Umaci, dipovi, zacini.... |
Post Reply |
Author | |
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Veljaca 2013 at 15:46 |
Svi znamo da je skuhat tjesteninu,rižu, krumpir, ispeci meso, jaje poprilicno lako, medjutim jesti to sve samo tako i nije možda svima pretjerano fino...ali dodak raznih zacina, odnosno umaka na samo jelo, daje ukus tome svemu...
Stoga otvaram ovu temu kako bi mogli pisati o tome kako vi svoje jelo cinite socnim i ukusnim, a ujedno da ono i dalje ostane zdravo i ne prekaloricno. Zanima me kakve vi umake koristite kad jedete meso, kad radite salatu i sl. Da li mozda nekad u ducanu zalutate do police sa gotovim umacima (salsa, umak od gljiva, bešamel umak i td.) pa se i oni nadju na vašem tanjuru??...Šta koristite od zacina??... Da li koristite majonezu, kecap, senf, u kojoj kolicini, koliko cesto i td.??... Recepti zdravih umaka itekako su dobrodošli |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa ne koristim ni kecap ni majonezu. umaci eventualno na bazi jogurta, unutra malo tabasca i odlican umak a niskokalorican. ;)
za meso, evo npr danas: dva pileca batka pecena na malo maslaca, podlivena vodom i malo cili praha- fino se onak glazira kad ispari voda i ne bude suho nego baš socno. ne koristim nikakve kupovne umake, ne konzumiram skoro nikakav umak koji je na bazi brašna, vrhnja itd. jednostavno mi se dogodio takav klik u glavi da mi to sve izgleda odvratno i uopce mi nije bed to ne jesti. :D dobri umaci se fino naprave od rajcice (može i kupovna obzirom da sad nema baš domace, makar ja u škrinji uvijek imam rezerve s vrta :P). na malo ulja/maslaca prodinstaš luk, pa malo cešnjaka, ubaciš rajcicu, dodaš suhe zacine(npr. bosiljak, origano..) kuhaš 10ak min i to je to.. ;) u to ubaciš limenku tune i malo peršina - mljac. :) |
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
Maratonac
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne jedem nikakve gotove umake poput kecapa, majoneze i senfa. Ako jedem umake onda ih sam radim. Cesto napravim bolognese koji jedem bez ikakve tjestenine. Ili burrito umak koji jedem bez tortilje. |
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja jedem kecap (naravno ne stalno i ne puno), zatim nekad pojedem i malo majoneze (light) pa i senfa...
inace sto se tice senfa, na televiziji sam gledao da je bilo provedeno nekakvo istrazivanje koje dokazuje da senf pomaze povecanju misicne mase što se tice zacina i nekog bilja koristim: kurkumu, bosiljak, majcinu dušicu, djumbir, kim, klincic, himalajsku sol,bosiljak, timijan... |
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
Najcešce domaci ajvar koji unutra nema niš osim paprike, patlidjana, soli i papra :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |