Dilema kod korištenja proteina |
Post Reply |
Author | |
lijo
Viden/a u gymu Joined: 10 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Sijecanj 2009 at 22:16 |
Molim pomoc, da li dobro koristim sljedece stvari:
š. ujutro popijem sirutku napitak, a sada razmišljam da umjesto nje ubacim anabolic evolution napitak od weidera (mješavina proteina, u i glukoze, valjda...) 2. međuobrok 3. rucak 4. trening (pijem nakon njega BCCA amino u kapsulama i anabolic evolution napitak) 5. vecera (lagano) 6. spavanje (sirutka) Pitanje, š. da li griješim u ovoj postavljenoj prehrani? 2. što mi preporucate za međuobrok (ja bih neki zamjenski napitak, ne stignem jesti)? 3. amino smijem piti nakon treninga zajedno s anabolic evolutionom? 4. prije spavanja koji protein od ovih koje sam nabrojao? ili nešto drugo? hvala unaprijed Edited by lijo |
|
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
prije spavanja ti je bolje pojest posni sir nego popit sirutku.. ili neki drugi protein koji je sporo razgradiv.. medjuobrok - ja jedem posni |
|
lijo
Viden/a u gymu Joined: 10 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
znam za posni sir, ali je preskup... š6kn svaki dan... jeftinije bi bilo neki napitak |
|
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
dodje ti na isto kad racunaš... jedan napitak koji sadrži cca 24 g proteina ti košta kojih 8-š0 kn (kad podijeliš kolicinu na broj porcija), a da na dan pojedeš recimo jedan posni sir to ti je 60g bjelancevina...
|
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
jel ti i rucaš "napitak"?
Edited by Lega |
|
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
lijo
Post Options
Thanks(0)
|
svaka cast... i ja bih to sebi postavio pitanje... rucam, juha, glavno jelo (bilo koje meso + bilo koji prilog), salata, kruh dakle, što je dobro za međubork od proteinskih napitaka: protein 80, sirutka...? što? i još nisam dobio odgovor na pitanje, nakon treninga, konzumiram bcca i shake, jel to ok? |
|
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
prije ceš bit gladan od medjuobroka - sirutkin protein, nego od medjuobroka - posni sir a stvarno ti dodje na isto em kaj se para tice em kaj se kolicine proteina dodje...
|
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
https://www.fitness.com.hr/prehrana/planirana-prehrana/Post-w orkout-nutrition.aspx Edited by Lega |
|
lijo
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci dobro radim nakon treninga, jedem BCCA i pijem mješavinu U i P!!!
Za prije spavanja, kako mogu usporiti brzu apsorbciju proteina sirutke (znam da je bolji casein i ostali, ali sada imam ovaj i htio bih ga iskoristiti)?... Edited by lijo |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne uzimaš whey prije spavanja, a inace se usporava ili mlijekom ili mineralnom no svejedno zbog oba slucaja brže iskoristivosti i nedovoljno dugog perioda razgradnje, uzima se ili posni sir ili kazein ili cak meso (ne pilece ili purece jer se brže razgradi od ostalog mesa) uz masti dakako. |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
ako hoceš napitak pred spavanje je idealan kazein!
a inace.. posni je u lidlu š0 kn pola kile |
|
marttin
Cita FAQ Joined: 13 Ožujak 2007 Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
Protein 80 plus je po meni najbolja varijanta...ima u sebi sve tako da ga možeš koristiti i iza treninga i prije spavanja.
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
da.. nitko ne kaže da je loš samo za dosta jeftinije pare možeš se opskrbiti kazeinom!i ako hoceš mješati ga sa whey-em za PWM
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |