Kako da pijem proteine? |
Post Reply |
Author | |
CookieTheMonsta
Cita FAQ Joined: 22 Svibanj 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Svibanj 2013 at 17:14 |
Prvi puta mi je da pocinjem piti proteine, pa me zanima dali su ovi dobri za pocetak ?
https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Gold-Whey-Protein.aspx I ostala pitanja: kako da ih pijem pošto ne želim dobiti na masi, nego samo definiciju? Dali da popijem 30 grama ujutro sa vodom, i 30 grama sa vodom poslije treninga? Može li se uzimati manja doza proteina? |
|
Jason Bourne
Cita FAQ Joined: 22 Svibanj 2013 Location: Nedodjija bb Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
taj protein za koji pitas je ok, a postoji dosta marki i proizvodjaca koje ces upoznati ako pocnes da koristis suplemente, i svi mi imamo neku marku koju preferiramo.
Ne postoji nacin da promjenis ono cemu suplementi sluze, bez obzira na nacin na kako ih pijes, Whey protein je cisti protein sirutke koji sluzi za obnovu misica i dodatno uz pravilnu ishranu povecava misicnu masu. Ako ne zelis masu, nego definiciju, po mom licnom misljenju nema potrebe da kupujes suplemente, vec samo da uskladis prehranu. Whey protein je najbolje piti poslije treninga, prije spavanja, i ujutro. Na ovo zadnje pitanje stvarno ne znam sta da ti odgovorim jer prvi put vidim da neko ovo pita, u vecini slucajeva ekipa se zali na to da je scoop mali i da bi doza trebala biti veca. :D pzzz |
|
We ride together.
We die together. Bad boys for life. |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
proteini su dodatak prehrani i kao takvi se uzimaju, možeš uzeti manje ali nakon jakog treninga najbolje jednu mjericu i bananu zveknut (ako ceš konvencionalnim nacinom)
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Što ti želiš postici tim dodatkom prvo ti nama reci :) ?
|
|
CookieTheMonsta
Post Options
Thanks(0)
|
Želim postici mišicnu masu tj. želim povecati mišice i snagu, ali ne želim se napucati da budem ogroman. I cisto da napomenem da radim instanity program, ne idem u teretanu ako to išta znaci xD. I dali je pametno da samo na kratko probam sa proteinima, znaci da koristim neko vrijeme pa da prestanem ak mi ne odgovara ili da onda uopce ne pocinjem ako cu tako ? Takodjer imam ogromnu paranoju da cu dobiti strije, kolika je mogucnost da se dobiju, jer dvojica mojih prijatelja su pocela koristiti proteine i dobili su strije nisam siguran kako, ali me zanima ?
Edited by CookieTheMonsta - 22 Svibanj 2013 at 20:58 |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aj ti reci prvo prehranu nama....Ako imaš pravilnu prehranu koja zadovoljava potrebu za mišicnu masu i treninge...ne trebaju ti dodaci...
|
|
CookieTheMonsta
Post Options
Thanks(0)
|
Pokušavam paziti na kalorije, pratim ih preko my fitness pal i to redovno, uvijek budem u granicama koje mi tamo pišu (1200 kcal) ali budem u granicama tek kad vježbam inace budem 200-300 kalorija iznad, kad ne radim ništa onda pazim da ne predjem granicu
Ovakav bi bio klasican dan: -ujutro: zobene + cokoladne pahuljice + voce (višnje ili naranca) sve to kuhano u mlijeku (inace voce stavim na kraju) toga pojedem ili 60 grama ili 100 grama ovisi kako idem u školu (ako idem ujutro u školu onda jedem više) -rucak: pecena piletina ili svinjetina u obliku šnicle + povrce + 1-2 male šnite kruha( najcešce crni ili sa sjemenkama rijetko kad bijeli kruh ) -navecer: jedem isto tako nekakvo meso, mljeveno meso(faširi) ili piletina ili svinjetina + povrce + 1-2 male šnite kruha (sa sjemenkama/crni ili bijeli ali rijetko kad bijeli) u medju vremenu pojedem nekakvo voce ili ništa, zna mi se tu i tamo dogoditi da pojedem ili kikiriki prženi ili malo cokolade. |
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko je meni poznato, strije dobijes od prenaglog debljanja, prenaglog mrsavljenja ili zbog hormonalnih poremecaja, sad pogledaj sto je kod njih slucaj, sigurno nije od proteina..
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sa insanitiem neceš sigurno dobiti mišice :D Proteine koristiš svaki dan i ovako i onako, proteinski dodaci prehrani su samo to...dodaci... kad ne možeš dovoljno proteina unjeti putem hrane, a strije dobiješ upravo na one nacine koje je naveo Mike, eventualno usljed prenaprezanja u pumpu na bicepsu sam znala vidjeti da su dobili strije...a ne od proteina :D
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
i 1200 kcal je ok ako imaš 40kg....
|
|
adatar
Viden/a u gymu Joined: 13 Rujan 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
mogu se strije dobit naglim povecanjem misica,i ja sam ih dobio izmedju ramena i ruke
|
|
Igy1989
Cita FAQ Joined: 31 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zanima me smiju li se mijesati Whey proteini complex i Multipower dual effect caps, ako da, kako se mogu kombinirati?
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
Prehrana ti je katastrofa evo ti pa malo citaj https://www.fitness.com.hr/forum/faq-kako-dobiti-na-kilai_topic2732.html suplimenti su tu beskorisni bez dobre prehrane
|
|
geisha
Cita FAQ Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tehnicki,strije nastaju zbog loše kvalitete vezivnog tkiva tj.manje produkcije kolagena i elastina. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |