New Posts New Posts RSS Feed - Jesam li previše smršavio?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Jesam li previše smršavio?

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Jesam li previše smršavio?
    Posted: 18 Kolovoz 2013 at 20:43
Pozdrav ekipa!
Novi sam na fourmu, inace ne pratim forume baš ali imam pitanje koje me kopka a mislim da je ovo najbolje mjesto za nac odgovore. Evo što me zanima. Pitanje je malo neobicno..
Prije 7 mjeseci te težio sam 132 kg, sada sam na 100 okruglih. To sam postigao kombinacijom prehrane i aeorbne tjelovježbe (orbitrek, bicikl) bez ikakvih tableta, cajeva, operacija....
Negdje sam cuo/procitao da treba paziti s mršavljenjem i da prebrzo mršavljenje nije zdravo za organizam, isto tako sam procitao da je optimalno mršaviti od 3 do 5 kg mjesecno i ako se to gleda ja sam skidao malo više od 4 kg mjesecno. Zanima me bi li bilo dobro sada stati neko vrijeme ili smijem i dalje nastaviti ovim tempom. Jako bih želio doci na 90kg jer je to moj ultimativni cilj. Onda bih se posvetio definiranju, nebih više radio vježbe za topljenje masti nego bih se malo zategnuo i oblikovao.
Ali isto tako nebih htio naštetiti nekim organima (ako je to uopce moguce??)
Ako ima neko strucan volio bih cuti odgovore.
PS prije neka 3.5 mjeseca kad sam bio na oko 115kg vadio sam nalaze krvi i sve je bilo dobro. Ja se inace osjecam dobro, nisam iscrpljen niti tako nešto slicno

Edited by Ispod100 - 18 Kolovoz 2013 at 20:46
Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 21:10
PSS
Visina je 184 što znaci da je BMI 29.5
Back to Top
White_Insane View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 21:38
kreni s utezima vec sad. :)
sve mi se cini ok za sada :)

Ako pocneš sada raditi na mišicima nemoj da te cudi ako kila koja ode gore, ali ovih iducih 10kg ako skineš sporijim tempom dok nabijaš mišice bi trebalo skinuti u nekih 4-6mj. i onda bi to bio super rezultat :)

Edited by White_Insane - 18 Kolovoz 2013 at 21:41
Life is a journey full of adventures !!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 22:11
Hey :)

Najprije, svaka cast na disciplini, 32 kg je puno Clap

Znaci, negdje od 12.-1. mj. si na dijeti? Jesi odmah sve naglo srezao što se hrane tice ili si išao korak po korak?

Daj mi reci, koliko si kg skinuo u zadnjih mjesec dana?

I kako ti otprilike jelovnik izgleda? Znaš li koliko kcal otprilike jedeš?

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 22:49
Fala ti :)
15.1 sam upisao teretanu i od tada sam u pogonu sa dvije pauze, jedna od 15 (4 mjesec) a druga od 10 dana (6 mjesec), od te pauze nisam više u teretani, samo sam doma i vecinom furam sobni bicikl. Moglo bi se reci da sam hranu srezao naglo, odmah sam prekrižio vecere koje su mi sve ove godine bile vrlo nezdrave, dorucak sam preskakao otkad znam za sebe, voca sam jeo u tragovima i što je najludje kad sam u 12 mjesec (znaci sa 132kg) vadio krv sve super, ni kolesterol nije bio povrh granice, šecer, jetra sve super. Al onda me je puklo, imao sam previše vremena jer mi je bio zadnji semestar faksa i upisao sam teretanu. Furao sam samo Orbitrek puna 4 mjeseca, tu sam radio nekih 65min, išao sam na potrošnju od 700kalorija. Prehranu sam bazirao ovako:
dorucak - jogurt i integralni štapic iz menze (znam da to nije dijetalno al u menzi se ne može ništa bolje nac),
rucak - nisam se štedio, dva tanjura u menzi ali sam pazio ne pomfrit, masnu i prženu hranu i majonezu, uvijek kao prilog neko povrce i srecom u menzi ima puno pilecih prsa, kruha malo ili nikako, 2-3 fete dan max
vecera - u nacelu ne vecerajem krutu hranu, vecinom voce (jabuka, bana, kivi, naranca, lubenica, groždje, ananas svježi-najbolje voce) a rijedje povrce (salate), znam da je voce najbolje ujutro al ebiga meni više šmeka navecer :D
ne pijem ništa osim vode i jogurta, i dok je bila sezona naranci i limuna (domacih) cijedio sam svaki dan limun ili dva+naranca i to bez šecera pio ujutro ili popodne
sol sam i više nego prepolovio, preradjenu hranu (salame) jedem dosta rijetko
slatko i gazirano vrlo vrlo malo pijem, alkohol isto iako sam se 2-3 puta pošteno nacucao jer su me frendovi poceli prcati po tom pitanju

moj unos kalorija je svakako manji od 2000 dnevno, ja bih rekao da je oko 1500-1600 s tim da kad vozim bicikl pucam na to da potrošim 700kalorija (70min vožnje 20km). Vozim je nekih 5 puta tjedno. Moram naglasit da osim nje i nemam neke druge napore jer ne radim (još), doma sam vecinom.
Moram priznat da sam u zadnje vrijeme malo pobrkao jelovnik, budim se oko 11 pa sacekam rucak sat vremena a popodne pojedem nešta sitno + voce i povrce i odradim trening, što zanci tek 2 prava obroka dnevno (znam da cete me razapeti zbog ovog). U zadnji mjesec sam izgubio 3-4 kg. Nedavno sam bio na svadbi di se nisam kontrolirao što se hrane i pica tice pa sam jedno 9 dana udarao svaki dan po biciklu da istopim taj višak.

Edited by Ispod100 - 18 Kolovoz 2013 at 22:52
Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 22:51
@white insane - hvala ti na savjetu, kupio sam 2x3kg i 2x10 kg utege samo cekaju da pocnem. Da znam da cu dobiti malo na masi zbog mišica nije me toga strah. Moj najveci problem je što sam slabo upucen kako se hraniti da mi se mišic optimalno oporavlja i izgradjuje nakon treninga. Topljenje kila je jednostavna matematika gdje treba trošiti više nego što unosiš i bojim se da me tek sad ceka pravih režim prehrane :D

Edited by Ispod100 - 18 Kolovoz 2013 at 22:55
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 23:01
za rezultate do sada:))
Da je moglo bolje i zdravije je.... ali što je tu je i ovo je velika stvar.
Moj savjet je da kreneš od sada još bolje t.j. zdravije
Što se prehrane tice ne treba i nije najpametnije izbacivati veceru, pogledaj po forumu i na ovom sajtu puno je napisano o prehrani.
Kreni raditi neke vježbe snage, ne znam što voliš ima programa napisanih za kucno vježbanje , a možeš i u teretani
https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Izgubite-5kg-masti-u-5-3tjedana.aspx
Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 23:07
Moram raditi kucne programe jer mi je teretana trenutno predaleko (drugi grad). Hvala ti pogledat cu po forumu naci cu nešto. Mene najviše zanima smijem li ja i dalje topiti kile (5-10 maksimalno, išao bih do 90kg to mi je cilj do kraja godine), je li ovo prebrzo i nezdravo/opasno? Trebam li usporiti/promjeniti nacin gubljenja kilograma?

Edited by Ispod100 - 18 Kolovoz 2013 at 23:07
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 23:20
Smiješ mršaviti dalje bilo bi bolje sad sporijim tempom uz bolju prehranu i bolji trening.
Za prehranu si složi jelovnik prema tome što voliš ne znam dorucak: zobene, jaja, svježi sir, raženi kruh, voce, povrce, tuna.....
Rucak: nešto kuhano, meso i povrce, riba i povrce, riža, tjestenina (ali paziti na kolicine)..
Vecera: svježi sir, jaja, meso, jogurt, povrce, raženi kruh.... orašasti plodovi

Iskombiniraj si ali pazi na kcal, bilo bi dobro da si izracunaš TDEE i prema tome složiš jelovnik koji ima 20 do 30% manje kcal od tog izracunatog tdee.

Za treninge kod kuce pogledaj ovu stranicu www.fitnessangels.net imaš puno treninga samo s tijelom, bucicama i sl
A imaš i trening program zapocnite pa kreneš s tim ako imaš volje
Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 23:29
Hvala ti, cijenim ovo.
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2013 at 23:37
Ma nema na cemu.
Svejedno složi jelovnik, izracunaj kcal pa kad stigneš napiši kako si složio onda cemo ti pomoci korigirati i drugo što ti treba ili te muci.
I trening izaberi pa nam javi što radiš.

Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2013 at 00:03
Najviše me zanima dorucak i žitarice. Jednom sam kupio integralne žitarice (neznam marku) ali bilo je veliko pakiranjie i koštalo je oko 35kn. Cuo sam da su one kao najzdravije. Jesu li bolje od zobenih? Takodjer jel mi možeš dati preporuke nekih i gdje ih mogu kupiti, kao i kolicinu koju da jedem za dorucak (koliko jogurta jer mlijeko ne volim i koliko žitarica). Takodjer imaj u vidu da ja jedem 3 puta na dan.

I drugo pitanje koliko jaja smijem jesti tjedno i kako je najbolje (kajgana, na oko ili u tvrdo)?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2013 at 08:09
Originally posted by Ispod100 Ispod100 wrote:

@Topljenje kila je jednostavna matematika gdje treba trošiti više nego što unosiš 

Not really Wink

Odnosno da na pocetku, ako govorimo o kilama. Samo što mene zanima što se u tim kilama izgubilo i gubi, a prema svemu sudeci ima tu svega. A i metabolizam je zeznuta stvar pa se ponekad i ta matematika malo pobrka Smile

Uh.....iako je naizgled ovako sve divno i krasno što se gubitka kg-a tice, ja bih malo stala na loptu, dopustila tijelu da malo odahne i krenula opet.  To znaci do 2 tjedna lagane pauzice gdje biš bio na održavanju kcal, kako biš se nakon toga ponovo vratio u minus, sa malo boljom situacijom.

Do tog održavanja možeš doc postupno povecavajuci kcal ili naglo, s tim da ne znam koliko bi te to ostavilo u šoku kad biš vidio par kg više na vagi Big smile što je u biti normalno....

Znaci, ti prakticki jedeš 1 dnevno, konkretan obrok?

Koliko se uopce kužiš u kcal? One koje jedeš i koje biš trebao jesti? Jesi totalno lost po tom pitanju ili biš i skrpao nešto?

Kolike uopce mogucnosti imaš za biranje toga što ceš jesti, imaš li kakva ogranicenja u vezi toga?

I da...te pahuljice...je to nešto u šarenoj kutijici? Smile

Što se jaja tice, ima onih koji po njima mlate svaki dan pa su živi. A verzije su tu da ti ne bude dosadno Wink Razlika kod kajgane i kuhanih je u štednji malo masti kod kuhanih (ako kajganu radiš na ulju)...ali i to se može minimizirat i ne opterecivat se tako da.....biraj :)

Edited by Gym_girl - 19 Kolovoz 2013 at 08:12
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2013 at 11:26
Što se ticke kalorija nisam strucnjak ali znam solidno što bih trebao jesti a što ne, stvar je u tome na rucak mogu donekle utjecati ali nemogu nametnuti neki režim svima u kuci. Volio bih naci neki prijedlog jelovnika za moju situaciju ali neide mi baš, vecina ih je ili za nabijanje mase i mišica ili nekakve dijete, ja mislim da meni netreba dijeta ako cu cesto radit bicikl.
Tako da ja u zadnje vrijeme jedem tek dva puta na dan :/ probudim se malo prije rucka, tako da dorucak i nemam (prije dok sam se dizao ranije i vježbao nisam ga preskakao), a vecera mi je nešto lagano, voce, salata, jogurt i takve stvari. Da znam biti malo gladan tamo oko 1-2 kad podjem spavat ali nije to da mi krulji u trbuhu kao limeni orkestar.
Trenutno se nemogu baviti utezima, njih cu poceti u drugoj polovici 9og mjeseca, takav mi je plan jer sad nemam vremena previše. Pišem diplomski i malo sam u stisci s rokovima, zato tu i tamo sjednem na bicikl i odradim to. Za utege ipak treba više moždane angažiranosti :D
Stvar s tom pauzom je da sam kod prethodne dvije bio dosta umorniji (??) nego kad radim nešto. Tada dok nisam vježbao niti radio išta fizicki teško i nisam dobio ništa osjetno kilograma, doduše nisam ni jeo ništa više nego prije. Ja imam osjecaj da kad odradim bicikl da sam pun energije pa sam tako nedavno odradio dnevnu dozu od 70min i onda otišao na Ultra Festival na Poljud, kuci san došao u 8 ujutro i stao sam još sat vremena visio po netu, taj trening kao da mi ubrza metabolizam i da mi energije, neznam :D

Što se tice ovog gubljenja kg, ja neznam što sam sve izgubio, ja ti samo mogu reci da se nikad nisam bavio nikakvim  sportom, debel sam bio od malih nogu. Znam samo po sebi da moram cijelu garderobu mijenjati. Što se uopce još može izgubiti osim masti? Mišic kojeg ionako nikad nisam razvijao :D , koža, masa nekih organa možda?
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2013 at 12:59
Misliš da uopce nisi imao musicne mase kad si bio debel? Pa treba težinu nesto i nositi, sto ne?:)
Back to Top
Ispod100 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ispod100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2013 at 13:34
Ma znam da sam imao, da nisam nebih se mogao dignuti iz kreveta :D
Moguce je da sam izgubio i dio mišicne mase, neznam jer se ne kužim baš u to. Kao što sam napisao ja sam 4 mjeseca radio sam orbitrek, nisam imao trenera jer ga nisam želio placati :)
Par ljudi koji se bave ovim su mi sugerirali baš orbitrek kao najbolji alat za skidanje kila jer on ne opterecuje zglobove i kolina kao traka za trcanje što mi ima smisla, zato nisam sa svojih 130kg ni pogledao traku za trcanje. Vjerojatno sam mogao kombinirati još nešto ali moraš razumjeti da sam se ja, kao netko tko nikada nije skinuo više od 2kg, šokirao kad sam u prvi mjesec skinija skoro 5kg. Onda sam samo nastavio istim tempom.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.