Povecanje mase |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
mugen
Cita FAQ Joined: 03 Listopad 2013 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Studeni 2013 at 21:40 |
S obzirom da mi je ovo prvi post, sve Vas lijepo pozdravljam. Vec vas duže vrijeme pratim i stvarno ste od pomoci.
Moja želja je povecati mišicnu masu. Prije nekih cca 6 tjedana sam imao 66 kg, 180cm što je puno premalo pa sam odlucio nešto obilnije i zdravije klopati, te poceo polako doma vježbati nekoliko vježbi iz P90X-a i Insanity-a. Trenutno sam na 71 kg. Zadnjih nekoliko dana ne vježbam jer sam izgubio motivaciju (ajmo rec da sam samo uzeo kratku pauzu, odustao nisam nikako). Plan mi je otici u teretanu jer nekako mislim da cu tamo puno više napraviti nego doma. Trebam par vaših savjeta: 1. nekakav dobar plan vježbanja s par skupina mišica dnevno. 4 puta tjedno 2. da li prije teretane nabiti kilažu (recimo 75-80) pa to definirati ili odmah trening + prehrana? Pitam zato jer više ne mogu toliko jesti da budem u suficitu s kalorijama kada vježbam. Primijetio sam da sam od 66-69 kg došao jako brzo (2 tjedna), za 70. kg mi je trebalo 10-ak dana i nakon toga ni makac. Prestankom vježbanja (prehrana je ostala ista) kile opet idu polako gore. Jesti više nego što jedam sada ne mogu. 3. Koliko pomažu gaineri s obzirom na cinjenicu da ne mogu pojesti krute hrane koliko neki preporucuju (1kg mesa dnevno i sl.)? Mislim da je to to zasad. Napišem ak se još neceg sjetim. hvala.
Edited by mugen - 12 Studeni 2013 at 21:41 |
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Bez odgovora :(
Ok, shvatit cu to svojom greškom. Dajte mi bar savjet za upit pod brojem dva. poz
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
insanity i p90X su mjesavina aerobnih i anaerobnih vjezbi, tako da ti to ne treba.. lijepo ti i dalje jedi istim tempom, kreni u teretanu 2-3puta tjedno i povecaj jos kcal. Mozes sa gainerom ili si jednostavno napravi svoj gainer
|
|
cookies are for pussies
|
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Iz insanitija vježbam onaj s utezima, a P90X noge.
Može li neki recept za dobar ( i jeftin) tekuci gainer?
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
šta se nitko ovdje ne zna koristiti opcijama pretraživanja ili vam se jednostavno ne da
https://www.fitness.com.hr/forum/zamjenski-doruak_topic8424_post139088.html?KW=gainer#139088 |
|
cookies are for pussies
|
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Naravno da se pretražuje prije ;) Procitao sam i taj post koji si stavila, kao i sve teme u ovom podforumu. Nadao sam se necemu novom, još nespomenutom ovdje.
Nego, imao sam pauzu s vježbanjem nekih mjesec dana dok je prehrana ostala ista (suficit) i dobio po prvi put u životu škembu . Ovaj tjedan sam se vrati vježbi, ali ne znam što da radim s kalorijama, i dalje suficit, deficit ili održavanje težine. Pomagajte. pozz
|
|
HandzUp
Cita FAQ Joined: 21 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
E ovako druze, ne treba ti nikakav gainer , to ti je samo bacanje novca, ujutro bucaj ovsenih kreni od 100g pa nadalje povecavaj koliko budes mogao... Uz njih mozes smutiti u pola litre mlijeka bananu, malo badema stavi kasiku meda i mozes dodati kakao radi ukusa ili plazmu keks. Gledaj da sto vise unosis ugljenih hidrata (ovsene, riza, tjestenina, krompir). Ishranu baziraj ovako: do treninga jedi proteine i masti (one daju vise energije za trening nego uh), posle treninga jedi uh i proteine...
Sto se tice treninga nemoj ici preko 3x nedeljno. Podijeli tako da noge radis same, i OBAVEZNO noge moras raditi!! Recimo pon: grudi+ramena, sri: ledja+ruke, pet: noge i to je to... Radi po 3-4 vjezbe za svaku grupu od po 3-4 serije zavisi kako se osjecas taj dan i koliko ti se radi, slusaj svoje tijelo, ponavljanja nemoj ispod 8 ici (8-13 najbolje).. Pij dosta vode 3l dnevno.. Trening ne smije biti preko sat sat i 15 min... To je odprilike to.. Probaj ovako mjesec dana, pa bi volio da mi kazes kako je proslo... Pozdrav i sve najbolje ;) Edited by HandzUp - 30 Studeni 2013 at 10:25 |
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na savjetima.
Da li je bolje raditi tri puta tjedno full body trening (cca sat vremena) ili rasporediti ta tri dana tako da svakog od njih vježbam po 2-3 skupine mišica? |
|
HandzUp
Post Options
Thanks(0)
|
tu vec ne bih znao da ti dam pravi odgovor... Sve zavisi... Moj savjet ti je da za sada ides onako kako sam ti napisao... Full body bi mogao ali 2x u sedmici da radis istu grupu ne vise od toga... E sad to znaci da bi isao 2x nedeljno u ter recimo... I ako se odlucis za to nemoj ici toliko jako sa kilazama i nemoj ici do otkaza kao sto bi isao sa split-om... Probaj jedno pa nakon 2-3 mjeseca promjeni...
|
|
Matejko
Cita FAQ Joined: 20 Studeni 2013 Location: Vinkovci Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mugen imam pitanje za tebe di si našo P90X vježbe, ne mogu ih nigdje naci na net-u da skinem.
|
|
Workout
|
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam da li smijem ovdje postati linkove...imaš pp.
|
|
Matejko
Cita FAQ Joined: 20 Studeni 2013 Location: Vinkovci Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
E da hvala ti puno.
|
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
U ovih mjesec dana što sam vježbao doma nekako mi se lakšim cinio full body. Kad bih probao split s dvije mišicne grupe brzo bih riknuo. Mislio sam triput tjedno |
|
HandzUp
Post Options
Thanks(1)
|
Ha, kuci jeste lakse jer ne koristis kilaze kao sto bi u teretani koristio... Tu i jeste problem ono sto je lakse ne daje rezultate... Isto tako kod vjezbi, uvijek radi one koje najvise mrzis (to znaci da su one teze). Bar je to neka moja logika... Mnogi ne rade noge, zasto? Jer je cucanj najteza vjezba! Zgibovi isto, malo ko ih radi, svi odma idu na lat-masinu... Mrtvo dizanje... Jedino sta od kompleksnih vjezbi za masu se radi obicno je bench press, a ukoliko ne radis noge neces ni u bench press-u napredovati nakon nekog vremena... Pricam to iz dosadasnjeg iskustva, citanja, savjetovanja sa iskusnijim vjezbacima i ostalo... Sve zavisi sta je cilj, na osnovu njega se pise pravi plan ishrane i plan treninga... Mnogi kazu 6-8 ponavljanja za masu, sto je jedna velika zabluda... Masu odredjuje mnogo drugih stvari... Za masu moras dizati vece kilaze, a to je tesko sa full-body treningom, i moras jesti jesti i samo jesti! Bolje preskoci trening nego obrok! I odmor pod obavezno! 8h najmanje svaku noc... Pitaj slobodno ako te jos nesto zanima, ako znam odgovoricu ako ne potrazicemo odgovor zajedno ;)
Edited by HandzUp - 01 Prosinac 2013 at 11:01 |
|
mugen
Post Options
Thanks(0)
|
Možda sam se krivo izrazio.
Ono što sam htio reci da ne mogu raditi sat vremena samo 2-3 skupine mišica jer nakon 2. serije jako brzo dolazi do otkaza. Ali kad bi mi 3. serija bila neke druge 2 skupine mišica, a 4. opet druge 2 skupine, onda je to izvedivo. Nekao sam dojma da je full body bolji (lakši) za pocetnike, tako da cu krenuti s njim, ne zato što to želim vec zato što to mogu, za razliku od splita. HandzUp, hvala ti na savjetima.
Edited by mugen - 01 Prosinac 2013 at 15:42 |
|
HandzUp
Post Options
Thanks(0)
|
Aha nisam skontao da si pocetnik... Svakako da je bolje full body dok ne dodjes u neku formu! Potpuno si upravu, vidis samo slusaj svoje tijelo ;) Zelim ti srecu i da ostvaris svoje ciljeve
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |