teretana |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Veljaca 2013 at 08:43 |
pozz,fitovci!
imam pitanjce! moj sinek "mali" po godinama (14), a po izgledu jako veliki ( 184/78) ima ogromnu želju da ide u teretanu! obožava BB,sad moje pitanje je, može li on vec sada poceti,mislim,s obzirom na godine? inace, vježba doma sa mnom, i ako moje iskustvo nekaj znaci,onda mislim da je rodjen za to,ima sve genetske predispozicije. bili smo kod jednog dr. (zbog astme),pa nije vjerovao koliko ima godina,i rekao da izgleda ko da ima 19,i pitao ga jel ide u teretanu! |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Baba može, no treba izbjegavati visoka opterecenja(zabraniti!!!), cak i probe teških utega, baš zbog naglog rasta je koštano tkivo, tetive, itd, osjetljivo, pa da ne dobije povredu koju nosi do kraja života. Subjektivni prijedlog, ako slucajno imaš u blizini neko hrvanje, preporucam maksimalno, za motoriku, propriocepciju, otklanjanje nesimetrija, itd, za godinu dana ga neceš prepoznati. S obzirom da djeca ne mogu kontrolirati ego i ostalo, dobar trener je nužnost.
|
|
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Najbolje da krene rekreativno, da se ne fokusira na BB još.. Jer se može shebat , kao što je iver rekao... A ionako ce cure padat na njega kad se izdefinira :D Pa za jedno 2-3 godine može pocet ozbiljno.
|
|
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
|
iver
Post Options
Thanks(0)
|
XQ, dodatni problem je pokretljivost, gipkost, itd... Nagledao sam se kojih 20ak generacija sa hrpom mišica, a ni hodati ne znaju, kamoli koji atletski pokret normalno izvesti. Ja sa 50 banki i skoro svim povredjenim zglobovima sam na žalost cesto okretniji od mnogih sa 25-30g, što baš i nema smisla. To su stvari koje se kod djece trebaju razvijati, poslije je jako teško
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bok Baba,
Slažem se u potpunosti s Iverom oko prijedloga za hrvanje, jer tu ce se uz ucenje borbe, najvise i fizicki razviti ako mu je to komponenta koju isto zeli. Teretana kak je isto rekel , moze, ali ISKLJUCIVO uz strucan nadzor, Iver je rekao zasto. Tak da potpisujem Iverove rijeci
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
ma da pitam zato jer ima osgood schlatter sindrom,to sad kontroliramo, aimao je povišen creatin kinazu,definitivno prebrzo raste!
i,tak,pokazat cu mu ovo,kaj ste mi napisali,jer mi ne bude vjerovao. a,inace vec je išao na judo,pa mu to nije bilo baš nešto! no,uglavnom nadimak mu je Hulk! a,ja sam mu i rekla da jedino,pod uvjetom da idem s nji i da popricam s trebnerom! hvala,svima! |
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
e,da sad se sjetih,ego mu je na plafonu,hormoni ga pucaju,i dosta je agresivan,ucim ga da mora kontrolirati bijes,a nije ni svjestan svoje snage.
mislim,dobar je decec,nemam problema,ali on u šali nekog malo jace potapša,i taj padne u nesvijest. ja bi vrlo rado da se necim bavi,zato trebam vaše strucne savjete! unaprijed hvala! |
|
iver
Post Options
Thanks(0)
|
baba nema zašto :) Još bih dodao da je možda kondicijski trening juda i hrvanja slican, ostalo ne. Držanje kimona ili samog tijela, poluge, noge, itd, jako, jako drugacije, mada je judo bolji za samoobranu. U hrvanju "osjecaš" snagu, drugaciji pokreti, a i vidu snage i tjelesnoj gradji je vidljiva razlika. Obicno djeci treba 1-3 mjeseca prilagodbe i navike, ali, tko voli nek izvoli. Znam dosta mladih koji su krenuli nabiti kilograme mišica da bi bili jaki, jasno kad niti ne mogu znati što je to. Ali kad su osjetili što znaci nekoga svoje težine dici u zrak, su se predomislili. Evo jednog videa pa nek pogleda http://www.youtube.com/watch?v=1GDWEeXfJ78 u svakom slucaju je to i odlicna priprema za bodybuilding, tetive kao i stabilizatorski mišici ce bit cvršci nego u skoro bilo cemu... Kao i ozbiljni pažljivi trener, a sumnjam na žalost da ce u fitness dvorani neko veoma paziti. No, o ukusima i mišljenjima dosta od mene, sretno
|
|
XQ
Post Options
Thanks(0)
|
Ma danas ovo više nije normalno, kakve to hormone stavljaju u mlijeka i ostalu hranu i lijekove, to ne vjerujem.. Danas 6-7 osnovne veci od nas za glavu.. Gledam mladje, svi ogromni neki , visoki do neba i široki. Cure isto obdarene. Razlika danas, i prije 10 godina, stvarno nevjerovatno.. Sjecam se prije, najviši u školi 180.. Danas ekipa i po 190 do srednje naraste..
|
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovaj video je brutalan !
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
istina, djeca su sve veca! a,opet s druge strane,gledam njegove vršnjake u razredu,kak su maljušni,naspram mog Hulka! znam da je njima pojam imati mišice,ko Arnold!, pokazivati se, praviti važan,jer još ni ne znaju razliku,ko i vecina odraslih, izmedju biti jak,mišicav, i biti snažan!
niš,budem s njim popricala. sve si mislim,dokle bu još narasel????????!!! hvala još jednom,zakon ste! |
|
XQ
Post Options
Thanks(0)
|
A gle netko ko je mišicav i vježba stalno, sigurno nije slab, a i neko ko je jak sigurno nema 150 kila i vježba.. Tak da ti je sve to tu negdje . A za njegove godine je najvažnije da se krece, ne mora ništa ozbiljno bit, nek uživa još dok može :)
|
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
pogledala sam video!
ajme,decki su ZAKON!!!!! |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tak je i moj brat.. 16god, 188cm, 90kg.. trenira rukomet i stvarno je jak i snazan.. isto ide i u teretanu.. Mislim da tu i genetika igra veliku ulogu.. ni s mamine, ni s tatine strane nitko nije nizak..sitan.. bratic je 25god. i 203cm
I jako je svjestan svoje snage.. i da kad opali nekoga, ovaj se automatski sravni sa zemljom :D Edited by Slavonka23 - 15 Veljaca 2013 at 12:03 |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
baba44
Post Options
Thanks(0)
|
hej,slavonka,bok!
u pravu si,genetika! moj muž je ljudina, a ni ostatak obitelji,nije baš mali! a, i ljubav prema sportu je nasljedna,s moje strane, naravno |
|
iver
Post Options
Thanks(0)
|
Cijenjene dame, bojim se da genetika nije odgovor na pitanje zašto je ljudski rod narastao više u zadnjih 50 godina nego prijašnjih 500 :))
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |