Abdominalne vježbe (HINT) |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Maddock
Cita FAQ Joined: 17 Lipanj 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Lipanj 2013 at 00:30 |
|
bok svima! imam 18 godina, visok sam 198 cm a u zadnjih 8 mjeseci skinuo sam sve zajedno 31 kg, sa 108 na 77. Poceo sam, prije par dana, raditi tzv. bicycle trbušnjake ( 5x20), trbušnjake s utegom (od 5 kg, 2 puta po 40rep) i obicne trbušnjake (50rep), sve svaki dan. Radim ih na krevetu s cvrstim madracem, te vježbe nisu olakšane elasticnošcu krevetu. Ne želim se napucat, a naravno samo s ovim ni ne mogu. Ali, pošto nemam sala oko trbuha, jel bi mogao za cirka 2 mjeseca postignut odredjen stupanj vidljivosti trbušnih mišica, kako rectus tako i oblique? Hvala na info unaprijed
Edited by Maddock - 17 Lipanj 2013 at 00:34 |
||
Maratonac
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mogao bi uz jako reguliranu prehranu.
|
||
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(1)
|
|
ono u cemu mnogi griješe: vježbanjem trbušnih mišica ne dobivaju se plocice! abs are made in kitchen. dakle, pazi na prehranu, tek onda imaš šanse za plocice (osim ak nemaš jako dobre genetske predispozicije, pa možeš jest kolko oceš a da ti se ocrtava svaka crta na tijelu)+vježbanje.
sretno! |
||
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
||
Maddock
Cita FAQ Joined: 17 Lipanj 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da shvacam, ofc... samo da napomenem, vec sad se nazire muskulatura, dakle, ne krecem od nule, mišici su tu, samo kako da ih "nabreknem" malo više, tj. radim li dobro da to postignem... uz naravno prehranu crvenog mesa, povrca, ribe, jaja i ostalih izvora aminokiselina i proteina.
|
||
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
radi izdržaje (plank)
|
||
|
||
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Slažem se u potpunosti. I u 2 mjeseca možeš velike rezultate postic, ali jako puno pazi šta jedeš , i radi cardio što više. |
||
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
||
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
@Jean,kako misliš da se vježbanjem trbušnih mišica ne dobivaju plocice,šta misliš da trbušni mišici ne mogu hipertrofirati?Možda nece biti vidljivi zbog kolicine masnog tkiva koja ih prekriva ali naravno da ce rasti ukoliko su izlagani opterecenju i pravilnim vježbama...
|
||
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Siguran sam da je to i mislila, ali je rekla ovako opcenito da ljudi misle ako naprave 2 trbušnjaka, da ce odma imati plocice, a imaju 30% bodyfat |
||
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
||
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
U pravu si, glasam za tebe :) Plank je izvrsna vježba za stabilizaciju i snagu, izdržljivost trupa, ali ne i za razvoj trbušnih mišica. Maddock, ako radiš pravilno,sa dobrom amplitudom i sa kontracijom u krajnjem položaju, sumnjam da bi mogao napraviti 40 rep. Progooglaj i potraži neko dobro objašnjenje vježbi koje radiš na netu, vidjeo sam u teretanama tisuce ljudi koji krivo rade i naprave 50 i više repa, a kad ih se uputi kako, ne mogu ni 15. |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bome istina.. kad mi netko kaze da radi 5,6 serija po 200 trbusnjaka, samo se nasmijem.. pravilna tehnika i totalno su tezi za radit.. Ja sam pred 15 dana poceo radit sa ab wheel-om i mogu reci da sam odusevljen.. Em me boli trbuh sa svih strana, em imam osjecaj da mi rade i rameni stabilizatori, prsa, sve..napravim 3 serije po 12 komada i upala :D |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
onda ja valjda dobro radim,jer nakon 20 trbušnjaka,umirem !
|
||
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
|
||
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, na to sam mislila. :) vidiš, ovo za plank nisam znala, mene je plank oduševio jer su mi trbušni jako ojacali. ali sad ubacujem i druge vježbe, hvala, iver :) |
||
|
||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Normalno da su teži....pumpati 200 trbušnjaka leci do kraja i dizati se do kraja nema svrhe po meni...i ovako pregib trupa slabo radim ..i ako ih radim radim sa utezima ...
|
||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
||
eXpertise
Viden/a u gymu Joined: 01 Rujan 2012 Status: Offline Points: 200 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/983895_365487946886139_285849715_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/s720x720/479726_364419173659683_1466294698_n.jpg tu imaš neke vježbe ako ti treba :) |
||
Jean
Post Options
Thanks(0)
|
|
vecinu sam radila, ali ne cesto, hvala, budem i ja probala :) |
||
|
||
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Plank, plank2elbow plank, side plank, walking plank to side, walking plank napred-nazad.
na šipci za zgibove, sve ove vježbe koje se mogu na podu možeš i tamo, crunch, bicikla, side-crunch, kicks, crisscross, škarice itd. :) Još jedan sklopka :) Ima i onako malo extremnijih što smo mi na treningu znali radit netko ti stane na stopala ili ih zakaciš za šipku, digneš ruke iznad glave i ustaneš se stojecki. 3x10 i gotovo Drugi extremniji je bio, napraviš 2 trbušnjaka na kosoj klupici i na drugom kada dodješ na vrh izdahneš stisneš iz sve snage i lupiš se sam ili te netko lupi. Isto tako staneš ruke iznad glave i netko radi "kickove nogom" a ti stisneš na udarcu. To su onako kickbox rutine, ne preporucujem ako ne možeš primit udarac :D Edited by White_Insane - 20 Lipanj 2013 at 12:44 |
||
Life is a journey full of adventures !!
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |