Bicikl vs. trcanje |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Domač
Viden/a u gymu Joined: 07 Listopad 2008 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Listopad 2008 at 22:25 |
|
Evo kak i sam naslo veli ovo se odnosi na stjecanje kondicije. Moje pitanje je u kolkoj mjeri može bicikl zamjenit trcanje i koje su jace/slabe strane svake strane. Unaprijed fala!!!!!
|
||
Vein
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zavisi šta hoceš drukciji i drukcije se mišici opterecuju kod trcanja odnosno bicikla.
Kondiciju možeš steci na puno nacina udaranjem u vrecu, plivanjem... |
||
Domač
Post Options
Thanks(0)
|
|
eh da vidiš to nisam napomenuo, ali mene zanima podizanje kondicije u svrhu trcanja, logicno bi bilo da je za to trcanje bolji izbor, ali isto tako me zanima u kolikoj mjeri to bicikl može zamjeniti
|
||
d3m0n
Viden/a u gymu Joined: 07 Ožujak 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa to su ti dosta razlicite stvari.Ja npr ne mogu trcat jako dugo.Ono 5 km lagano ali sad nis ex.Dok bajs sam preko ljeta svaki drugi dan tjero od 50-š20 km kako kad sam imo rutu.
Inace mozes podic kondiciju bajsom ali ne u tolikoj mjeri koliko i trcanjem.Naravno kod bajsa dosta ja cas noge sto bas nije stvar kod trcanja.ja osobno mrzim trcat zbog kriznih a i zglobnih ligamenata.Ne mozes to gledat samo tako |
||
Bez odmora nema ni napretka!
|
||
Domač
Post Options
Thanks(0)
|
|
fala na prosvjecenju
|
||
d3m0n
Viden/a u gymu Joined: 07 Ožujak 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
inace sve je stvar vjezbe.Gle na svemu se stece kondicija vjezbajuci.Bilo trcanje,bajs,zgibovi,sklekovi,trbusnjaci i itd...
zelis poboljsat trcanje onda trci. Premda postoje dvije varijante. Zelis li sprint kondiciju ili maraton kondiciju kod trcanja. Edited by d3m0n |
||
|
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ležanje -> sjedenje -> hodanje -> bicikl -> TRcANJE |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hahaha....prejako |
||
Fresh
Viden/a u gymu Joined: 25 Rujan 2008 Status: Offline Points: 148 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
S trcanjem treba biti oprezan upravo zbog opterecenja na koljena i zglobove, posebno za one koji krecu u trening sa povecanom kilažom.
Mi smo na pripremama za nogomet trcali dionice po 4 km i dizali postupno intenzitet ovisno o pulsu. Ljudsko tijelo najbolje funkcionira u određenim zonama i stalno treba držati puls u zadanim granicama te se tako najbolje vidi napredak. Npr. za dva tjedna se jednako umaraš(imaš jednak puls), a pretrciš dionicu za 20% brže |
||
d3m0n
Post Options
Thanks(0)
|
|
vidis ti govoris o pulsu a nisi ni naveo u kojim parametrima.Nego sma bubas na pamet. Prvo i osnovno postoji vise parametara. parametri za kondiciju,parametri za skidanje kilograma i parametri za lakse podizanje ekstremiteta. A ti parametri se dobivaju ovisno o spolu,dobi i kilazi.Kada to ustanovis zna se nekagranica koja vrijedi. Inace dosta ljudi preporuca da se ne prelazi š40 kod trcanja ali kako god bilo to je preopcenito.8eh da i puls vam nije isto sta i krvni tlak,a vidio sam da dosta ljudi to brka) |
||
|
||
Fresh
Viden/a u gymu Joined: 25 Rujan 2008 Status: Offline Points: 148 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Frende kao prvo, mislim da imam veci kredibilitet da kažem nešto o trcanju jer se bavim sportom koji iziskuje trcanje cijeli život.
Kao drugo, ako nekog zanima mogu dati egzaktne podatke o nacinu na koji smo odradili trkacki dio priprema ravnajuci se prema pulsu. Naravno da je to bilo prilagođeno muškim sportašima, ali postoje i znanstveni podaci za žene.. Odakle ti podatak za puls na š40 i na kojem vremenskom intervalu?.(Ajd baš da vidimo što ceš sad bubnut) |
||
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ako zelis dobiti malo tocniji podatak o zonama trebas ga izracunati pomocu odredjenih formula npr. po Carvonenu. Iako i tako dobiven podatak nije š00% tocan ipak je blize realnom nego ovako odredjivati broj otkucaja iz tablice.
|
||
www.fitness-trening.com
|
||
Domač
Post Options
Thanks(0)
|
|
bicikl, je li bolji onaj s otporom na magnet ili onaj s otporom na traku? zašto i koji? fala
|
||
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
na magnet.. jedina razlika je u tome što ti se traka nakon nekog vremena potroši pa je moraš promijeniti, a magnet je trajan - tako su meni bar rekli dok sam kupovala orbitrek
|
||
Domač
Post Options
Thanks(0)
|
|
fala, ma na to sam i mislio, koji dulje traje, još jednom fala
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Slažem se. Trcanje je ZAKON, ali ti zglobovi odu samo tako. Nakon što sam dobila "skakacko koljeno", doktor mi je zabranio trcanje, ali mi je rekao da na bicikl mogu jer time ne štetim koljenima. A sad - dal je to dovoljna zamijena za trcanje - nije, ali ce ti u svakom slucaju dobro doci! Bolje išta nego ništa! |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |