crobno vježbanje |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Studeni 2008 at 21:05 |
|
planiram upisati teretanu, ali ne mislim vježbati na spravama ajmo rec "za bildanje" vec samo na "crobnim spravama" tipa bicikl, traka za trcanje, steper itd... jer mi je dovoljno ovo što sama vježbam doma pilatesove vježbe za oblikovanje... sad me zanima da li je štetno vježbati crobno sat i pol do 2 u komadu ako to nije ujutro natašte (za vježbanje natašte znam da nakon više od sat vremena dolazi do razgradnje mišica)?
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
2 h ti je apsolutno nepotrebno trenirati crobno. Veci ucinak ceš napraviti ako kombiniraš utege i crobno za puno krace vrijeme.
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ajde da ti to onda i napišem.
|
||
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
thanx btw - ja sam mislila sam crobno po kojih sat i pol, dva zbog gubitka masnog tkiva i mršavljenja.. a ovo ne znam dal mi je ajmo rec potrebno jer ja doma vježbam svaki dan (možda koji i preskocim, al se trudim da bude zadnji dan) ujutro natašte 45 min orbitrek (ako mi se fakat ne da ili ne stignem onda je min 30 min) i svaki drugi dan vježbe oblikovanja (š0 min orbitrek pa vjezbe za cijelo tijelo i onda na kraju kako kad neki put da neki ne 20 min orbitreka).. a zbog odlaska u teretanu ne mislim prestati vježbati doma.. |
||
Daemona
Viden/a u gymu Joined: 07 Studeni 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pitanje je kako vjezbas doma..i kojim tempom se znojis na orbitreku
za gubitak masnog tkiva..tempo na orbitreku ti mora biti dosta zustar..tj da se dosta znojis ali ne gubis dah (njabolje ako imas pulsmetar) a vjezbe pilatesa radit kroz kruzni trening tj stanica..bez puno pauza i s vecim brojem ponavljanja mozes se ti upisat u teretanu i radit crobne vjezbe, iako sat i pol mi se cini stvarno puno u komadu...mozda to razlomit na dva dijela s jako malom pauzom i dobro bi bilo ipak napravit vjezbe za trbuh i ledja uz to |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zašto ceš onda krenit u teretanu? Da se razumijemo, velik dio sprava za crobno u teretani su dobra izlika za one kojima se ne da provoditi to u prirodi, makar vani bilo minus 20 ili plus 40. Ako želiš, to ceš i uciniti. Stoga, ako ne kaniš koristiti kako ti kažeš "sprave za bildanje" cemu onda teretana? Osim ako ne znaš kud bi s novcem Edited by Hammerstrength |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hammerstrength, kad upekne minus napolju, nije do trcanja- barem meni
|
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ali onda se prilagodiš uvjetima i može se fino npr. otšetati, bitno je da se krece, cak i preko zime kad je fiziološki normalno (vecinom zbog vanjskih uvjeta - hladnoca, snijeg, manje danjeg svjetla itd) da se ljudi manje krecu, da miruju, da cuvaju toplinu. I također, uvijek postoji alternativa nabave opreme za kucni gym, ovisno o potrebama i mogucnostima. |
||
|
||
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
|
ovo vezano za novac - apsoluno je netocno tu gdje ja mislim ic clanarina za studente (neogranicen broj dolazaka) je mjesecno 200kn.. a to si ja racunam ovak: dva puta odem radit po 6 sati prek student servisa i pokrijem si to.. a i kad znam da nešto placam onda mi je žao to ne iskoristit pa mi je to još jedan dodatni stimulans u slucaju da me uhvati "ne da mi se" stvar je u tome kaj se meni sad kad je zahladilo ne da ic šetat, trcat, rolat itd.. a doma imam samo orbitrek - a nemrem se prisilit da visim na njemu 2 put na dan po sat vremena - jer mi dosadi - zanimljivije mi je tamo di ima više tih spravica pa sam recimo 20 min na jednoj, pol sata na drugoj, pa ne znam 20 min na trecoj... |
||
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
|
e da, a da si ja te sprave koje se meni svidjaju idem sama kupovati: š. previše para kojih nemam; 2. nemam ih gdje stavila... a i vec sam spomenula da želim definiciju - a koliko ja znam to se dobiva crobnim vježbanjem, kaj ne? |
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne...
|
||
Hammerstrength
Post Options
Thanks(0)
|
|
@jedna_mala
Ali opet clanarina povlaci nešto drugo, tj. moraš raditi kako bi platila clanarinu, no ok, kako god. Ne možeš reci da ima jeftinijeg izbora za crobno vježbanje od izlaska iz kuce/stana i gdje ti je cijela okolica odlicna podloga za provođenje crobnog. I ne može ti biti dosadno, cak nasuprot, prije ti može biti dosadno u zatvorenom, gledajuci uvijek iste prizore, udišuci uvijek onaj zagušljivi zrak i raditi jedan te isti pokret kroz određeni period. Ali da, cim malo zahladi, teško je izvuci guzu van... To je najbitnije u ovoj prici - ako zaista imaš dobar cilj i znaš što hoceš, nece biti problema s motivacijom i trcat ceš i na minus 20 pa makar ti snijeg bio do koljena. Izazov je veci, priznali mi to ili ne. |
||
|
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne bih se složila s tobom.... Tempo treba biti baš suprotan žustrom, takav da možeš pricati dok treniraš, da ne gubiš dah. To je cca š20-š50 otkucaja po min. Bar za mene. Znaci, možeš si mjeriti da ti bude od 30-35 otkucaja unutar š5 sec. |
||
Daemona
Viden/a u gymu Joined: 07 Studeni 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
krivo sam se izrazila.. Edited by Dcmona |
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne buniti ljude!
Meni žustar znaci da se ubijem od treninga, a crobni bi trebao biti trening niskog intenziteta, da se masti tope što brže. I da - ja sam se u posljednje vrijeme totalno navukla na INTERVALNI TRENING. Na biciklu:
|
||
Hammerstrength
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jel? Nekako mi se malo cini tih 45min |
||
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |