TDEE |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
slavnoac96
Cita FAQ Joined: 02 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 97 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Kolovoz 2013 at 01:25 |
Kako se i na koji nacin može izracunati TDEE? Znam da za to postoji kalkulator ali to mi se cini kao jako nepouzdana metoda izracunavanja.
Dnevno hodam 2 sata. To je otprilike 600 kalorija potrošenih. Koliko otprilike još potrošim tijekom dana s obzirom da se izuzev hodanja slabo krecem. Zahvaljuem, i nadam se odgovoru. Pozdrav iz Slavonije ! |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tezina x 24 ... to je priblizno..
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
To mora da je neka greška. ako je x 24 onda je to 2160 što mi je BMR a ne TDEE. na kalkulatoru TDEE izadje 3350 što mi je nepouzdano. Nije mi jasno na osnovu cega oni to mogu tocno zakljuciti, a svaka kalorija mi je bitna.
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Krivo ti je izracunalo... bazalni metabolizam ti je cca tezina x 24, i onda jos racunas koliko kroz trening, setnje itd potrosis, pa sve zbrojis...
|
|
|
|
GAZDA
Cita FAQ Joined: 01 Kolovoz 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
BMR nije, niti ce ikada biti (težina x 24) jer u to moraš i uzeti u obzir postotak mišicnog tkiva koji može napraviti odstupanja veca / manja i do 150% na taj tvoj standardni izracun.
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
GAZDA, o cemu sad ti drobiš? Zašto kompliciraš? U svim mogucim kalkulatorima je BMR x 24.
ali, to nije bilo moje pitanje. Pitao sam jel postoji neki drugi nacin za izracunavanje TDEE-a osim kalkulatora???????? rekao sam da dnevno hodam 2sata što je cca 600 izgorenih kcal. koliko bi još mogao potrošiti u danu ako mi je kretanje vrlo slabo??????? |
|
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
pa gle.. sve ovisi koju aktivnost radis.. imas tablice koje pisu koliko kcal se trosi na sat.. tesko je ovako odredit.. jedino koliko trosis dnevno u mirovanju..
|
|
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
pa jel onda moguce da spržim još 600-700 kcal zato što se vucem po kuci itd...
znaci ništa pretjerano... Edited by slavnoac96 - 02 Kolovoz 2013 at 13:24 |
|
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
ma to ne mozes bas tako racunat.. izracunaj bazalni metabolizam i koliko potrosis treningom... ovo vucenje po kuci i to, tesko je to odredit..
|
|
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
pa jbga
bmr mi je oko 2100 aktivnostima dnevno sprzim 700 kcal znaci tdee mi je 2800, i kako da ja izracunam one ''dodatne'' kalorije kao setnja po kuci ako me razumijete, jer sigurno potrosim vise od 2800 kcal dnevno ako me razumijete... Edited by slavnoac96 - 06 Kolovoz 2013 at 00:42 |
|
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
To niko ne racuna.. to je gotovo nemoguce izracunat koliko si potrosio sbaki pit kad se ustanes s kauca, odes do frizidera itd.
|
|
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
ok. hvala!
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
e ljudi meni ovo i dalje nije jasno. puno se odricem, i ako ne postignem zacrtane ciljeve, nece bit dobro.
hajmo ovako: dnevno u stanju mirovanja (BMR) potrošim 2100 kalorija. aktivnošcu potrošim 400-500 kalorija. ako želim biti u kalorijskom defiticitu 500 kalorija jel da dnevno jedem 2000-2100 kalorija ili da idem vjerovati ovom kalkulatoru koji kaže da mi je dnevni tdee 3150 kcal pa onda mogu jesti 2800 kcal ako hocu biti u deficitu 500 kcal. http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm pomoziteeeeee mi... |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
ovaj mi je bolji:
http://iifym.com/tdee-calculator/ |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
slavnoac96
Post Options
Thanks(0)
|
sta znaci kod height ft i ln?
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
feet i inch ,mislim!
ali,imaš metricke vrijednosti,imaš opciju,promjene,iz ft u cm! |
|
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |