Studentski zivot i mrsavljenje |
Post Reply |
Author | |
esawyer
Cita FAQ Joined: 17 Srpanj 2013 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Prosinac 2013 at 22:29 |
Eh prvo, ako ima slicna tema izvinjavam se na otvaranju nove i uputite me gdje treba da nadjem odgovore na svoja pitanja..
Drugo, student sam , sto znaci junk food mi je svakodnevnica.. Trudim se da ne bude svaki obrok, naravno skuham ponekad nesto ali ne stize se uvijek.. Pokusavala sam uvesti svakodnevno povrce u ishranu ali iskreno onda ne mogu da jedem vec mi se povraca Nakon sto sam dosla na studij naglo sam se udebljala i na svoju visinu od 170cm imala sam 72kg, zatim sam sad preko ljeta radila INSANITY (izdrzala sam 45 dana) i bila sam veoma zadovoljna rezultatima.. trenutno imam 65 kg.. medjutim opet sam se vratila u grad u kojem studiram i nema šanse da u stanu mogu da skacem onoliko koliko Insanity zahtijeva.. Sad sam odlucila da do ljeta završim to što sam pocela sa insanitijem.. Krenula sam u teretanu, zapravo, bila sam dva puta i iskreno nemam pojma šta da radim a da mi pomogne prilikom mršavljenja.. Teretana u koju idem nije puna "strucnjaka" koji ce mi pomoci, tu uglavnom ljudi dolaze koji znaju šta da rade, a jedina je koju si mogu priuštiti.. Znaci moj prvi problem je taj što ne mogu da dovedem ishranu u red 100%.. Vecinom u toku dana jedem dva prava obroka, dorucak oko 9 ili 10h , te zatim rucak oko 16,17h i to je to.. Poslije toga jedem voce , a izmedju dorucka i rucka nekad ništa, a nekad se i nadje neka vocka ili eventualno ako mi je krizni dan onda bude i slatkiš, nešto tipa milk schnitte i ostalo.. poslije rucka uopce nemam veceru, jer niti je imam kad praviti niti volim jesti neposredno prije spavanja.. Drugi problem je teretana. U ova dva puta bazirala sam se na biciklo,steper i traku jer moj primarni cilj je da skinem višak sa stomaka i butina, pa tek onda neko zatezanje tijela.. Radila sam i neke sprave za noge i ruke vjerujte da im ne znam imena.. Ovo su moje mjere : visina : 170cm težina : 65kg grudi : 85cm struk : 69cm kukovi : 92.5cm desna noga: 58cm lijeva noga : 58cm E sad do sad sam svašta ispricala ali nisam ništa konkretno pitala. Pitanje je koje sprave i koliko vremenski vježbanje na njima mi može pomoci da prvobitno skinem višak sa stomaka i nogu , nekih 5,6cm i kako da to sve uskladim sa ishranom koju mogu priuštiti ? Svaki savjet je dobrodošao :) |
|
..Du bist niemals zu alt, um ein weiteres Ziel zu setzen oder einen neuen Traum zu träumen... :)
|
|
runner_342
Cita FAQ Joined: 16 Lipanj 2013 Location: ZG Status: Offline Points: 86 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav :)
Ova prica - student sam.. I ja sam takoder ^^... I trudim se prezivjet na menzama.. Evo da ti pomognem koliko mogu... Iz svojeg primjera... prvo da ti sredimo prehranu... dorucak... prvo i osnovno.. pola sata nakon budenja maksimalno bi trebala nesto pojesti - dorucak je ipak najbitniji obrok u danu i fkt bi trbao bit zdrav, kako ja volim reci i ubojit... najbolji odabir - jogurt i zobene pahuljice s dodatkom nekog voca (to moze bit banana, suho, orasasto.. sto god ti srce pozeli) moj drugi dorucak koji jednostavno obozavam.. kuhana jaja, integralni kruh, neko voce maznem prije toga... i uz svaku kombinaciju pijem zeleni caj ^^ i imam jos jednu opciju za dorucak.. a to je proteinski shake + malo orašastog voca(bademi, orasi, ljesnjaci, indijski orascic...)+ banana...to je ono fkt brzinski kad letim na faks.. :) izmedu dorucka i rucka + rucak i vecera.. obavezno neki meduobrok da ti tijelo ne ostane gladno, tj. da ti se ne uspori metabolizam bez veze.. tu postoji opcija - posni sir, neko orasasto ili suho voce, tu i tamo proteinske cokoladice (one male, 35g), nekad si sama napravim proteinske cokse - internet je pun ideja :) rucak - obozavam ribu i piletinu.. i onda dode zajeb.. menza - masna hrana i to... tako da se trudim kombinirat .. uvijek uzmem neko povrce( izbjegavam krumpire u velikim kolicinama, ali ih pojedem tu i tamo).. znaci riza, jecmena kasa, mjesavine povrca - grasak, mrkva, brokula i to.. kae god nude od povrca uzmem, iskombiniram.. obavezno 2 salate ( zelena, zelje crveno ili zeleno, sto god)... a od mesa znaci piletina, riba kad je ima - ne pohano!, govedina isto... :) vecera - cesto me cimerica gleda kako rokam po konzerviranoj ribi ili posnom siru.. to su mi omiljene kombinacije za veceru.. posni mozes mijesat sa apsolutno svime sto ti pase :) i pij puuuuuno vode.. ja takoder pijem jako puno zelenog caja (listici, ne vrecice)... ubaci svjeze voce i povrce, zbog vitamina i svih divota koje sadrze.. :) Ndm se da je ovo donekle pomoglo u vezi prehrane.. fkt se moze zivjet kao student i klopat zdravo... menza kao isprika nije dovoljno dobra :)) |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
vec sam napisao post na ovu temu, ali sad ne znam u kojoj je cjelini, u kojoj sam opisao kako se zdravo hraniti s malo novca kao student, potražit cu ja još pa ako nadjem zalijepim ti jer je ogromno i nece mi se sve opet pisat :P, pozz
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |