sam macu probala sa svim i svacim,odvratna je,ali sam si mislila kad sam vec dala lovu moram i potrošiti zato i sad gruntam, jel da uzmem konoplju,ili ne. možda bi bilo najbolje ipak whey ( kao protein) i beta glucan ( koji sam vec uzimala nakon operacije melanoma, i odlican je za imunitet) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
pobala sam mutiti u zobene, u griz i u povrce kao extreme al ni u jednom slucaju okus mi nije bio presretan ;) popila jesam na kraju al ja dalje igram na sigurno- whey i ciao
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
melanom? :(
|
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moj prijatelj ga je mutio u vodu kao shake, kaze da je to tesko topljiv prah i jedva ga popijes jer je kao pijesak i par puta je imao poteskoca s gutanjem istog... Odvratan okus, ali je puno zdravije. Sad se ne sjecam koliko je skuplji? Kupovao je u ducanu Bio&Bio.
Mislim da isto ima povoljan utjecaj na imuntet obzirom da je to konoplja. To i jest jedan od razloga konzumiranja istog. Iako, citala sam da i whey daje boost imunitetu. |
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
@avangarde,da melanom,3 operacije,pocupali i limfne cvorove,ali ja sam tvrdi orah!
a,kaj se tice, konoplje,odustaje,idem onda opet na whey! |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
to je duh, svaka cast ja stavljam chia sjemenke u zobene, one su pune antioksidansa pa probaj njih za imunoloski kombinirati
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
mogla bi i to!
jedem zobene pod obavezno, probat cu ubaciti. ima puno zanimljivih stvari u bio&bio |
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Konopljin proteinski prah ima potpun aminokiselinski sastav i vrlo brzo se apsorbira. Takodjer sadrži BCAA, optimalan odnos omega-3 i omega-6 EFA te dijetalna vlakna. S obzirom da je to protein biljnog porijekla (dobiva se iz sjemenki konoplje), ne izaziva plinove kao npr. whey, ne stvara tzv. crijevni mulj i intestinalnu toksemiju. Konopljin proteinski prah cini 50% proteina od cega je 65% globulina i 35% albumina. Samo 15g ovog proteina se apsorbira brže nego 50g whey-a jer vecinom sadrži biljni protein edestrin koji je slican proteinu koji gradi ljudske mišice, što potice sintezu DNA, izgradnju stanica i anabolizam. Potice detoksifikaciju jetre, a GLA potice izgradnju stanica kože, kose i noktiju. Organskog je podrijetla i ne sadrži pesticide i herbicide. Što se tice okusa, navodno je zemljast, ali je to stvar vlastite preferencije - neki ga ne mogu podnijeti dok ga drugi mogu jesti i žlicom. Cijena 1000g ovog praha je okvirno 380kn.
Edited by GrannySmith - 03 Sijecanj 2013 at 17:06 |
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja ga pijem od nedavno... istina, okus odvratan ako ga pijesa sa vodom...al preporuka je da se pije sa nekim biljnim mlijeko ili sokom..ja ga umjesam u sojino mlijeko koje je slatko, ili u ono dukatovo lagano jutro koje isto ima slatkas okus i meni onda sasvim odgovara... i pijem ga poslije treninga, a to je oko 20h uglavnom.. a dali ce djelovati, to cemo vidjeti
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja jedem sjemenke konoplje ujutro sa zobenim
|
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
i to sam planirao uzimati..jel se to otopi u mlijeku ili bude tvrdo? |
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja jedem sa vodom , ugl. msm da ostanu tvrde iako nisam nikao baš gledao kakve su
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
I pretpostavljan da ih ujutro posereš u istom obliku u kojem si ih unija |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |