Hrana koja sadrži oksalate |
Post Reply |
Author | |
Teica
Viden/a u gymu Joined: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Ožujak 2009 at 14:47 |
Zanima me tocno koja hrana sadrži oksalate, i zbog cega su oksalati u hrani štetni
Edited by Teica |
|
Teica
Post Options
Thanks(0)
|
Zar nitko ne zna?Ovo mi je baš važno.
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa da ti je toliko važno, našla bi isto kao što sma i ja našao!
Hrana koja je bogata oksalatima: bademi, soja, špinat, blitva, grah, šecerna repa jabuke,šljive, šparoge, pivo, cikla, cokolada, kakao, kava, raštika, smokve, grožđe, sladoled, mlijeko, caj, narance, peršin, kikiriki maslac te ananas. Treba ih izbjegavati (oksalate) u slucaju da je osoba imala kalcijeve bubrežene kamence! opcenito osobe s bolestima bubrega i žuci trebaju ograniciti unos oksalata!I oksalati djeluju na absorpciju kalcija pa ih ne treba unositi zajedno sa suplementiranjem istog! Edited by Iluvatar |
|
Teica
Post Options
Thanks(0)
|
Puno hvala ,svakako...našla sam ja neke osnovne stvari ali u ovom postu ima nekih stvari za koje nisam znala,kao što su grožđe narance i ananas.
Još znam za kupus i salatu i da je važno dosta tekucine unositi. |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema na cemu.. mislim da se svako daljne opterecivanje oksalatima ne isplati! cak i ako imaš medical condition! pozz
|
|
Teica
Post Options
Thanks(0)
|
S razlogom je ova tema postavljena.Inace u testu za malog(ima š0 godina) je granica za vrijednost oksalata 37,00 ,a njegove su vrijednosti oksalata 59,24 i piše mi da je to to vrlo visoko.Još sam cula da je rajcica bogata oksalatima.
Inace, hvala na svim savjetima... |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
Pa ovisi.. ne mora biti da je alarmantno stanje no u svakom slucaju treba pripaziti na unos... eto, sad imaš popis namirnica pa pripazi malo ;) sve najbolje i tebi i malom
|
|
Teica
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |