Predoziranost kofeinom |
Post Reply |
Author | |
zagrada
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Srpanj 2013 at 20:29 |
Pozz , ne znam jeste li se vi vec susretali s ovim , vjerovatno da , ali ..
Inace , ne pijem puno alkohol u mješavini s drugim picima , ali evo ovaj mi je vikend legla ona "red bull + vodka" i kako mi je nakon par caša postalo kao voda , ne razmišljajuci sam vjerovatno popio par limenki u red bulla.Sad , vjerovatno sam se predozirao kofeinom i osim što sam izgubio apetit , srce mi lupa nemoguce tj. nije toliko nepodnošljivo koliko me iritira.Sad mene zanima , evo prošlo je 3 dana od toga , istina je da mi je malo lakše , ali nije u potpunosti prošlo , pa me zanima jeli to normalno , sve ce proci na svoje vrijeme ili je u mene nešto izuzetno ? To lupanje srca nije konstanto , prestane pa se vrati i tako u krug :) Ne treba mi filozofiranje , samo bi volio znati koliko ovaj kofein ima ucinak u tijelu tj. koliko mu treba da nestane. Hvala unaprijed =)
|
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Red bull votka ima takav efekt :)
Prodje inace ovisno o tvojoj toleranciji na alkohol i kofein :) meni to traje par sati nakon što se probudim pa sam na miru :D |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kao prvo i osnovno, mjesati kofein i alkohol nije preporucljivo, al nikako, pogotovo votku koja je tako jaka sa red bullom koji je kao 5 solja kafe. To vise nemoj raditi, prijateljski savjet. Nije jedna osoba koja je dobila srcane aritmije i asistolu od tog.
To sto ti imas se zovu aritmije, paroksismalne tahikardije, vjerovatno i ekstrasistole, ne moze se reci ovako napamet. Al dosad, nakon tri dana, ti je vec trebao prestati taj efekat. Nemoj razmisljat o tome, i plasit se, jer adrenalin jos vise pojacava aritmije, al prati i dalje stanje i ako ne prodje javi se doktoru. Pozz |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
nemoj cekat, idi direkt doktoru, ja sam skoro umro od tog smeca, najodvratniji osjecaj koji sam ikad imao u životu, istina bio sam u lošoj formi i imao 135 kilograma ali sam se osjecao kao da imam 135 godina i kao da cu umrijet, i ljudi ako vec morate pit votku pijte samo votku i to probajte pit dobru votku a ne neko sinteticko smece :P
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zasto ljudi uopce piju tu kombinaciju?? Radije pij senzaciju i vodku.. ili jos bolje, ne pij vodku!!! Ja sam odrastao na vodki pa zato to i govorim.. na maturalnom putovanju sam u 7 dana popio 8L vodke i jedva sam ostao ziv... imao sam drhtavicu i otezano disanje tjednima.. ona je zarazna, kloni se toga.m
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Po meni, alkohol nema mjesta kod nekoga ko vodi racuna sta i kako jede. Mislim na redovna opijanja, kao sto to rade redovno moji drugovi koji treniraju, ne govorim o jednoj dvije pive ili casi vina ponekada... ALkohol je neurotoksican (otrov za zivce), miotoksican (otrovan za misice) i hepatotoksican (otrovan za jetru). Nikakve koristi od njega, samo steta.
|
|
zagrada
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma valjda ce proci ^^
|
|
GAZDA
Cita FAQ Joined: 01 Kolovoz 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kofeinom se ne možeš tako lako predozirat, mnogi profesionalni bilderi koriste i po 2 grama za svrhe treninga, ja sam osobno probao 1 gram prije treninga i tek onda dobiješ onaj pravi efekt o kojem se prica.
I to te prodje za 2-3 sata, ako uz to naravno piješ puno vode. OT: Na kofein se tolerancija jako brzo razvija te se 2 grama ne bi trebala nikad prelaziti, vec kad prestane djelovati, tijelo ce oporaviti receptore, a dotle možeš nastaviti sa necim drugim.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |