Sto da radim...?????? |
Post Reply |
Author | |
bitfit
Cita FAQ Joined: 29 Srpanj 2013 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Listopad 2013 at 16:09 |
Cao, i ja sam novi fitovac:). Potrebni su mi savjeti.
Imam 24godine,visok sam 190, tezak 87. Pretpostavljam da mi je body/mass indeks oko 15procenata. Skoro sam krenuo u fitnes,imam vremena da idem i pet puta nedjeljno u teretanu. Cilj mi je otprilike 95kg,sa body/mass indeksom 10%, znaci nikakva velika misicna masa, najbitnija mi je definicija misica. Interesuje me kako da pocnem,da li da prvo ojacam core, pa onda da krenem na neki vid blazeg bulk-anja pa skidanja kila, pa opet isto. Sta da jedem,koliko cesto. molim,pomozite |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
kazes nije ti bitna masa, a želiš dobit skoro 10 kg mišica ? U svakom slucaju, moj savjet je da prvo ides na masu, dobijes te misice i onda radis definiciju. Za pocetak nam prvo daj:
1) barem 3 primjera dana svih jelovnika koje jedes u danu 2) kako izgledaju treninzi? 3) procitati sljedece clanke: https://www.fitness.com.hr/blog/Erik/Vodic-za-izgradnju-misicne-mase-za-pocetnike.aspx https://www.fitness.com.hr/blog/Marius/Masa--sto--kada--kako-.aspx kad sve to napravis se cujemo |
|
cookies are for pussies
|
|
bitfit
Post Options
Thanks(0)
|
Bacam se na citanje.
Jelovnici: 1.dan npr. dorucak: troje jaja na oko i otprilike 50g sirnog namaza(12% masti) uzina: 100g pite od jabuka Rucak: corba sa mahunama i teletinom vecera: slanina,kobasicaa i ostalo na rezanje 2.dan dorucak: sendvici sa salamom(kupujem onu nemasnu od pilecih prsa)i neka salata i opet 50g sirnog namaza uzina: banana ili jabuka Rucak: rostilj :( vecera: onaj nemasni sir ,1,2%masti,200g pomijesam sa bananom 3.dan dorucak: pasteta i mlijeko uzina: suvo meso, kobasice slanina... rucak: corba od graska i piletine vecera: opet corba :) treninzi: dva dana treniram,pa jedan pauziram. 1.dan gornji dio tijela otprilike za svaku grupu po dvije vjeybe Grudi:benc i neko spajanje sa bucicama ledja: lat masina i veslanje biceps: sa z sipkom i bucicama triceps: sa z sipkom ,i povlacenje sajl u uspravnom stavu ramena: vertikalno dizanje sipke iynad glave i nesto sa bucicama sve to radim po 3 serije 6 do 8 dizanja 2.dan: noge i trbusnjaci oko sat vremena Tako mi izgleda trening danas (tek dvije nedjelje treniram) |
|
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim ovo je u najmanju ruku cudno i kontradiktorno...
u dorucku paziš da je salama sa niskim postotokom masti, a s druge strane za užinu i veceru dereš po slanini |
|
Never give up
|
|
bitfit
Post Options
Thanks(0)
|
Znas kako, sve sto kupujem i sto cesto jedem,kao sto su ti sirevi i salama pazim da je nemasno.
a ta kobasica i slanina o kojoj pricam je domaca,i naravno ne jedem puno. zato i imam samo 87kg, mislim na 190. |
|
bitfit
Post Options
Thanks(0)
|
A ovo nije neki program ishrane, nego kako se ja hranim obicno
|
|
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma dobro je nekad jesti i masniju hranu, jer organizmu su i masti potrebne
samo ne treba baš pretjerivati s njima što zbog kaloricnosti što zbog lošeg kolesterola itd. u svakom slucaju netko iskusniji bi ti trebao malo korigirati ovaj jelovnik |
|
Never give up
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
molim te pogledaj primjer cure koja je na masi pa onda vidi sto ne valja u tvom jelovniku, osim nakrcanih kojekakvih masti i nepotrebnih stvari
Dani treninga: 150 g raženog kruha + 200g posnog (+ pureca šunka ponekad) + kockica crne cokolade 81% 120 g zobenih + mjerica wheya + cimet + kakao 4 dcl mlijeka + kakao nakon treninga (banana prije/tokom treninga) 150 g piletine/tune + 150 g raženog kruha + nešto slatko 150 posnog/whey + nešto orašastih ponekad (ovisno o potrebi) nekad i samo Omega 3 ili sam posni/whey Off dani 150 raženog kruha + 200g posnog ili 120g zobenih + whey 150-200 g piletine + bilo što od povrca + žlica maslinovog ulja + jabuka 150 g posnog + pola mjerice wheya + 30-50 g orašastih 3-4 cijela jaja + povrce Isto kao u dane treninga, samo cesto sa dodatkom nekih masti jer mi zna prifalit kcal ili iz ovog clanka sto sam ti dala primjer: Ovo bi bio unos nutrijenata za jedan dan. Npr. Marko - 80 kg dnevni unos - 80 x 3 - 240g proteina 80 x 4 - 320g ugljikohidrata 80 x 1 - 80 masti (nezasicenih) Naravno ove nutrijente treba rasporediti kroz dan, što znaci da bi Marko imao 6 obroka, u svakom obroku bi imao oko 40 g proteina, oko 53 g ugljikohidrata i oko 13 g masti po obroku. Ovdje na siteu imate tablicu nutritivnih vrijednosti, te možete vidjeti koliko koja namirnica sadrži proteina, ugljikohidrata, masti. Ali cu vam dat primjer jednog jelovnika koji bi zadovoljio ove brojke. 1. obrok - 2 mjerica whey-a + zobene pahuljice 100g ----- 48g P, 66g UH 2. obrok - 200g pileceg file + riža 100g + zelena salata ----- 44g P, 77g UH 3. obrok - 150g pileceg file + riža 150g + zelena salata ----- 33g p, 110g UH 4. obrok - 2 mjerice whey-a + dekstroza 100g ----- 48g P 80g UH (PWM) 5. obrok - 200g pileceg filea + zelena salata ----- 44g P, 0g UH 6. obrok - 200g posnog sira + žlica maslinovog ulja ----- 24g P, 0g UH |
|
cookies are for pussies
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |